Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Τα χρέη του Ολυμπιακού και οι δύο...Νίκες!


Πολλά είχαμε ακούσει τα τελευταία χρόνια για το χρέος του Ολυμπιακού.
Η πρόσφατη δημοσίευση των επιχειρήσεων που «χρωστάνε» στο δημόσιο ουσιαστικά έδωσε πολλές απαντήσεις για τα χρέη των ομάδων.
Και μπορεί η ερυθρόλευκη ΠΑΕ ,που δεν υπάρχει πια, να μην έφτασε τα αστρονομικά ποσά που κατέγραψαν τα...«κόντέρ» άλλων ομάδων ,πάντως τα ποσά που δημοσιεύονται είναι τουλάχιστον....«σεβαστά».

Σύμφωνα λοιπόν με το μητρώο του Taxis η ΠΑΕ του Ολυμπιακού Βόλου έχει 1 εκατομμύριο ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη.Αν προσθέσει κανείς το πρόστιμο που επιβλήθηκε με το κλείσιμο της ΠΑΕ και με το «χάσιμο» των εξυπηρετούμενων δόσεων το χρέος ανεβαίνει στα 1.8 εκατομμύρια ευρώ.

Από το ίδιο μητρώο προκύπτουν πάντως πολλά ενδιαφέροντα στο χώρο του ποδοσφαίρου.Διπλά και τριπλά ΑΦΜ , υπέρογκα χρέη ,ομάδες που άλλαξαν ονομασία έσβησαν τα χρέη τους και....ξαναχρεώθηκαν , ομάδες που χρωστάνε σε όποιον μιλάει Ελληνικά και παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και χρόνια στην Σούπερ Λίγκα....

Μια Νίκη μα ποια Νίκη;

Εδώ και χρόνια υπήρχαν φήμες και άρθρα τα οποία μιλούσαν για το «colpo grosso» για τα χρέη της Νίκης. Μάλιστα ένα άρθρο προ ολίγων ετών στην "Ελευθεροτυπία" συσχέτιζε μία πυρκαγιά στην ΔΟΥ Ν.Ιωνίας με έναν φάκελο που αφορούσε ποδοσφαιρική ομάδα και..."κάηκε".Παράλληλα υπήρχε μία καταγγελία εφοριακών υπαλλήλων η οποία μιλούσε για κάψιμο των φορολογικών βιβλίων της ΠΑΕ και κρυφή αλλαγή ΑΦΜ.

Το taxisnet μας δίνει κάποιες απαντήσεις για όσους θέλουν να κάνουν...συσχετίσεις.

Έτσι σύμφωνα με το μητρώο του Taxis υπάρχουν δύο ΠΑΕ με τον όνομα Νίκη Βόλου.Η πρώτη ΠΑΕ έχει ΑΦΜ 099405981 και επωνυμία "ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ Η ΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦ ΑΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".Η συγκεκριμένη εταιρία έχει χρέος 9,25 εκατομμύρια ευρώ.

Το περίεργο είναι πως υπάρχει και δεύτερη ΠΑΕ Νίκη με ΑΦΜ 094476850.Η εταιρία δηλώνει ακριβώς την ίδια διεύθυνση ενώ έχει την επωνυμία "ΓΣ Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΕ" και χρωστάει κάτι λιγότερο από την άλλη Νίκη και συγκεκριμένα 3,58 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο Νίκες (προφανώς ανόθευτες και οι δύο) «γράψανε στο χιόνι» συνολικά χρέη 12.830.000 ευρώ!

Τώρα για το ποια Νίκη βλέπαμε εμείς τα τελευταία χρόνια να αγωνίζεται στα γήπεδα το ξέρουν καλύτερα στην Νέα Ιωνία,στις εφορίες του Βόλου και πιθανότατα σε κάποια πολιτικά γραφεία.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι βέβαια τεράστιο αφού συμπεραίνεται πως σε κάποιο χρονικό σημείο στο παρελθόν η μία ΠΑΕ σταμάτησε χωρίς εκκαθάριση να λειτουργεί και έδωσε την θέση της στα...«μουλωχτά» σε δεύτερη που συνέχισε κανονικά χωρίς χρέη από την κατηγορία που βρισκόταν.Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα δεν υπάχθηκε ποτέ σε καμία ειδική ρύθμιση κάτι που σημαίνει πως ότι και να έγινε ήταν παράνομο.
Βέβαια πλέον είναι πολύ αργά αφού και τα δύο παραπάνω ΑΦΜ θα καταστούν ανενεργά και η ομάδα της Νέας Ιωνίας ,αν ξαναποκτήσει ΠΑΕ θα λάβει το τρίτο ΑΦΜ στην ιστορία και θα οδεύσει....«ανόθευτη» προς νέες περιπέτειες...

Τα χρέη των γειτόνων δια..τρία!

