Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Τα τρία κακά της μοίρας του!🔃

Κακός διαιτητής....κακή εμφάνιση.
Αν σε αυτά τα δύο προσθέσεις και την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 3.000 φίλοι της Νίκης βρίσκεις τον λόγο που ο Ολυμπιακός «σκόνταψε» σε τρίτο συνεχόμενο αγώνα και παρέμεινε καθηλωμένος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ,βλέποντας μάλιστα την διαφορά από την πρώτη Σεβαστή να μεγαλώνει στους 4 βαθμούς.

Η Νίκη είχε πιο «καθαρές» ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό ,όλες στο πρώτο μέρος.Είχε όμως στο πλευρό της έναν απροκάλυπτο διαιτητή που έκανε τα πάντα για να φύγει ο Ολυμπιακός χωρίς βαθμό σήμερα από το γήπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι για μία ακόμα αγωνιστική δεν έπεισαν με την απόδοσή τους ενώ έγιναν και τακτικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο.
Πάντως από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν έλειψε η δύναμη.







Ο Καβακάς παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, τους Ιωαννίδη και Στουρνάρα στα άκρα της άμυνας ,τους Τέλλο και Κωστόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Πότσι ως ανασταλτικό μέσο και πιο μπροστά τον Πότσι,στα άκρα Δωματά και Ντα Κόστα ενώ Φλίγκος και Αναστασίου έπαιξαν ως προωθημένοι.


Το παιχνίδι άρχισε νευρικά με ένα αντιαθλητικό χτύπημα του Παρασκευαΐδη πάνω στον Φλίγγο για να του...«σπάσει» την μαγκιά.Διαιτητής και βοηθός δεν είδαν τίποτα,ή έκαναν πως δεν είδαν με τον Τζοβάρα να δείχνει τις διαθέσεις του μόλις στο 11'.Στο πρώτο κατέβασμα της Νίκης και μετά από τζαρτζάρισμα του Ιωαννίδη στον Παρασκευαΐδη ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι.

Ο Κατσούλης όμως ήταν εκεί για να αποκαταστήσει το φαλτσοσφύριγμα πέφτοντας στην σωστή γωνία,αυτή που είχε διαλέξει ο Κορέτα.



Στο 21' ο Τζοβάρας έδειξε και πάλι με σαφήνεια τις προθέσεις του.Μετά από μπαλιά του Δωματά ο Αναστασίου ξεπέρασε εύκολα το μαρκάρισμα του Δημολιού ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας και έπεσε κάτω με τον Τζοβάρα να εφευρίσκει επιθετικό φάουλ και τους ερυθρολεύκους να τραβάνε τα μαλλιά τους!

Ο Ολυμπιακός απείλησε με δύο σουτ του Ντα Κόστα ενώ στο 24΄ο Κατσούλης απομάκρυνε με τα πόδια σουτ του Κορέτα.
Στο επόμενο λεπτό μακρινό γέμισμα του Ντα Κόστα ξεγέλασε τον Τζήμα ο οποίος στάθηκε τυχερός με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του ενώ στο 28' ο Κωστόπουλος από κοντά σούταρε άουτ.

Η Νίκη «έκλεισε» τις κλασσικές της ευκαιρίες στο 29' με τον Κορέτα να κάνει την προσπάθεια και τον Κατσούλη να απομακρύνει με τα πόδια.Υπήρξε ριμπάουντ και δεύτερο πλασέ με τον βοηθό όμως να έχει σηκώσει την σημαία πιθανότατα από το πρώτο σουτ.

Ο Ολυμπιακός στην λήξη του ημιχρόνου είχε το πρώτο επικίνδυνο φάουλ του Ντα Κόστα το οποίο πέρασε παράλληλα από την εστία του Τζήμα με κανέναν από τους ερυθρόλευκους να μην μπορεί να προωθήσει την μπάλα.

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός στο 55' έχασε μία ευκαιρία με σουτ του Αναστασίου ενώ στο 70΄γέμισμα του Κολημήτρα ανάγκασε τον Τζήμα να βγει εκτός περιοχής και να απομακρύνει με το κεφάλι προ του Φλίγκου.

