Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Στον Βόλο κάνει...κρύο!

Τον απολογισμό της ομάδας μας κάνει  ο Γιάννης Δωματάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο magnesiasports.


Ο Ηρακλειώτης εξτρέμ του Ολυμπιακού Βόλου, που στις 31 Ιανουαρίου κλείνει τα 25, μιλά επίσης για τις αλλαγές προς το καλύτερο που έφερε στην ομάδα ο Τίμος Καβακάς και κυρίως τακτικά, τονίζοντας ότι το αγωνιστικό του στυλ είναι η πίεση σε όλους τους χώρους επί 90 λεπτά και πως είναι ήδη διαπιστωμένη η διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και από τον κόσμο.

Ακόμη κάνει λόγο για την πίεση του πρωταθλητισμού, την οποία θεωρεί αναγκαία, ενώ αναφέρεται στο ντέρμπι με τη Νίκη και τους οργανωμένους οπαδούς. 

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Δωματάς:

Γιάννη, ο απολογισμός της μέχρι τώρα πορείας σας ποιος είναι; Είστε ικανοποιημένοι απ’ αυτά που καταφέρατε;

«Πιστεύω ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι στο 100%, γιατί η ομάδα μπορούσε εύκολα να είναι πρώτη και με διαφορά, όπως είχε ξεκινήσει. Ο Ολυμπιακός έκανε μία κοιλιά, την είδαμε. Βέβαια και η κοιλιά είναι κάτι σχετικό, γιατί, αν βάζαμε τα δύο πέναλτι με Καραϊσκάκη και Σεβαστή, δε θα μιλούσαμε τώρα για κοιλιά.

Πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή μας έκανε καλό και στην ψυχολογία και στο τακτικό κομμάτι, ειδικά το επιθετικό, πέρα από την άμυνα. Η ομάδα παρουσιάζεται πάρα πολύ βελτιωμένη, αν εξαιρέσουμε το τελευταίο ματς που δεν ήμασταν καλοί, ίσως γιατί ήμασταν λίγο κουρασμένοι, αλλά το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί, πέρα από το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Σίγουρα μετράνε το θέαμα και τα γκολ, αλλά εμείς θέλουμε να φύγουμε από τη Γ’ Εθνική και θέλουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε ματς. Στο τελευταίο ματς βάλαμε σε δεύτερη μοίρα το θέαμα, μας ένοιαζαν οι τρεις βαθμοί και το πήραμε στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού. Είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς θέλαμε τη νίκη, για να κλείσουμε τη χρονιά χαρούμενοι. Δεν είμαστε στην πρώτη θέση, αλλά έχουμε ματς που σίγουρα θα καλύψουμε τη διαφορά εύκολα».

Πώς θα χαρακτήριζες την ατομική σου απόδοση;

«Πιστεύω ότι έχω ξεκινήσει καλά. Κάνω ό,τι μου ζητάει η ομάδα και ο προπονητής μου από την πρώτη μέρα που ήρθα. Έχω δείξει ποιος είμαι και δε χρειάζεται ένα ματς, για να βάλω γκολ ή να δώσω μία ασίστ, για να καταλάβει ο κόσμος ποιος είμαι. Πιστεύω ότι δίνω το 100% στο κάθε ματς και ότι θα μπορούσα να είχα βάλει παραπάνω από δύο γκολ, αν και στα πρώτα ματς δεν πατούσα πολύ περιοχή. Το ίδιο πράγμα είναι και με τις ασίστ. Είτε βάζω το γκολ εγώ είτε δίνω μία ασίστ είναι ίδια ικανοποίηση για μένα. Σημασία έχει η ομάδα να κερδίζει. Ο στόχος του κάθε παίκτη είναι διαφορετικός. Εγώ θέλω πρώτα ν’ ανέβει η ομάδα κατηγορία και να επιστρέψω Α’ Εθνική. Αν μπορεί αυτό να είναι με τον Ολυμπιακό Βόλου, να είναι με τον Ολυμπιακό Βόλου».

Ο Μουκάμ που ήρθε στην ομάδα παίζει κυρίως στα άκρα, όπου αγωνίζεσαι και συ, ενώ στόχος είναι να αποκτηθεί και ένας αριστεροπόδαρος ακραίος. Αυτός εσύ πώς το εισπράττεις;

«Ο ανταγωνισμός είναι σίγουρα καλός. Σίγουρα το ότι έχω παίξει στα 14 από τα 15 ματς δεν πάει να πει ότι δε θα καθίσω έξω και θα είμαι συνεχώς βασικός. Κανείς δεν έχει υπογράψει ότι θα παίζει βασικός σε όλα τα ματς. Ο κόουτς είναι αντικειμενικός κι αυτός που δουλεύει στις προπονήσεις και κάνει ό,τι του ζητάει στα παιχνίδια, θα παίζει κιόλας. Όλα τα παιδιά είναι καλοδεχούμενα, για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό να βγει κατηγορία».

