Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός δύσκολα αλλά δίκαια,κέρδισε τον Πανηλειακό που προηγήθηκε, με γκολ των Γιενκά και Μπρέσκα.
Πρώτος στην βαθμολογία ο Ολυμπιακός.]
Αποβλήθηκε ο Ρόκας ,με δέκα και ο Πανηλειακός...

Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν το «ξέσπασμα» του Ολυμπιακού σήμερα.Μπορεί αυτό να μην ήρθε,μπορεί η ομάδα να εμφάνισε δυσλειτουργιες σε κάποιες στιγμές του αγώνα,αλλά το βέβαιο ήταν πως νίκησε δίκαια.



Οι ερυθρόλευκοι ήταν μια κλάση ανώτεροι από τον Πανηλειακό που για 30 και παραπάνω λεπτά «ταμπουρώθηκε» στα 3/4 του γηπέδου για να «κλέψει» τον βαθμό της ιοσοπαλίας.

Η ομάδα μας έκανε περισσότερες τελικές προσπάθειες και αν ο ρεφερί του αγώνα ήταν αντικειμενικός οι 3500 φίλοι της ομάδας δεν θα αγωνιούσαν μέχρι το 81'



Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Γκίτκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Καρρά, αριστερά τον Κόμνο και στο κέντρο αυτής τους Μελίσσης και Αρβανίτης. Ο Ρόκας έπαιξε στα χαφ, ενώ πιο μπροστά, παρατάχθηκαν δύο επιθετικά χαφ οι Ντάνι Πόνσε και ο Κατσίκης. Μπρέσκα και Γιενκά ήταν στα πλάγια ενώ στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Γκούρμα.


Ο Πανηλειακός στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του αγώνα προηγήθηκε.Ο Χαλούλος εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της άμυνας ,ο Μελλίσης δεν πρόλαβε να απομακρύνει και οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν από το πουθενά μπροστά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός σοκαρισμένος μεν αλλά κατάφερε να αντιδράσει.Μετά τη διαπίστωση πως πέναλτι ο Καραντώνης δεν πρόκειται να σφυρίξει παρά μόνο αν κάποιος παίκτης της αντίπαλης ομάδας μπλοκάρει την μπάλα,οι ερυθρόλευκοι βάλανε το «τόπι κάτω» και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες.Μετά το 25' και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των ερυθρολεύκων.


Η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς με την συμπλήρωση 30 λεπτών στο παιχνίδι. Ο Πόνσε από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, ο Γενγκά κινήθηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας του Πανηλειακού και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 36' ο Κατσίκης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γενγκά σούταρε με τον Κοτσώνη να αποκρούει με το κεφάλι, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του Πανηλειακού.



Στο β μέρος ο Ολυμπιακός ήταν νωθρός και κουρασμένος.Ουσιαστικά η αποβολή του Γανωτή «χτύπησε καμπανάκι» στους ερυθρόλευκους ,αφού έβλεπαν τους αντιπάλους τους να κλείνονται πίσω από την σέντρα.

Στο οι ερυθρόλευκοι 81' κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κατσίκης με κάθετη πάσα βρήκε τον Γκούρμα στην αριστερή πλευρά, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Μάριο Μπρέσκα με σουτ βολέ πάνω στην κίνηση έγραψε το 2-1.


Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκα): Γκίτκος, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης (72' Δεινόπαπας), Κόμνος, Ρόκας, Πόνσε (85' Κωστούλας), Μπρέσκα, Κατσίκης, Γενγκά (79' Γκέσιος), Γκούρμα. 

Πανηλειακός: Πίτκας, Μαρτίνος, Σαραμαντάς, Αποστολόπουλος, Κοτσώνης, Γαννωτής, Νάστος, Χαλούλος (73' Κασνέτσης), Λιόσης, Μπιτάνγκ, Μιλίεβιτς (66' Σταματής).



Κάρτες: 33΄Γκούρμα - 51' Ρόκας -84' Ρόκας - 87' Δεινόπαππας /  56' Μαρτίνος -  58' Γανωτής - 69' Γανωτής





Μας άρεσε.... 
Το «στήσιμο» της ομάδας από τον Μαουέλ Ρόκα ήταν πετυχημένο για ακόμα μια φορά.Κατσίκης και Πόνσε ήταν αυτοί που...«δούλεψαν» στο δημιουργικό κομμάτι.

Δεν μας άρεσε...

Τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα.Από την αρχή του β' μέρους ,μέχρι και την αποβολή του Γανωτή δεν δημιούργησε υποψία ευκαιρίας.
Οι παίκτες δείχνουν πολύ αγχωμένοι.Ο κόσμος με την στάση του πρέπει να τους συμπαρασταθεί!




Ο «κόραξ» του αγώνα:Ο Καραντώνης αφού χάρισε δύο κίτρινες κάρτες σε παίκτες της φιλοξενούμενης «έκλεισε τα μάτια του» δύο φορές μέσα σε 3 λεπτά σε δύο πέναλτι.Μάλλον θα ήταν καλύτερος για διαιτητής βόλει αφού δεν δείχνει να ξεχωρίζει ιδιαίτερα το «παίξιμο» με τα χέρια από αυτό με τα πόδια...