Στο 73' η Νίκη είχε το...πρώτο σουτ της στο ημίχρονο το οποίο ήταν εντελώς άστοχο από τον Νηκλιτσιώτη.

Στο 80' ο Ολυμπιακός έχασε την πιο κλασσική του ευκαιρία.Ο Ιωαννίδης εκτέλεσε το φάουλ από έξω αριστερά ,ο Αναστασίου βρέθηκε απέναντι από τον Τζήμα ο οποίος απέκρουσε και χρειάστηκε μάλιστα δύο προσπάθειες αφού και ο Στουρνάρας έβαλε το πόδι του για να κάνει εξ επαφής το γκολ.

Λίγο πριν την λήξη ο Φλίγκος ξέφυγε του Παρασκευαίδη και βγήκε τετ α τετ με τον Τζήμα,  αλλά προς ανακούφιση όλης της κερκίδας ο Τζοβάρας εφηύρε ένα ακόμα επιθετικό φάουλ και σταμάτησε την φάση ,αναγκάζοντας τον πάγκο των ερυθρολεύκων να διαμαρτυρηθεί έντονα.

Για αποκορύφωμα ο Τζοβάρας στο 93' έδωσε φάουλ σε καλή θέση αλλά δεν το...διακινδύνευσε σφυρίζοντας την λήξη πριν εκτελεστεί.

Νίκη : Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Πετράκος, Νικλητσιώτης, Βέργος, Κορέτα (83’ Μαλακασιώτης), Τορεζάνι (70’ Παπαγεωργίου), Μέτσε (77’ Τσιουρέλης)

Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος, Στουρνάρας, Πότσι (66’ Κολημήτρας), Δωματάς, Αναστασίου (88’ Ζώνας), Φλίγκος, Ντα Κόστα (77’ Ευθυμιάδης), Σταύρου






Κάρτες:
 5' Μέτσε,44' Βέργος, 59' Παρασκευαίδης - 10' Πότσι , 30' Σταύρου, 93' Κωστόπουλος

Μας άρεσε.... 
MVP του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κατσούλη ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του...Τζοβάρα ενώ έκανε ακόμα μία μεγάλη απόκρουση στο πρώτο μέρος.
Δεν μας άρεσε...
Ο Σταύρου «χάθηκε» ως ανασταλτικός μέσος με τον Πότσι να απομακρύνει την μπάλα χωρίς στόχο.Εκεί ήταν το σημείο κλειδί όπου ο Καβακάς δοκίμασε αλλά δεν του βγήκε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να λίγες ελάχιστες αντεπιθέσεις.
Κακή η ανάπτυξη του Ολυμπιακού από τα πλάγια αφού ο  Δωματάς δεν δημιούργησε καμία φάση από την πλευρά του με τον Ντα Κόστα να κλίνει συνεχώς προς τον άξονα.


Ο «κόραξ» του αγώνα
Απαράδεκτη ήταν η διαιτησία του Τζοβάρα ο οποίος τουλάχιστον....«επηρεασμένος» από την ατμόσφαιρα της Κλούβας σφύριζε μονίμως σε κάθε παίκτης της Νίκης που βουτούσε ενώ ακριβώς το αντίθετο συνέβαινε με τις επιθέσεις των ερυθρολεύκων.Τουλάχιστον δύο τετ α τετ αντεπιθέσεων του Φλίγκου αποκόπηκαν με εσκεμμένα σφυρίγματα ως επιθετικά φάουλ,Να σημειωθεί πως από το...βιβλικό ξύλο που έτρωγαν οι Φλίγκος και Αναστασίου στην «πρώτη» μπαλιά μετρήσαμε ένα!! κερδισμένο φάουλ για την ομάδα μας.
Το πέναλτι που έδωσε ο Τζοβάρας δεν υπάρχει .Πρόκειται για τζαρτζάρισμα Παρασκευαίδη και Ιωαννίδη το οποίο αρχίζει εκτός περιοχής,η μπάλα χάνεται και ο παίκτης της Νίκης βουτάει...
Η διαιτησία δεν ήταν απλά κακή αλλά εχθρική προς τον Ολυμπιακό.






