Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ανατροπή με τις αλλαγές

Οδυνηρή ήττα με ανατροπή γνώρισε ο Ολυμπιακός από τα Χανιά στο ΕΑΚ και μόνο με ένα θαύμα μπορεί να ονειρεύεται συνέχεια στον θεσμό.
Ο Σούλης Παπαδόπυλος επέλεξε να αγωνιστεί με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα και όταν έβαλε τους...βασικούς η ομάδα έπαθε καθίζηση.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το 1-0 του Σκοπελίτη,δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες και στο τέλος έχασαν από δύο εντυπωσιακά μακρινά σουτ των....αλλαγών του Γράφα!




Ο Σούλης επέλεξε σε αντίθεση με τον Γραφα να ξεκουράσει παίκτες για το παιχνίδι της Κυριακής.Έτσι είδαμε ένα νέο αμυντικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας μας με τον Νικολόπουλο να κάνει ντεμπούτο  και τον Καραμανλή παρτενέρ ,ενώ στα πλάγια ήταν ο Χιντζίδης και ο Ζέρης να μπαίνει για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα ως δεξί μπακ.Στον χώρο του κέντρου ήταν οι Νάστος και Πολύζος με τον Μοράν να κινείται στον άξονα και προς τα αριστερά τον Σκοπελίτη να παίζει τον ρόλο...πασπαρτού με κύριο μέλημα την δεξιά πτέρυγα και τον Τσιλικγίρη να τον βοηθάει.Φουνταριστός ήταν ο Αλαμάνης ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε.

Η ομάδα μας στο α μέρος ήταν καλύτερη ,είχε την υπεροχή και έψαξε το γκολ με ορθόδοξο τρόπο και τον Σκοπελίτη να είναι ο συνδετικός άξονας μεταξύ κέντρου και επίθεσης.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη ενώ η μεγάλη κλασσική ευκαιρία ήταν στο 11' με τον Τσιλιγκίρη να χάνει τετ α τετ μπροστά στον Μπλάζιτς.

Ο ΑΟΧ σιγά σιγά ισορρόπησε, κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή και στο 41’ ισοφάρισε τις μεγάλες ευκαιρίες, όταν ο νεαρός Δασκαλάκης απόκρουσε πλασέ του Δεινόπαπα. 

Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα μας άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ του Σκοπελίτη έπειτα από πλάγιο του Μοράν, που έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν κακώς πως η εκτέλεση δεν έγινε από το σωστό σημείο και οι διαμαρτυρίες τους ήταν εντονότατες αλλά το ριπλέι δεν τους δικαιώνει.

Και ενώ ο Ολυμπιακός θα καλούταν να κάνει μία διαχείριση αποτελέσματος σε ένα παιχνίδι που δεν είχε κινδυνέψει, το β μέρος ήταν απογοητευτικό για τους 1000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου καθώς ο Γουόρντεν ήταν εκτός παιχνιδιού ,ενώ με την αναγκαστική αλλαγή του Σκοπελίτη τα πράγματα έγιναν χειρότερα.
Ο Ντεπέτρις κινούταν πολύ πιο μπροστά με αποτέλεσμα να μην έχει καμία συνεργασία με τα αμυντικογεννή χαφ Πολύζο και Νάστο.
Ο Γράφας με σωστές κινήσεις από τον πάγκο εκμεταλλεύτηκε τις συνεχείς ολιγωρίες των ερυθρολεύκων και έβαλε παίκτες που κινούταν στα όρια της μεγάλης περιοχής δοκιμάζοντας σουτ.
Το πρώτο του Σάιν ο Δασκαλάκης το απέκρουσε ,αλλά δεν έκανε το ίδιο στα σουτ των Σάντερσον και Λίτα για τα οποία ευθύνη δεν έχει μόνο ο ίδιος ,αλλά και οι αμυντικοί οι οποίοι άφησαν τους έγχρωμους παίκτες των Χανιών ανενόχλητους τουλάχιστον τρεις φορές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Δασκαλάκης, Νικολόπουλος, Καραμανλής, Ζέρης, Χιντζίδης, Νάστος, Πολύζος, Τσιλιγκίρης, Μοράν (68’ Νικολιάς), Σκοπελίτης (58’ Ντεπέτρις), Αλαμάνης (46’ Γουόρντεν).

ΧΑΝΙΑ (Θωμάς Γράφας): Μπλάζιτς, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Ρίκκα (57’ Σάντερσον), Ηρακλής, Σαΐν, Νύκταρης, Δεινόπαπας (74’ Τσούτσης), Γκέσιος (72’ Λίτα).






