Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Φλίγκος τρανός τον οδηγεί...

Με δύο γκολ του Κώστα Φλίγκου ο Ολυμπιακός «πέρασε» εύκολα από την Κατερίνη με 0-2.
Ο Ολυμπιακός καλύτερος σε όλα πήρε το έκτο συνεχόμενο τρίποντο και οδηγεί μόνος πρώτος την κούρσα της Γ΄Εθνικής.







Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Κατσούλη, με τον Στουρνάρα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Ιωαννίδη να αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά. Οι Τέλλος και Κωστόπουλος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Πότσι και Οικονόμου. Ο Σταύρου έπαιξε στο δεξί φτερό και ο Δωματάς στο αριστερό με τον Ευθυμιάδη να κινείται πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Η ομάδα μας αντιμετώπισε ένα ακόμα παιχνίδι με έναν αντίπαλο που ταμπουρώθηκε στην άμυνά του και δυσκόλευε τις μεταβιβάσεις των παικτών μας.Ουσιαστικά ήταν μία γνώριμη εικόνα που οι φίλαθλοι της ομάδας βλέπουν στο Πανθεσσαλικό.

Η επιθετική ανυπαρξία του Πιερικού είχε ωθήσει τον Τζαναβάρα να δώσει οδηγίες να ανεβεί όλη η ομάδα ψηλά.Έτσι έβλεπες το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μόνιμα στην περιοχή του κέντρου και πιο μπροστά και τους ακραίους αμυντικούς να ανεβαίνουν προσπαθώντας να βοηθήσουν τα εξτρέμ στην επίθεση.
Παρά το επιθετικό «πνεύμα» η ομάδα μας δεν κατάφερε να σκοράρει αφού...άργησε να κάνει κλασσικές ευκαιρίες.
Ουσιαστικά μετά το σουτ του Φλίγκου στο 5΄και του σουτ του Ιωαννίδη στο 21' ήρθε το 35΄για να σκοράρει ο Οικονόμου με φάουλ με τον ρέφερι να μην μετράει λανθασμένα το γκολ.
Η επανάληψη του φάουλ ήταν εξίσου καλο-εκτελεσμένη με τον Ουμπέρτο να αποκρούει εντυπωσιακά στο παραθυράκι του.

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 43'.Εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Κωστόπουλου μετά από κόρνερ, μέσα από την περιοχή η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ουμπέρτο, στην επαναφορά ο Τέλλος μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο β μέρος οι ισορροπίες άλλαξαν μετά την δίκαιη αποβολή του Τριανταφυλλίδη.Ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά τον Πιερικό και το γκολ ήταν θέμα χρόνου.Αυτό ήρθε μετά από πολύ ωραία σέντρα του Ευθυμιάδη με τον Φλίγκο να αγγίζει ίσα ίσα την μπάλα με το κεφάλι του στο 53'.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι χωρίς να κινδυνέψει η εστία του Κατσούλη και με την ομάδα να επιτίθεται εκ του ασφαλούς ανά διαστήματα ψάχνοντας να «σφραγίσει» το τρίποντο.Με τον Σταύρου και τον Δωματά να μην είναι εύστοχοι,χρειάστηκε πάλι ο Φλίγκος μετά από εξαιρετικό μπάσιμο και σέντρα του Δωματά να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-2 στο 85'.


Πιερικός: Ουμπέρτο, Αχείμαστος, Μπαρούτας, Αγησιλάου, Τριανταφυλλίδης, Νταντίνι (68' Γελαδάρης), Ριβελίνο, Λούγκος, Καραμανώλας, Παπαδόπουλος, Λαζόπουλος


Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (46' Αναστασίου) Οικονόμου (87' Μπρίτος), Σταύρου, Δωματάς, Ευθυμιάδης (80' Κολημήτρας), Φλίγκος






Κάρτες: 36' Νταντίνι  35' Παπαδημητρίου 34' Ριβελίνο  49' Παπαδημητρίου- 93' Φλίγκος

Μας άρεσε.... 
MVP του αγώνα δικαιωματικά ο Κώστας Φλίγκος αν και Ευθυμιάδης και Δωματάς έπαιξαν τον ρόλο τους στις πολύ καλές ασίστ που του έβγαλαν

Δεν μας άρεσε...

-



Ο «κόραξ» του αγώνα

Ανεξήγητη η κίνηση του Μανουρά να ακυρώσει το γκολ του Οικονόμου στο 35'.Ο ρέφερι σφυρίζει για να εκτελεστεί το φάουλ ,ο Οικονόμου σκοράρει ,αλλά ο διαιτητής έχει διακόψει το παιχνίδι για να δείξει κίτρινη στον Αχείμναστο που έσπρωξε τον Φλίγκο .Ακόμα και έτσι ,ο ρέφερι έπρεπε να δείξει το σημείο του πέναλτι αλλά προς γενική έκπληξη διέταξε την....επανάληψη του φάουλ.
Κατά τα λοιπά δεν είχε δύσκολα σφυρίγματα.

Είπαν:

Τζαναβάρας: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία ομάδα που έχει δείξει εξαιρετική αμυντική λειτουργία.Είχα ζητήσει επιμονή και υπομονή. Ήμασταν κυρίαρχοι και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε από το πρώτο μέρος.Θεωρούσα το παιχνίδι αρκετά δύσκολο.Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσοχή τους και τους φιλάθλους μας που έκαναν έδρα το γήπεδο του Πιερικού. Δεν εφησυχάζουμε ,συνεχίζουμε την δουλειά μας με σοβαρότητα.
Καμιά φορά οι νίκες σε αποπροσανατολίζουν και κάνουν ζημιά .Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα και έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε.»

Ζιώγας: «Είχαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο για το παιχνίδι.Είχαμε απουσίες με την έλλειψη του Καγιόπουλου να στοιχίζει περισσότερο.Εμείς δουλεύουμε με νέα παιδιά και θα σκύψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι.Ο αντίπαλος έχει μία καλή και έμπειρη ομάδα και του ευχόμαστε να πετύχει τον στόχο του.Όταν έχει να αντιμετωπίσεις μια ποιοτική ομάδα σαν τον Ολυμπιακό είχαμε ένα πλάνο να το γυρίσουμε με 3 χαφ και δύο φορ.» 


Στουρνάρας: «Έπρεπε να διαχειριστούμε ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο Κύπελλο.Τα καταφέραμε και ήρθαμε έτοιμοι στον στόχο για να πάρουμε το παιχνίδι.Πρέπει να είμαστε δύο φορές πιο σοβαροί για να πάρουμε το επόμενο παιχνίδι που είναι δύσκολο.Τίποτα δεν έχει τελειώσει,είναι πολύ νωρίς και θέλει σοβαρότητα. Ευχαριστούμε τον Πιερικό για την φιλοξενία του και να έχουν καλή επιτυχία. »

Νταντίνι:  «Ο αντίπαλος είχε κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος.Κάθε ομάδα δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει με δέκα παίκτες.Φάγαμε γρήγορα το γκολ και δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε.Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.»



Μικρά&πικάντικα
  • Διακόσιοι πενήντα φίλαθλοι ταξίδεψαν στην Κατερίνη και έκαναν έδρα το ΔΑΚ.
  • Συνολικά το γήπεδο είχε περίπου 800 φιλάθλους.


To βίντεο του αγώνα:






Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...