Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ήττα με τα χέρια κάτω...


Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία επιθετική «απάντηση» στο γκολ που δέχτηκε στην αρχή του ημιχρόνου και η ήττα με 1-0 στην Λάρισα ήταν το φυσικό επακόλουθο.
Οι ερυθρόλευκοι μετά από ένα ισορροπημένο ημίχρονο δέχτηκαν το γκολ που...συνήθως δέχονται  σε όλα τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια ,και χωρίς να έχουν καμία απολύτως απάντηση στον τομέα της δημιουργίας γνώρισαν φυσιολογικά την ήττα από την Λάρισα...

Η ομάδα μας έχασε από το 16΄τον Ντάσιο με θλάση που φέτος είναι πιο πολλές από τα γκολ που πετυχαίνουν οι ερυθρόλευκοι και θα πρέπει να προβληματίσουν τους υπεύθυνους που χειρίστηκαν την προετοιμασία των παικτών.






Ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε το παιχνίδι με τους Στρατηλάτη στα γκολπόστ, Αρβανίτη και Καραμανλή στο κέντρο της άμυνας, Ντάσιο ως δεξί μπακ, Μπουτζίκο ως αριστερό μπακ, Τσιάρα και Νάστο στα αμυντικά χαφ, τον Τσιλιγκίρη με τον Νικολιά στα "φτερά της επίθεσης" τον Ντεπέτρις στον άξονα και τον Διαμαντόπουλο ως φουνταριστό.Και μπορεί το συγκεκριμένο σχήμα να ήταν αμυντικά...«δυνατό» ,αλλά φαινόταν εκ των προτέρων πως στην επιθετική δημιουργία...χόλωνε. Και αυτό το είδαμε όλοι μας μετά το 46΄και το γκολ που δεχτήκαμε όταν ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε ουσιαστικά να δημιουργήσει ούτε μία επιθετική ενέργεια της προκοπής.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κακούς οιωνούς για την ομάδα μας.Μόλις στο 16' έχασε από θλάση τον Ντάσιο και τα πλάνα του Σούλη Παπαδόπουλου άλλαξαν άρδην αφού δεν υπήρχε δεξί μπακ στην αποστολή καθώς Ζέρης και Καρράς ήταν εκτός με αποτέλεσμα να μπει ο Νικολόπουλος και ο Καραμανλής να εκτελεί χρέη ακραίου αμυντικού.

Έτσι ουσιαστικά «αχρηστεύθηκε» επιθετικά το δεξιό φτερό της ομάδας μας με τον Νικολιά να είναι σχετικά μόνος και τον Ντεπέτρις να συγκλίνει συνεχώς προς το μέρος του για βοήθειες.Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος προσπάθησε να αναπτυχθεί από τα αριστερά ,αλλά ο Τσιλιγκίρης για ακόμα ένα παιχνίδι δεν βοήθησε ουσιαστικά.
Πάντως στο α μέρος ο Ολυμπιακός είχε κάποιες επιθετικές δημιουργίες που «βγήκαν» από την ψηλή πίεση της άμυνας.Έτσι στο 5' η ασίστ του Τσιλιγκίρη δεν μπόρεσε να γίνει τελική από τον Διαμαντόπουλο,ενώ στο 40' ήταν η σειρά του Ντεπέτρις να βγάλει την μπαλιά στον Έλληνα επιθετικό με την μπάλα να φεύγει προς τα πλάγια,οι προϋποθέσεις του σουτ να γίνονται πιο...δύσκολες και τελικά την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η Λάρισα είχε και αυτή δύο....ψευτο-ευκαιρίες με ένα σουτ του Πάτο και το ημίχρονο έληξε με την πλάστιγγα της εμφάνισης  να...γέρνει ελαφρώς προς τον Ολυμπιακό.

Το β μέρος όμως άρχισε με ένα γρήγορο γκολ της Λάρισας το οποίο και απέβη...μοιραίο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.
Στην εκτέλεση ενός κόρνερ ,ο Αρβανίτης έχασε τα μαρκαρίσματα ,ο Τσιάρας αδράνησε να «χρεωθεί« τον Γιοβάνοβιτς που μόνος του σουλάτσαρε στην μεγάλη περιοχή μας και από κοντά σε ρυθμό...προπόνησης ο Σέρβος έκανε το 1-0. 

Στο επόμενο σουτ έγινε ένα σουτ του Ντεπέτρις και από εκεί και πέρα...το χάος.Ο Ολυμπιακός έκανε μόλις μία ευκαιρία και αυτή από λάθος του Καβουσάκη που έκανε το βολέ πάνω στο πόδι του Τσιάρα με την μπάλα να μην τιμωρεί την επιπολαιότητά του και να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του.
Πέρα από αυτή δεν είδαμε ούτε έναν συνδυασμό της προκοπής με Νικολιά και Ντεπέτρις να γίνονται αποδέκτες της μπάλας μόνο αφού έχουν διανύσει χιλιόμετρα για την πάρουν από πίσω και να μην έχουν βοήθειες στον άξονα. Κλασσικές γιόμες και μπαλιές στην τύχη δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ.