Κάρτες: 
   38’ Καραμανλής, 43’ Τσιλιγκίρης, 45+1’ Σκοπελίτης - 5’ Ρίκκα, 45+3’ Ηρακλής, 55’ Νύκταρης, 78’ Σάντερσον, 90’ Λίτα


Μας άρεσε.... 
O Σκοπελίτης ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε τέτοιο βαθμό που η αποχώρησή του σήμανε και την καθίζηση της ομάδας.
Καλός ο Χιντζίδης στο πρώτο μέρος.

Δεν μας άρεσε...

Οι...βασικοί Γουόρντεν και Ντεπέτρις δεν προσέφεραν τίποτα στην ομάδα.
Η απουσία για ακόμα μία φορά του Κυζιρίδη από την ενδεκάδα.





Ο «κόραξ» του αγώνα

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσαμούρη.Κακώς διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες και ο πάγκος των Χανίων για το γκολ του Ολυμπιακού αφού δεν υπάρχει καμία παράβαση.


Είπαν:

Σούλης ΠαπαδόπουλοςΝομίζω ότι σήμερα μας κέρδισε ο αντίπαλος δίκαια. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Εμείς δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε να είμαστε. Δεν βρίσκουμε δικαιολογίες ότι έπαιξαν εννιά παιδιά που δεν παίξανε την Κυριακή. Όλοι είναι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κι όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει όλοι να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Όσον αφορά το παιχνίδι, μπήκαμε στο πρώτο ημίχρονο, αν και ήξερα ότι δεν θα είχαμε συνοχή σαν ομάδα, γιατί είχαμε πολλά νέα πρόσωπα. Παρόλα αυτά μπορούσαμε να προηγηθούμε στην αρχή του παιχνιδιού, σε μια πολύ καλή αντεπίθεση που είχαμε. Ο αντίπαλος ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς να καταφέρει να κάνει ευκαιρίες και ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε στο σκορ και στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε να βγούμε πιο ψηλά και να πιέσουμε για να πετύχουμε άλλο ένα γκολ, γιατί είναι ένα παιχνίδι Κυπέλλου και τελείως διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν θα κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά μία νίκη πάντα σου ανεβάζει την ψυχολογία και όταν παίζεις και καλά, γίνεσαι ακόμα καλύτερος.

Εμείς δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που ήρθαν και τρία παιδιά που θεωρούνται βασικοί. Νομίζω ότι δίκαια μας κέρδισε ο αντίπαλος στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν πήραμε τίποτα παραπάνω από αυτό που αξίζαμε. Πρέπει να αλλάξουμε πάρα πολύ την εικόνα μας, να γίνουμε πιο καλοί, πιο πιεστικοί, να κρατάμε περισσότερο την μπάλα και να μη βρίσκουμε πάντα δικαιολογίες ότι μας λείπουν παίκτες. Πέρασε αυτό. Με το Κύπελλο θα ασχοληθούμε ξανά όταν πρέπει. Κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής που είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Είμαστε υπεύθυνοι όλοι και οι προπονητές. Μην τα ρίχνουμε μόνο στους ποδοσφαιριστές, αλλά από εκεί και πέρα παίζει ρόλο κι ο αντίπαλος, αν και νομίζω ότι σήμερα δώσαμε δικαιώματα μόνοι μας σαν ομάδα. Καθόμασταν πίσω στην περιοχή μας και περιμέναμε τον αντίπαλο. Δεν βγήκαμε σε καμία περίπτωση μπροστά. Αυτό είναι και θέμα διαχείρισης παιχνιδιού.

Και να κερδίζαμε, τα ίδια θα έλεγα. Δεν μου άρεσε η εικόνα της ομάδος μου. Μπορεί να κρατάγαμε το αποτέλεσμα, αλλά από εκεί και πέρα, αν δούμε το παιχνίδι της Κυριακής που ήταν 70% - 30% η κατοχή υπέρ μας, σήμερα είδαμε το αντίθετο. Σίγουρα έλλειπαν κάποια παιδιά, αλλά όλοι είναι παίκτες του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι»



Μικρά&πικάντικα
  • Λίγος ο κόσμος στο ΕΑΚ με τους φιλάθλους να μην ξεπερνούν τις 1000
  • Επιπόλαιος αποδείχτηκε ο τραυματισμός του Σκοπελίτη ο οποίος θα συμμετέχει κανονικά στην αυριανή προπόνηση.


Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις τρεις κύριες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει!
Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...