Είπαν:

Καβακάς: «Ήρθαμε να παίξουμε ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που θέλαμε με το κερδίσουμε πάρα πολύ. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα για το τι πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουμε και για τις γηπεδικές συνθήκες. Δεν μπορώ να να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας και από την εικόνα που δείξαμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε βελτίωση κι αυτό που θα κοιτάξουμε είναι το επόμενο παιχνίδι και να μην έχουμε άλλες απώλειες, για να μειώσουμε τη διαφορά αυτή, η οποία έχει δημιουργηθεί. Καλή συνέχεια στη Νίκη και καλές γιορτές.

Νομίζω ότι στα παιχνίδια αυτά και σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν μπορείς να οργανώσεις επιθέσεις από πίσω, γιατί έχει μεγάλο ρίσκο και εμείς προσπαθήσαμε μα αποφύγουμε το ρίσκο και να μη δώσουμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να κάνει επιθέσεις, θα έλεγα, εύκολες, όταν εμείς είμαστε σε φάση επίθεσης. Χάσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, χάσαμε όλες τις δεύτερες μεταβιβάσεις και ερχόμασταν δεύτεροι στην μπάλα. Ήταν το κυρίαρχο πρόβλημα, το οποίο είχαμε. Μία ομάδα, όπως εμείς, η οποία είμαστε ψηλή ομάδα, δεν ξέρω για ποιο λόγο το πλεονέκτημά μας το κάναμε μειονέκτημα. Οι ευκαιρίες που δημιούργησε ο αντίπαλος ήταν από στημένες φάσεις. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.Δικαιολογίες δε θέλουμε να χρησιμοποιούμε. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να βελτιωθούμε. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια μέχρι τα Χριστούγεννα και από κει και πέρα ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε ως ομάδα. Πιστεύω ότι η δικιά μας ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια».



Ξηροφώτος:«Ήταν ένα ντέρμπι σε ένα γήπεδο γεμάτο και σε μία φανταστική ατμόσφαιρα. Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με καθαρές μονομαχίες. Παρόλο που βγήκε 0-0, χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, πιο πολύ από τη δικιά μας την ομάδα και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που είχαμε το δοκάρι, το πέναλτι και δύο-τρία τετ-α-τετ, όπου έδειξε την ικανότητά του και ο αντίπαλος τερματοφύλακας και αποσόβησε τα γκολ. Δε θέλω να σταθώ όμως εκεί. Εγώ θέλω να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Θα τους δώσω πολλά συγχαρητήρια, γιατί, όπως ήρθε και το παιχνίδι, χωρίς καμία φάση μπορούσαμε να το χάσουμε. Έχουμε πολύ μεγάλο δρόμο μπροστά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, όπως προσπαθούμε όλον αυτόν τον καιρό. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να δουλεύουν , όπως δουλεύουν και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Πιστεύω μέχρι το τέλος να είμαστε μέσα στον στόχο, που είναι η διεκδίκηση της ανόδου. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο, που πραγματικά έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα. Ακόμη κι όταν χάνονταν ευκαιρίες από το ένα μέτρο, όπως εκεί που χτύπησε η μπάλα στο δοκάρι, ήταν συγκινητική η συμπεριφορά τους. Έδωσαν ώθηση στην ομάδα και στο τέλος τη χειροκρότησαν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή συνέχεια. Τέλος, να πω συγχαρητήρια στον διαιτητή. Παρόλο που δεν κερδίσαμε, ήταν ένας διαιτητής, που μπήκε μέσα, έπαιξε 50-50. Αυτό πάει μπροστά και το ποδόσφαιρο. Είναι ένα νέο παιδί.
Τα διαστήματα πίεσης που μπορεί να ασκήσει η οποιαδήποτε ομάδα στον αντίπαλο και ειδικά σε ντέρμπι δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα διάστημα περίπου τριάντα λεπτών, που η πίεση ήταν ασφυκτική, και παραπάνω. Στο δεύτερο ισορρόπησε ο Ολυμπιακός, που μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη φάση, αλλά ήταν ένα παιχνίδι πιο ισορροπημένο. Φυσικά εμείς κυνηγούσαμε πιο πολύ το γκολ, αλλά παίζει και ο αντίπαλος.»