Σχετικά  με τον κ. Καβακά, τι καινούριο έχεις δει απ’ αυτόν στην ομάδα και πού πιστεύεις ότι θα βγάλει αυτή  μίνι προετοιμασία τα Χριστούγεννα;

«Πιστεύω ότι με τον καινούριο προπονητή έχουμε αλλάξει τα πράγματα πάρα πολύ τακτικά. Όταν κάνουμε άμυνα, ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει, το ίδιο και όταν κάνουμε επίθεση, πέρα από τους αυτοματισμούς που βγάζει η ομάδα. Το να ξέρουμε πού κινούμαστε είναι κάτι που μας έλειπε και επίσης η ομάδα απ’ ό,τι βλέπετε τρέχει. Έχει πάρα πολύ τρέξιμο κι αυτό είναι και το στυλ του παιχνιδιού του κόουτς, να πιέζουμε και να τρέχουμε παντού σε όλους τους χώρους από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90ο.

Αυτό είναι και θέμα φυσικής κατάστασης, γι’ αυτό και γίνεται αυτή η μίνι προετοιμασία και με τις δύσκολες προπονήσεις τώρα τα Χριστούγεννα, ώστε ο κάθε παίκτης να βελτιώσει τα ατομικά του στοιχεία, πέρα από τη φυσική κατάσταση, αλλά και να βελτιωθούμε ομαδικά και τακτικά.

Ήδη, όχι μόνο εμείς, αλλά και ο κόσμος, έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει διαφορά στον τρόπο που παίζει ποδόσφαιρο η ομάδα. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα όλοι οι παίκτες παίρνουν από την προπόνηση κάτι κι αυτό κάνει και τον ποδοσφαιριστή καλύτερο και την ομάδα καλύτερη. Όσον αφορά το σύνολο, θεωρώ ότι όλοι μαζί δείχνουμε ότι η ομάδα είναι βελτιωμένη και κάθε Κυριακή θα δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και την καλύτερή μας εικόνα, για να κερδίζουμε. Όλοι οι παίκτες παλεύουν στις προπονήσεις».

Μέσα στο μυαλό σας βλέπετε ως πιο εύκολο τον δεύτερο γύρο με δεδομένο ότι έχετε όλα τα ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό;

«Δε θα πω ότι το βλέπουμε πιο εύκολο. Κάθε Κυριακή κοιτάμε το ματς σαν τελικό και σαν να είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος, σα να χρειάζεσαι τους τρεις βαθμούς, για να βγεις κατηγορία. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δε μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να κάνουμε ταμείο και να είμαστε εμείς πρωταθλητές.

Σίγουρα είναι ένα αβαντάζ ότι τα ντέρμπι είναι στην έδρα μας, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα κι όλα κρύβουν παγίδες και με τον πιο μικρό αντίπαλο. Όταν μία ομάδα κλείνεται πίσω και δεν έχεις χώρους, όταν έχεις 11 άτομα μέσα στην περιοχή, όσο καλούς παίκτες και να έχεις και όποιους αυτοματισμούς και να βγάλεις, , δεν μπορείς να βάλεις εύκολα γκολ. Δίκαιο έχει ο κόσμος που καμιά φορά φωνάζει, αλλά από έξω ίσως να είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Από μέσα δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι και τι τραβάμε εμείς, ειδικά, όταν περνάει ο χρόνος και ο πίνακας γράφει 0-0. Στα εκτός έδρας ματς είναι και τα γήπεδα που παίζουν ρόλο».

Ο κ. Καβακάς μ’ αυτά που σας είπε σας απάλλαξε κάπως απ’ αυτήν την πίεση ή είναι δεδομένο ότι θα την έχετε σε κάθε παιχνίδι;

«Εμένα μ’ αρέσει να ζω κάτω από πίεση, γιατί αυτό σε κάνει καλύτερο. Δίκαιο έχει και η διοίκηση και ο κόσμος που πιέζουν. Θεωρώ ότι, για να κάνεις πρωταθλητισμό, χρειάζεται πίεση, δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα και μέλι-γάλα και αν χάσεις να λες “όλα καλά”. Είσαι Ολυμπιακός Βόλου και πρέπει να κερδίζεις. Αυτό δεν περνάει στους παίκτες σαν πίεση ή άγχος. Ο κόουτς το έχει αποβάλει αυτό και μας λέει ότι είμαστε οι καλύτεροι παίκτες και η καλύτερη ομάδα κι ότι εμείς θα καταφέρουμε ό,τι καταφέρουμε».

