Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ωραίος αλλά....μοιραίος!

Ο Κώστας Φλίγκος ήταν μόνος του ολόκληρο το παιχνίδι στην Άρτα.
Ο φορ του Ολυμπιακού ισοφάρισε στο πρώτο ημίχρονο  για τον Ολυμπιακό ,έχασε πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο και είκοσι λεπτά πριν το τέλος αποβλήθηκε και η ομάδα μας έχασε δύο βαθμούς στην έδρα του Καραΐσκάκη και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας στο επόμενο παιχνίδι που είναι....«ντέρμπι» επανάκτησης της πρώτης θέσης με τον Διαγόρα Σεβαστής.







Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, τους Ιωαννίδη και Στουρνάρα στα δύο άκρα και τους Τέλλο και Κωστόπουλο στο κέντρο της άμυνας.Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Κολημήτρας ενώ στα «φτερά» ήταν ο Ευθυμιάδης και ο Δωματάς.Ο Οικονόμου ήταν επιτελικός μέσος ενώ ο Σταύρου βοηθούσε στον άξονα πίσω από τον Φλίγκο.

Πολύ γρήγορα ο Σταύρου πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Ντα Κόστα να παίζει στο δεξί «φτερό» αλλά και πολύ συχνά να συγκλίνει στον άξονα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα και ο πλήρωσε.Βέβαια μέχρι το πρώτο 20 λεπτο το μοναδικό που καταγράφτηκε ήταν δύο σέντρες που δεν βρήκαν στόχο από τους ερυθρόλευκους και ένα σουτ που κόντραρε σε σώματα από τους γηπεδούχους.
Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι με την πρώτη τους κατεβασιά «άνοιξαν» το σκορ. Πρoηγήθηκε αδράνεια στο αριστερό άκρο της άμυνάς μας όταν ο Ιωαννίδης «έχασε» τον Παπανίκου ,ο τελευταίος έβγαλε σέντρα συστημένη στο κεφάλι του Λώττα ο οποίος έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι επέστρεψε στον αρχικό του ρυθμό με τον Ολυμπιακό να πιέζει ανούσια και τον Καραΐσκάκη να «βολεύεται» . Οι ερυθρόλευκοι είχαν απαράδεκτη οργάνωση παιχνιδιού με όλους τους παίκτες να μην πατάνε σωστά στο γήπεδο.

Ο Ντα Κόστα πέρασε στο παιχνίδι μόλις στο 31' και μετά από δύο λεπτά «σέρβιρε» το γκολ της ισοφάρισης.Ο Πορτογάλος εκτέλεσε ένα φάουλ εκτός περιοχής.Η δυνατή εκτέλεσε ανάγκασε τον Ανδρούτσο να απομακρύνει με υπερένταση με τις γροθιές για να πάρει το «ριμπάουντ» ο Φλίγκος και να σουτάρει εύστοχα στην εστία των γηπεδούχων πετυχαίνοντας το ενδέκατο προσωπικό του γκολ για φέτος.

O Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένος να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες.Έτσι στο 48' απείλησε με μία σέντρα του Δωματά να «γλύφει» το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου και στο 53' με τον ίδιο παίκτη μετά από μπαλιά του Κολημήτρα να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή.
Ο Φλίγκος που ανέλαβε να χτυπήσει το πέναλτι όμως αστόχησε και κάπου εκεί δεν ξαναείδαμε τον Ολυμπιακό να είναι ικανός να απειλήσει τον αντίπαλο.

Βέβαια σε αυτό έβαλε το «χεράκι» του και ο κακός Ζούγρας ο οποίος σφύριζε συνεχόμενα φάουλ, άλλα σωστά ,άλλα αχρείαστα και άλλα «μαϊμού» γύρω από την περιοχή του Κατσούλη.Βέβαια σε αυτό βοήθησαν και οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου μπάλα στα πόδια τους.
Μετά μάλιστα την αποβολή του Φλίγκου ,η πίεση έγινε ακόμα μεγαλύτερη ,χωρίς ωστόσο οι γηπεδούχοι να χάνουν την κλασσική ευκαιρία εκτός ίσως ενός πλασέ του Οντβόγκ που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κατσούλη.