Ζώνας:« Να ξεκινήσω λέγοντας στη διοίκηση ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την έμπρακτη στήριξή της όλους τους μήνες που ήμουν τραυματίας και φυσικά και τους συμπαίκτες μου. Δε συνηθίζεται σε σοβαρούς τραυματισμούς οι διοικήσεις αυτές τις εποχές οι διοικήσεις να είναι τόσο δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Ήταν ένα δύσκολο ματς για ματς κι όλο αυτό, γιατί ήταν ένας κάκιστος αγωνιστικός χώρος. Αυτό δε βοήθησε και τις δύο ομάδες φυσικά να παίξουν ποδόσφαιρο και πήγε το ματς κυρίως στη δύναμη, όπως είδατε και εσείς. Για μας τελείωσε ήδη αυτό το ματς, αν και δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τον βαθμό, και ξεκινάμε  από αύριο δουλειά για τα ματς που έρχονται. Για τα αγωνιστικά δεν έχω να δηλώσω κάτι άλλο, τα είπε ο κόουτς.

Έπαιξα για πρώτη φορά σε ντέρμπι Νίκη-Ολυμπιακός. Ήταν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Είμαστε συνηθισμένα σχεδόν όλα τα παιδιά του Ολυμπιακού σε τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι ωραίο να υπάρχει τόσος κόσμος στα γήπεδα. Μας άρεσε και μας πάρα πολύ.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί είμαι υγιέστατος μετά από τρεισήμισι μήνες και γιατί είχα στήριξη από όλους, από τους συμπαίκτες μου, από τη διοίκηση, από τους προπονητές μου. Δεν ένιωσα ποτέ τραυματίας σ’ αυτήν την ομάδα. Ό,τι χρειάζομαι το είχα στο απόλυτο».

Βέργος «Είναι λίγο λυπηρό ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι να γίνεται σε επίπεδο ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ελπίζω αυτό ν’ αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις, έχουμε ενθουσιασμό και πίστη σ’ αυτό που κάνουμε. Έτσι και στο παιχνίδι σήμερα πιστέψαμε από την αρχή ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θεωρώ ότι έπρεπε να πάμε στ’ αποδυτήρια με 1-0 ή 2-0. Ο κόσμος δημιούργησε μία σπουδαία ατμόσφαιρα σήμερα και το χαρήκαμε πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα μας αφήνει μία πίκρα. Συνεχίζουμε και ελπίζουμε να πετύχουμε τους στόχους μας»



Μικρά&πικάντικα 


  • Η ομάδα αποσύρθηκε και διανυκτέρευσε διακριτικά στο Valis το βράδυ προ του παιχνιδιού.Αυτός ήταν και ο λόγος που κανένας από τους παίκτες δεν παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας λέσχης των Austrian Boys.
  • Αρκετές κροτίδες και βεγγαλικά έπεσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
  • Πολύ κακός ο αγωνιστικός χώρος στα περισσότερα σημεία δεν είχε χορτάρι.
  • Πολύ καλή ήταν η φιλοξενία για τους 15 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο «κλουβί» κάτω από την θύρα 2 της Μαιάνδρου.
  • Ο Φλίγκος τραυματίστηκε κατά την είσοδο των ομάδων  από ρίψη μπουκαλιού και σκίστηκε στο φρύδι.
  • Η εκπρόσωπος τύπου κα Παλαιοδημοπούλου παραλίγο να...καεί αφού ανεγκέφαλος φίλαθλος από την κερκίδα της πέταξε αναμμένο τσιγάρο.Ήταν όμως τυχερή αφού κάηκε η κουκούλα του μπουφάν που φορούσε.
  • Περίπου 3000 κόσμο είχαν οι κερκίδες του Π.Μαγουλάς.


To βίντεο του αγώνα:






Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...