Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχίζει και αρέσει...

Πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός από την Λαμία πήρε την νίκη με γκολ του Μοράν και σκόρπισε χαμόγελα στους 2.000 φίλους του.
Μπορεί να είναι νώρις για να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα ,όμως τα πρώτα στοιχεία της νέας ομάδας κάνουν τον κόσμο του Ολυμπιακού αισιόδοξο για το μέλλον.

Επειδή ακριβώς είναι πολύ νωρίς τα μοναδικά συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς βλέποντας μία ομάδα είναι συγκριτικά...Και οι συγκρίσεις που μπορούν να γίνουν είναι δύο.Με την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού ,αλλά και με την Λαμία.

Στην πρώτη σύγκριση η φετινή ομάδα υπερέχει αφού διαθέτει παίκτες εν δυνάμη ηγέτες .Ο Ντάριο Φερνάντες πραγματικά λύνει και δένει και τα πάντα περνούν από τα δικά του πόδια.

Ντιέγκο Λεόν ,αν και σήμερα δεν ήταν στην ημέρα του , πέρσι ο Ολυμπιακός δεν είχε ,ενώ η σιγουριά που δίνει ο Ντάσιος στην άμυνα θα είναι πολύτιμη.Αν μάλιστα σκεφτεί κάποιος πως η...«καλύτερη» στα χαρτιά μεταγραφή είναι ο Ντεπέτρις ,ενώ ακόμα δεν έχουμε καν δει τον Γουόρντεν, τότε μπορούμε να αισοδοξούμε.

Αναφορικά στην σύγκριση με την Λαμία ,είναι σαφώς πιο εύκολη.Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλα τα σημεία ,ουσιαστικά απειλήθηκε μόλις μία φορά στο 30 ΄όταν ο Καραμανλής δεν υπολόγισε σωστά το γκελ της μπάλας από...απευθείας βολέ του Ρίζου και έδωσε την ευκαιρία στον Νεόφυτο να βρεθεί απέναντι στον Στρατηλάτη με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να τον νικά.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ένας ερυυθρόλευκος μονόλογος.Η ομάδα μας κυκλοφορούσε εύκολα και σε κάποιες στιγμές όμορφα και τεχνικά την μπάλα,αλλά δυσκολευόταν να βγάλει τελική προσπάθεια.

Η κεφαλιά του Μοράν στο 20' μετά από σέντρα του Χιντζίδη ,ένα καλοζυγισμένο σουτ του Φερνάντες στο 23' και η προβολή του Μοράν μετά από κόρνερ του Χιντίδη,ήταν οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο α' μέρος.

Στο β΄μέρος ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμα περισσότερο , έχασε πέναλτι με τον Διαμαντόπουλο να πλασάρει πάνω στον Ρίζο στο 58 ' και είχε ακόμα μια κλασική ευκαιρία στο 63΄,όταν η σέντρα του συχνά προωθημένου Γκουγκούδη ,βρήκε τον Ντάριο αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.
Το γκολ ήρθε στο 80' όταν ο Μοράν ,ο οποίος έπαιξε για κάποιο διάστημα ως φουνταριστός , μετά από συνδυσασμό με τον Νικολιά,βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρίζου.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα μας ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε στο ΕΑΚ ενώ χειροκροτήθηκαν όλοι οι παίκτες ,όπως και ο νεοαποκτηθείς Ντεπέτρις ο οποίος είχε μία 5λεπτη συμμετοχή για...ξεμούδιασμα και δεν πρόλαβε να δείξει τις αρετές του.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Γκουγκούδης (75' Καρράς), Χιντζίδης (46' Μπουτζίκος), Ντάσιος (62' Αρβανίτης), Καραμανλής, Τσιάρας (83' Νικολόπουλος), Φερνάντες (75' Ζέρης), Μοράν (88' Αλαμάνης), Νικολιάς (85' Ντεπέτρις), Λεόν, Διαμαντόπουλος (62' Τσιλιγκίρης)

ΛΑΜΙΑ: Ρίζος, Ζουλιώτης, Κοτσώνης, Κοντέων, Λεάντρο, Σερτζίνιο, Ενγκουέμ (78' Σιλιγαρδάκης), Τζόκιτς (55' Τόσκας), Αντωνίου (75' Καλλέργης), Τριανταφυλλάκος (71' Τσιλούλης), Νεόφυτος.

Δηλώσεις Χαραλαμπίδη:


«Ήταν ένα πολύ καλό τεστ, δεκαπέντε μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα. Κατά διαστήματα δείξαμε αρκετά καλά στοιχεία, τα οποία δουλεύουμε στην προπόνηση.

Παίξαμε με έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο και παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα αποκτά ρυθμό. Πιστεύω πολύ στην ομάδα, έχει ποιότητα και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε μέρες θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, ενώ θα παίξουμε ακόμα ένα φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θα είμαστε έτοιμοι με τον Πανσερραϊκό

Είναι λογικό όσο πηγαίνουμε προς την έναρξη του πρωταθλήματος να παίρνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ώστε να είναι έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα.

Η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Σε μία φάση από μόνο απειληθήκαμε από ένα παιδικό λάθος, αλλά θα το διορθώσουμε κι αυτό μέσα από την προπόνηση. Θεωρώ ότι ήμασταν καλοί κι από άποψη φυσικής κατάστασης και πιστεύω ότι η ομάδα έχει και άλλα να δώσει.


Ο Ροντρίγκο ήρθε αυτή την εβδομάδα. Έκανε ουσιαστικά δύο προπονήσεις. Ο Νάστος ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Άρα θέλουν ακόμη κάποιο χρόνο για να ακολουθήσουν τους παίκτες που έχουν βγάλει όλη την προετοιμασία.Ο Γουόρντεν θα είναι έτοιμος τέλος του μήνα. Θα κάνουν ένα πρόγραμμα δικό τους και θεωρώ ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα τους έχουμε κι αυτούς έτοιμους για να μας βοηθήσουν».





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...