Είπαν:

Ρόκα: « Με πολύ σεβασμό για τον αντίπαλο και τον προπονητή, νομίζω πως ήταν μόνο λεπτομέρεια που έμεινε με 10 παίκτες ο αντίπαλος και βάλαμε το γκολ στο 86'. Αξίζαμε τη νίκη πολύ πιο πριν. Είχαμε πολλές φάσεις, είχαμε και δοκάρι.
Σε γενικές γραμμές μόνο μια ομάδα ήταν στο γήπεδο που έκανε φάσεις και είχε την πρωτοβουλία. Με πολύ πάθος και αυτοπεποίθηση κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Είναι το στυλ παιχνιδιού που μου αρέσει. Σήμερα είπα στους παίκτες να κρατήσουμε μπάλα και να παίξουμε χωρίς άγχος. Έτσι κι έγινε.Είχαμε ένταση και ρυθμό στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο κρατήσαμε την μπάλα. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός ήταν ο "ιδιοκτήτης" του αγώνα.
Με ενδιαφέρει να δημιουργούμε ευκαιρίες. Αν μετρήσουμε πόσες ευκαιρίες και δοκάρια είχαμε και στα προηγούμενα ματς, θα δούμε πως παίζουμε καλά.
Περάσαμε μια δύσκολη εβδομάδα. Είχα στο μυαλό μου πως θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σήμερα κάναμε ευκαιρίες.
Η μπάλα μερικές φορές είναι λίγο "πoυτάνα". Σήμερα είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και κερδίσαμε δίκαια»

Δημητρίου: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του μα και συγχαρητήρια και στα παιδιά τα δικά μου. Σήμερα απέδειξαν πως έχουν ψυχή και πάθος. Κατάφεραν να κοιτάξουν στα μάτια μια ομάδα με το πιο υψηλό μπατζετ. Ο Ολυμπιακός έφτασε να ρίχνει μπάλες μέσα στο γήπεδο για να πάρει το ματς. Αυτό είναι για μας ηθική ικανοποίηση. Έδωσαν τη ψυχή τους οι παίκτες μας. Την ίδια παρουσία είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα με την Παναχαϊκή. Όμως στα δύο ματς που έχουμε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις δεν έχουμε πάρει βαθμούς. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και στον συνάδελφο.

Εύχομαι να εκπληρώσει τους στόχους του και την επόμενη χρονιά να βρεθεί στη μεγάλη κατηγορία. Με 10 παίκτες χάσαμε στο 86', απέναντι σ' ένα Βόλο με τεράστιο μπάτζετ. Στόχος είναι να φτιάξουμε μια νέα ομάδα να έχουμε καλή πορεία και από κει και πέρα ό, τι ήθελε προκύψει. Δεν θέλω να μειώσω τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου ούτε την προσπάθειά του. Όμως πιστεύω πως χάσαμε άδικα. Ίσως και από δικά μας λάθη»

Μπρέσκα: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο, δεχτήκαμε και το γκολ, αλλά απαντήσαμε γρήγορα. Στα αποδυτήρια είπαμε πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, όπως και κάναμε, και μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς. Δείξαμε στον κόσμο ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και κάναμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε στην κορυφή και βλέπουμε πλέον το επόμενο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Είμαστε η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, είμαστε ο Ολυμπιακός Βόλου»


Ρόκας : «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας και σε όσους δουλεύουν στον Ολυμπιακό. Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Βγάλαμε πάθος, δύναμη είχαμε κατοχή μπάλας και δίκαια κερδίσαμε. Είμαι εδώ σήμερα, όχι για να μιλήσω για το ματς, αλλά για να σταθώ σε κάτι άλλο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο Βόλο.
Πως οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Δεν μιλά ο ένας στον άλλο. Δεν μιλούν οι Έλληνες με τους ξένους.
Λοιπόν όσοι αγαπούν πραγματικά τον Ολυμπιακό ας το σταματήσουν αμέσως αυτό.

Μέσα στα αποδυτήρια είμαστε μια οικογένεια για να πετύχουμε ένα στόχο. Την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Είμαστε όλοι μαζί. Ο ένας για τον άλλο. Κανένας δεν θα μας το χαλάσει. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Διαβάζω τα σάιτ και ακούω τα ραδιόφωνα. Λοιπόν η ομάδα είναι υγιής. Πληρωμένη μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σήμερα ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Απο δω και πέρα θα είμαστε όλο και καλύτεροι»





Μικρά&πικάντικα

  • Περίπου 3700 φίλαθλοι του Ολυμπιακού παραβρέθηκαν στο γήπεδο.
  • Δάκρυσε ο Στάθης Ρόκας κατά την αποβολή του.Η αντίδρασή του ήταν ακόμα εντονότερη κατά το τέλος του αγώνα που μπήκε μέσα να πανηγυρίσει με τους συμπάικτες του.
  • Ο Δημήτρης Καραγιάννης προσπάθησε διαμαρτυρόμενος προς τον Καραντώνη να τον προσεγγίσει στην φυσούνα ,αλλά δεν στάθηκε δυνατό.
  • Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν στα επίσημα του ΕΑΚ.


Παρακολουθήσατε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα με ζωντανό σχολιασμό από το VolosFans...ΕΔΩ!

Το βίντεο του αγώνα







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...