Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχει φως στο τούνελ;

Με το βλέμμα στο μέλλον του Ολυμπιακού αρχίζει η νέα χρονιά του 2016.
Μετά την παταγώδη φετινή αποτυχία για διεκδίκηση της ανόδου και με δεδομένο τα συσσωρευμένα χρέη ,προσπαθούμε να προσεγγίσουμε όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται το μέλλον της ομάδας.

Ήδη είναι ηλίου φαεινότερο πως η φετινή χρονιά θα...βγει με το ζόρι με προσθήκες από την ομάδα Νέων.

Στόχος ή παραμονή στην κατηγορία ,ή μήπως και όχι;

Πολλές είναι οι γνώμες που ακούγονται για αγωνιστικό υποβιβασμό στην....κολυμβήθρα του Σιλωάμ που ακούει στο όνομα...Γ εθνική κατηγορία.
Σύμφωνα με την νομοθεσία αυτή την στιγμή,ομάδα που υποβιβάζεται στην Γ Εθνική μπορεί αν διαγράψει τα χρέη προς τρίτους υπό μία προϋπόθεση.Να κάνει εκκαθάριση των χρεών και να τελειώσει την εκκαθάριση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να επανασυστήσει ΠΑΕ.Αν το κάνει αυτό μπορεί να ανέβει κατηγορία την επόμενη χρονιά με την νέα ΠΑΕ να οφείλει το 50% των χρεών σε ποδοσφαιριστές.Αν μέσα σε τρία χρόνια δεν μπορέσει να ολοκληρώσει την εκκαθάριση τότε και πάλι μπορεί να δημιουργήσει νέα ΠΑΕ με την νέα ΠΑΕ που θα ιδρυθεί θα ευθύνεται για τις ποδοσφαιρικές
οφειλές , τις οποίες έχει δημιουργήσει η παλαιά ΠΑ.Ε που υποβιβάστηκε και διαλύθηκε, εις
ολόκληρον με αυτήν και σε ποσοστό 50% αυτών. (ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων -Παράρτημα 1)

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά;
Καταρχήν πως ο Ολυμπιακός είναι αναγκαίο να ολοκληρώσει την χρονιά και να μην αποχωρήσει αφού τότε ισχύουν...άλλα.Άλλα έτσι κι αλλιώς αποχώρηση από το πρωτάθλημα δεν είναι στο πλάνο της διοίκησης.

Το ζήτημα είναι αν τελικά...συμφέρει ο αγωνιστικός υποβιβασμός.
Αν γίνει αυτό τότε από τα περίπου 600.000 ευρώ (υποθετικός αριθμός συνυπολογίζοντας το πρόστιμο Τικάο) σε περίπτωση που Ολυμπιακό ανέβει άμεσα, θα γλυτώσει μόλις τα...μισά ,ενώ η διοίκηση θα πρέπει να συνεχίζει να πληρώνει τις ρυθμίσεις σε εφορία και ΙΚΑ για να μην διωχθούν ποινικά οι πρόεδροι των εκάστοτε Δ.Σ την τελευταία πενταετία.

Το ζήτημα είναι πως για να κερδίσεις κατηγορία από την Γ΄Εθνική άμεσα θα πρέπει να διατεθεί ένα μπάτζετ 300-400 χιλιάδων μίνιμουμ,αλλά και να εξοφληθούν τα μισά χρέη.

Αντίθετα αν η ομάδα παραμείνει στην Β Εθνική θα πρέπει να έναν ισορροπημένο ισολογισμό να ξεπληρώνει τα χρωστούμενα και με δικούς της παίκτες με μικρά συμβόλαια να «παλέψει» να παραμείνει κατηγορία για να «αγοράζει » χρόνο μήπως και βρεθεί ο....από μηχανής επενδυτής.

Συμπερασματικά μέχρι τώρα, η ομάδα δεν συμφέρει να «χάσει» την κατηγορία ,εκτός αν στον ορίζοντα υπάρχει προοπτική παραμονής στην Γ' Εθνική για τουλάχιστον τρία ή παραπάνω χρόνια.
Ουσιαστικά όσα χρέη θα γλυτώσει η ομάδα πέφτοντας στην Γ΄Εθνική θα κληθεί να επενδύσει την επόμενη χρονιά για να ....ξανα-ανέβει!

Άλλη λύση είναι η αναζήτηση νέου ΑΦΜ από ομάδα της ίδιας περιφέρειας (Μαγνησία, Τρίκαλα, Λάρισα ,Καρδίτσα ) στην Γ΄εθνική και μεταφοράς και μετονομασίας της. Η συγκεκριμένη λύση θα σημάνει «ξαφνικό θάνατο» της τωρινής ομάδας με το μειονέκτημα πως ο Ολυμπιακός θα μπλέξει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Εμπορίου.

Τι όμως θα σημάνει η επιλογή διεκδίκησης παραμονής της ομάδας στην Β' Εθνική;

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.Και αυτό αφού από τον Μάρτιο και έπειτα ο Ολυμπιακός θα κινδυνεύει με μη ορισμό αγώνων εφόσον δεν έχει επέλθει διακανονισμός με τον Τικάο.Αν τελικά επιλεγεί ο συγκεκριμένος δρόμος η ομάδα θα έχει την ανάγκη άμεσης βοήθειας από χορηγούς και φιλάθλους.Και είναι πολύ πιο δύσκολο να πείσεις κάποιον για την στήριξη της ομάδας της πόλης την στιγμή που στόχος δεν θα είναι η άνοδος αλλά η επιβίωση του Ολυμπιακού.

Όποια λύση και να επιλεχτεί αναγκαία είναι η εύρεση ενός προσώπου που θα έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη των φιλάθλων.Ένα πρόσωπο που καμία σχέση δεν θα έχει με τις διοικήσεις του παρελθόντος  και θα δώσει όραμα για την συναίνεση που πρέπει να κυριαρχήσει,αλλά και την σιγουριά πως αν βρεθεί κάποιος αγοραστής δεν θα φύγει....νύχτα από τον Βόλο.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...