Τελικά ο Ολυμπιακός απώλεσε δύο ακόμα πόντους στην προσπάθεία του να κατακτήσει το πρωτάθλημα του ομίλου του και πλέον πηγαίνει στο παιχνίδι της Κυριακής με την Σεβαστή με σοβαρές απουσίες.



Καραϊσκάκης : Ανδρούτσος, Παπανίκου, Μποτωνάκης, Βελέτης, Σκοπελίτης (66' Γούλας), Κόλινς, Χαρτσιάς, Ντατίδης, Γυφτοκώστας, Λώττας (83' Λώττας), Οντβόνγκ

Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Στουρνάρας (30' Ντα Κόστα) , Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Κολημήτρας, Οικονόμου, Δωματάς( 90 Γκίτζιας), Σταύρου, Ευθυμιάδης (75' Αναστασίου), Φλίγκος







Κάρτες:
 61' Κόλινς , 65' Ανδρούτσος , 89' Πανανίκου - 20' Φλίγκος , 45' Κολημήτρας, 70' Φλίγκος

Μας άρεσε.... 
Ο Φλίγκος σκόραρε για 11η φορά φέτος.
Δεν μας άρεσε...
Ο Τζαναβάρας δεν «διάβασε» σωστά τον αγώνα με αποτέλεσμα να «ξοδέψει» και πάλι νωρίς την πρώτη του αλλαγή.
Η ομάδα δεν δείχνει ακόμα να αποκτά την εικόνα που θα την κάνει το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τον τίτλο.




Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Ζούγρας ήταν ένας πολύ κακός διαιτητής που σφύριζε αδιάκοπα φάουλ.Παράπονα είχαν και οι δύο ομάδες με τον ρέφερι να προσπαθεί να «παίξει» έδρα τις περισσότερες των περιπτώσεων και να «στήνει» τον Ολυμπιακό μόνιμα στην περιοχή του.
Δικαίως διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι για μαρκάρισμα του Κολημήτρα και δεύτερη κίτρινη που δεν δόθηκε.Αντίθετα οι διαμαρτυρίες για...πέναλτι που δεν δόθηκε είναι μάλλον υπερβολικές.
Είπαν:

Τζαναβάρας: «Ξεκινήσαμε μουδιασμένα και πιεστήκαμε.Δεχτήκαμε το τέρμα Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι.Μετά την κόκκινη κάρτα μας πίεσε ο αντίπαλος.Κομβικό σημείο ήταν το πέναλτι που χάσαμε και βέβαια η κόκκινη κάρτα .Θεωρώ πως κρατήσαμε το 1-1 μετά την κόκκινη σχετικά εύκολα χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες από την αντίπαλό μας.Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου μετά το 20' ,δεν είναι κακός ο βαθμός αφού παίζαμε με μία καλή ομάδα.Συνεχίζουμε ,την Κυριακή έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι με την Σεβαστή.Έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και είναι νωρίς για συμπεράσματα.Συγχαρητήρια στον αντίπαλο και καλή συνέχεια.

Έπειτα ο κος Τζαναβάρας απάντησε σε ερωτήματα του κου Καρδαμάκη ο οποίος έθεσε ζητήματα....πειθαρχίας:

Πάντα είχαμε πίεση και πάντα θα έχουμε.Είμαστε μία ομάδα που πρέπει να κερδίζουμε κάθε Κυριακή.Δεν είναι εύκολο,υπάρχουν και καλοί αντίπαλοι.Ξαναλέω πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στο δεύτερο γύρο που έχουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας.Όσον αφορά τα ζητήματα πειθαρχίας που θέτετε ,ο Κολημήτρας έκανε μία επαγγελματική κάρτα στον χώρο του κέντρου για να μην βγει ο αντίπαλος στην αντεπίθεση.Έχουμε έναν έμπειρο παίκτη τον Φλίγκο και έναν άπειρο ,τον Κολημήτρα.Την στιγμή στον αγώνα δεν μπορεί να την ελέγξει εύκολα κανείς.Μόνο ο ίδιος ο παίκτης.Βλέπουμε και σε μεγάλες ομάδες μεγάλοι παίκτες κάτω από την πίεση του αγώνα να δέχονται αδικαιολόγητες κάρτες.Σίγουρα η πρώτη κάρτα του Φλίγκου για διαμαρτυρία ήταν λάθος.Το να μην μπορείς να κρατήσεις τα νεύρα σου πάνω σε μια φάση δεν είναι αποκλειστικά ζήτημα πειθαρχίας.Κάθε ομάδα είχε τα προβλήματά της.Δεν είχε μόνο ο Καραισκάκης 3-4 απουσίες.Και εμάς μας έλειπε ο Μπρίτος και ο Πότσι.Για αυτό οι ομάδες έχουν ρόστερ 22 ποδοσφαιριστών.Οι παίκτες που αντικατέστησαν τους απόντες ήταν καλοί.

Δεν έχουμε υπεροψία.Ο Καραισκάκης ήταν καλή ομάδα.Ξέραμε πως έχει δεχτεί μέχρι τώρα ένα γκολ.Προσέξαμε λίγο στην αρχή ,δεν είχαμε κατοχή της μπάλας στην αρχή ,μετά όμως βγάλαμε φάσεις , βάλαμε γκολ ,είχαμε το πέναλτι .Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε για δεύτερη φορά. Οι καταστάσεις σε ένα παιχνίδι που πρέπει να διαχειριστεί είναι πάρα πολλές ,ομαδικές και ατομικές.

Σεβαστή , Ολυμπιακός , Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας θα πρωταγωνιστήσουν. Ίσως και η Νίκη... »

Θεοδωσιάδης:«Μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτυχήσαμε να προηγηθούμε.Από εκεί και πέρα η εικόνα ήταν λογική.Ο Ολυμπιακός πήρε πρωτοβουλίες χωρίς να έχει ιδιαίτερες φάσεις.Αντίθετα στο β μέρος υπήρχαμε εμείς στο γήπεδο,ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Φλίγκου.Τα παιδιά προσπαθήσαν ,δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν πήραμε αυτό που μας άξιζε αφού δεν πήραμε ένα πέναλτι αλλά και μία δεύτερη κίτρινη κάρτα όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος από τον Βόλο.Δεν μένουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα αφού χρειαζόμαστε νίκες.Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ειδικά στα ντέρμπι και να τελειώνουμε τα εύκολα παιχνίδια πιο εύκολα.Σε άλλη περίπτωση ένας βαθμός με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν θα άφηνε άσχημες εντυπώσεις ,αλλά αυτή την στιγμή δεν είμαι ευχαριστημένος.Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου.Η ομάδα έχει φοβερή διοίκηση που πασχίζει και η ομάδα έχει μέλλον.Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα.»


Μικρά&πικάντικα
  • Περίπου 400 φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου.
  • Στην Άρτα ταξίδεψαν και 20 φίλοι του Ολυμπιακού.
  • Προβλήματα είχαν οι δημοσιογράφοι του Βόλου που πήγαν στην Άρτα να καλύψουν το παιχνίδι αφού η διοίκηση της Αρτινής ομάδας του υποχρέωσε να κάνουν την δουλειά τους παρουσία ανθρώπων ιδιωτικής ασφάλειας.
  • Λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι ο Πότσι έμεινε εκτός αποστολής μετά από ενοχλήσεις που είχε ανεβάζοντας τους απόντες των ερυθρολεύκων σε τρεις.



To βίντεο του αγώνα:






Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...