Όχι πως η Λάρισα ήταν καλύτερη...Μία μέτρια ομάδα που εκμεταλλεύτηκε το timing του γκολ και της ώθησης του κόσμου ,δημιούργησε μία ακόμα πολύ καλή ευκαιρία με ένα σουτ του Μπόγιοβιτς εκτός περιοχής και από εκεί και πέρα έκανε μία εύκολη διαχείριση του αγώνα αφού οι αμυντικοί της δεν ζορίστηκαν ιδιαίτερα.

Λάρισα (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης (85' Κομεσίδης), Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος (77' Κουτσιανικούλης), Πάτο, Μαρουκάκης (75' Καπός), Μπόγιοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Ντάσιος (17' Νικολόπουλος), Αρβανίτης, Καραμανλής, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Νάστος, Τσιλιγκίρης (63' Μοράν), Νικολιάς, Ντεπέτρις, Διαμαντόπουλος (71' Γουόρντεν).




Κάρτες: 
   30’ Βέρτζος, 34’ Γιοβάνοβιτς, 44’ Μπόγιοβιτς , 76' Πάτο, 90' Αναστασόπουλος  -  56’ Τσιάρας, 62’ Μπουτζίκος, 


Μας άρεσε.... 
O Διαμαντόπουλος όσο μπορούσε...έτρεξε, ενώ δεν τα πήγε άσχημα ο εφεδρικός Νικολόπουλος.
Πολλά χιλιόμετρα έκανε και ο Μπουτζίκος.

Δεν μας άρεσε...

Που μετά το γκολ που δεχτήκαμε δεν κάναμε μια...κατεβασιά της προκοπής προς την αντίπαλη εστία.





Ο «κόραξ» του αγώνα

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κατσικογιάννη.


Είπαν:

Σούλης ΠαπαδόπουλοςΞέραμε ότι είναι ένα παιχνίδι που εκτός από τους τρεις βαθμούς, όποια ομάδα το κερδίσει, θα έχει κέρδος. Επειδή ένα τέτοιο παιχνίδι, είναι ντέρμπι, σαν να παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ή ΠΑΟΚ-Άρης. Στο πρώτο, παίζαμε όπως ακριβώς θέλαμε και πιέζαμε ψηλά. Νομίζω ότι δεν κινδυνέψαμε καθόλου, εκτός από ένα κόρνερ, όπου δεν γυρίσαμε γρήγορα.

Στο δεύτερο, ενώ μιλήσαμε με τα παιδιά και είπαμε να συνεχίσουμε έτσι, δεχτήκαμε ένα γκολ, όταν είχαμε εμείς την μπάλα και χωρίς να μας πιέζει ο αντίπαλος. Αυτό που δεν μου άρεσε, ήταν ότι δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε για να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε και δυστυχώς χάσαμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, ξέρουμε πως όταν χάνεις σε τέτοια παιχνίδια, είναι δύσκολα, αλλά κοιτάμε την συνέχεια»
»

Ντόστανιτς: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αντίπαλη ομάδα για το πολύ καλό παιχνίδι. Είναι για εμάς μεγάλη υπόθεση το να κερδίσουμε ένα ντέρμπι και για να το κάνουμε αυτό, δεν πρέπει να είμαστε μόνο σωματικά υγιείς, αλλά να είμαστε υγιείς και σε πνευματικό επίπεδο. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε μια ομάδα που έχει οπαδούς που μπορούν ακόμα κι όταν δεν είμαστε καλοί να μας βοηθήσουν να πάρουμε το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε για εμάς. Την Πέμπτη, έχουμε άλλο παιχνίδι και κοιτάμε αυτό.
Στο πρώτο μέρος, δεν παίξαμε όπως θέλαμε. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, που ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο να φοράν την φανέλα της Λάρισας. Ξέραμε ότι ο Βόλος έχει γρήγορους παίκτες στην κόντρα επίθεση. Στο δεύτερο, είδα μια ομάδα, που ήταν όπως ακριβώς επιθυμώ να βλέπω την ομάδα μου. Είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς, να δείξουμε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει να φοράς την φανέλα της Λάρισας. Είμαστε προσγειωμένοι και ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά να κάνουμε ακόμα για να φτάσουμε στον στόχο μας».»



Μικρά&πικάντικα
  • Πολύ κόσμος με αρκετά κενά στις κερκίδες του γηπέδου της Λάρισας.Περίπου 11.000 φίλοι της Λάρισας αλλά και κάποιοι του Ολυμπιακού είδαν το παιχνίδι από κοντά.
  • Το παιχνίδι διακόπηκε αρκετές φορές ενώ γενική σύρραξη έγινε στο 35' μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς.Στην σύρραξη που ακολούθησε ήθελαν να συμμετέχουν και οι...φίλαθλοι εκτοξεύοντας κροτίδες και φωτοβολίδες στον πάγκο της ομάδα μας και τραυματίζοντας ελαφρά έναν φροντιστή.


Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...