Βέβαια οι «απατεωνιές» δεν είναι αμιγώς βολιώτικο γνώρισμα.Έτσι στην γειτονική Λάρισα υπάρχει ένας αριστοτεχνικός διαμοιρασμός χρεών ανάμεσα σε Ερασιτέχνη αλλά και σε δύο ΠΑΕ ΑΕΛ .
Τα τρία αυτά ΑΦΜ με παρόμοιες ονομασίες χρωστούν συνολικά 9,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ.
Προφανώς πρόκειται για τις δύο διαφορετικές "Λάρισες" η οποία μαζί με ΑΕΚ και Πανιώνιο εκμεταλλεύτηκαν το «άρθρο 44», του νόμου 1892/90 και μετά την "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΗΣ Α.Ε.Λ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ " που χρωστούσε 7,9 εκατομμύρια ,«μηδένισε κοντέρ» δημιούργησε την "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 1964 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ " με άλλο ΑΦΜ το οποίο «έγραψε μόλις 1,63 εκατομμύρια ευρώ , ενώ παράλληλα υπάρχει στο μητρώο και η "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΕΛ 1964 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ" η οποία χρωστάει μόλις 2,69 εκατομμύρια ευρώ.
Βέβαια είναι προφανές πως όλα αυτά τα ποσά δεν πρόκειται να εισπραχθούν αφού όλες οι παραπάνω ΠΑΕ είτε είναι ανενεργές είτε θα εκκαθαριστούν...




ΑΕΚ η...πρωταθλήτρια!

Τα παραπάνω βέβαια ποσά μοιάζουν αστεία όταν βλέπει κάποιος στην κορυφή της λίστας το όνομα της ΑΕΚ με το δυσθεώρητο ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ ,χρήματα τα οποία θα στερηθεί το δοκιμαζόμενο ελληνικό κράτος.
Και αν κάποιος σκεφτεί πως 250 είναι τα εκατομμύρια χρέους που δημιουργήθηκαν μετά την υπαγωγή της ΑΕΚ το 2004 στο «άρθρου 44», του νόμου 1892/90 τότε πραγματικά ο λογαριασμός...χάνεται.Βέβαια όλα αυτά «σβήστηκαν» μέσα σε δύο χρονιές αφού όλο το κράτος δούλεψε για να ξεχρεώσει η ΑΕΚ και δημιούργησε «ειδική κατηγορία» ξεπλύματος χρεών ,κάτι που θα εκμεταλλευτεί και ο Ολυμπιακός Βόλου μεταξύ άλλων ομάδων.

Στην ειδική βαθμολογία «μπαταξήδων» δεύτερος μετά την πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι ο Πανιώνιος ο οποίος κατά ένα περίεργο τρόπο συνεχίζει και αγωνίζεται ακάθεκτος και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα.Το χρέος του...27 εκατομμύρια ευρώ!

Περασμένα...μεγαλεία!


Στην λίστα των χρεοκοπημένων ΠΑΕ βρίσκουμε αρκετές ομάδες που πρωταγωνίστησαν ή και όχι τα τελευταία χρόνια.Οι ΠΑΕ των περισσοτέρων εξ αυτών είναι πλέον ανενεργές.Πάντως υπάρχουν ομάδες όπως ο Ηρακλής , η Παναχαική και ο ΠΑΣ που συνεχίζουν να αγωνίζονται παρά τα μεγάλα τους χρέη.
Έτσι βρήκαμε τις παρακάτω ομάδες:

Αθηναικός 21,1 εκατομμύρια ευρώ , Παναχαϊκη με 14,7 εκατομμύρια αλλά και η νέα Παναχαική 2005 με 400.000 ευρώ, η παλαιά Καβάλα με 13 εκατομμύρια ευρώ αλλά και η ΝΕΑ Καβάλα με 5,8 εκατομμύρια ευρώ ,ο Άρης Θεσσαλονίκης με 12,7 εκατομμύρια ευρώ ,η παλαιά ΠΑΕ Ηρακλής με 11,8 εκατομμύρια αλλά και ο σημερινός Ηρακλής -Ποντίων με 290.000 ευρώ , ο Εθνικός -Ολυμπιακός με 7,51 εκατομμύρια, η Προοδευτική με 6,8 εκατομμύρια , ο ΠΑΣ Γιάννενα με 6,3 εκατομμύρια ευρώ ,η ΠΑΕ Κέρκυρα με 6,1 εκατομμύρια, ο Εδεσσαϊκός με 3,2 εκατομμύρια ευρώ ,ο Ακράτητος με 3 εκατομμύρια , η ΠΑΕ Καλαμάτα με 3 εκατομμύρια ευρώ,ο Εργοτέλης με 2,26 εκατομμύρια,  το Αιγάλεω με 2,24 εκατομμύρια , η παλαιά ΠΑΕ Εθνικός με 2 εκατομμύρια ευρώ αλλά και ο νέος Εθνικός Μάνης με 600.000 ευρώ ,ο Απόλλων Σμύρνης με 1,88 εκατομμύρια ευρώ ,η Βέροια με 1,63 εκατομμύρια ευρώ, η παλιά Δόξα Δράμας με 1,37 εκατομμύρια ευρώ,ο Πανσερραικός με 1,26 εκατομμύρια ευρώ, ο Ιωνικός με 925.000 ευρώ ,ο ΟΦΗ με 600.000 ευρώ,η Καλλιθέα με 570.000 ευρώ,ο ΑΟ Χανίων με 487.000 ευρώ,  ο Βύζας με 407.000 ευρώ, η ΠΑΕ Ρόδος με 336.000 ευρώ.

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών













Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις που σε ενδιαφέρει!
Απενεργοποιήστε τον adblocker για την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας.
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...