Σχετικά με τον Απόλλωνα Λάρισας, που είναι στην πρώτη θέση και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου λένε ότι είναι ο βασικός σας αντίπαλος, πιστεύετε ότι μπορείτε να τον ξεπεράσετε;

«Ο Απόλλων Λάρισας και η Σεβαστή είναι από τις ομάδες που έχουν δείξει ότι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν και είναι στις υψηλές θέσεις. Ο Απόλλων είναι μία καλή ομάδα, όπως είμαστε και εμείς καλή, και όλα θα κριθούν μέσα στην έδρα μας. Αλλά εμείς δε θέλουμε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, θέλουμε να έχουμε καθαρίσει από πιο νωρίς την άνοδο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και παίρνοντας νίκες κάθε Κυριακή. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι δύσκολες. Κάπου θα κάνει γκέλα και ο Απόλλων και η Σεβαστή. Μακάρι εμείς να μην κάνουμε καμία, αλλά τα γήπεδα είναι δύσκολα, όπως και οι συνθήκες των παιχνιδιών, με τους αντιπάλους που κλείνονται όλοι πίσω».

Πολύς λόγος έγινε για το ντέρμπι με τη Νίκη και ότι δεν αποδώσατε αυτά που έπρεπε. Τι προβλέπεις για το ματς του δεύτερου γύρου στο Πανθεσσαλικό;

«Το παιχνίδι με τη Νίκη είναι ένα τοπικό ντέρμπι που το περιμένει όλη η πόλη του Βόλου και όλος ο φίλαθλος κόσμος. Πιστεύω πως το ότι δεν αποδώσαμε ήταν καθαρά θέμα γηπέδου. Όχι ότι η Νίκη δεν έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, σίγουρα έχει καλούς παίκτες, αλλά και εμείς, επειδή η ομάδα μας είναι πολύ ποιοτική, δεν μπορούσαμε να παίξουμε κάτω την μπάλα. Θα πείτε ότι και για τις δύο ομάδες το ίδιο είναι, όμως τα παιδιά της Νίκης ξέρανε το γήπεδο καλύτερα. Θέλαμε παραπάνω πάθος στις μονομαχίες και παραπάνω δύναμη, που δεν τα είχαμε. Στο δεύτερο γύρο παίζουμε στην έδρα μας, ένα μεγάλο γήπεδο με καλό χορτάρι και εκεί θα φανεί η ποιότητα και της μίας και της άλλης ομάδας και των παικτών. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και το γήπεδο θα κρίνει».

Είχατε ως παίκτες κάποια επαφή με τους οργανωμένους της ομάδας και τι έχει ειπωθεί μεταξύ σας;

«Ναι, είχαμε επαφή με τους οργανωμένους. Τα παιδιά, δόξα τω Θεώ, στηρίζουν. Και στη “στραβή” με τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν εδώ κοντά μας και φώναζαν υπέρ μας και μας είπαν “δεν πειράζει, όλα καλά, θα είμαστε πάντα δίπλα σας, απλώς να δίνετε το 100%”. Όταν ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μία ομάδα δίνει το 100% και είναι άτυχη ή χάσει ένα πέναλτι, είναι φυσικό να είναι οι φίλαθλοι δίπλα μας. Τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και μακάρι κάθε Κυριακή να είναι όχι μόνο εδώ στο Πανθεσσαλικό, αλλά σε όλες τις έδρες κοντά μας. Βέβαια, δεν έχουμε παράπονο, ούτε μας έχουν προκαλέσει άγχος και πίεση, ίσα-ίσα είναι μαζί μας και βοηθούν και μας στηρίζουν. Αυτό είναι θετικό και για τον κόσμο του Ολυμπιακού, που έχει περάσει δύσκολα, και εμείς προσπαθούμε με τις νίκες να τον φέρουμε πάλι πίσω στο γήπεδο».

Τέλος, Γιάννη, πώς κρίνεις τη ζωή σου εδώ στον Βόλο αυτούς τους έξι μήνες;

«Ο Βόλος είναι μία πολύ όμορφη πόλη, μοιάζει πολύ με το Ηράκλειο στο κέντρο, αλλά εδώ κάνει πολύ κρύο, κάτι που δεν έχουμε εμείς στην Κρήτη».





Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.

Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...