Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο Βαζάκας και οι «αυλικοί»...


Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε ο Γιώργος Βαζάκας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του συνδρομητικού καναλιού «ΟΤΕ TV» στην οποία μίλησε για όλους και για όλα.

 Δεν έκρυψε πως από τον Ολυμπιακό Βόλου ουσιαστικά απομακρύνθηκε από τους «αυλικούς» της διοίκησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βαζάκας:

«Θα σας πω κάτι χαριτολογότας: συμφωνώ να κάνω μόνο νίκες οπότε όταν κάνω μία ήττα αποχωρώ. Άλλος βλέπει το ποτήρι μισοάδειο και άλλος μισογεμάτο.

Και πέρσι πήγα όταν η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση.Κάναμε σε 5 παιχνίδια 4μισι ήττες.Έτσι όμως είναι ο προπονητής. Δεν μετάνιωσα που ξαναπήγα στον Ολυμπιακό Βόλου. Ήταν μια ομάδα που έστησα εγώ με μεγάλη δυναμική και πολύ κόσμο.Ξεκινήσαμε με προοπτική να φτιάξουμε μία ομάδα που θα ανέβει κατηγορία. Ο Ολυμπιακός Βόλου αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο πλήρη ομάδα του πρωταθλήματος και είναι έτοιμη να αλλάξει κατηγορία.

Κρατάω όλα τα θετικά.Εύχομαι στον Ολυμπιακό να πετύχει τον στόχο του.Είναι μια μεγάλη ομάδα.

Ο προπονητής δεν φεύγει.Απολύεται.Εγώ απολύθηκα από τον Ολυμπιακό.Δεν θεωρώ πως έφυγα αποτυχημένος. Δείτε τα αποτελέσματα. Κερδίσαμε Παναχαϊκή, Άρη στο Κύπελλο και κάναμε καλά αποτελέσματα.

Πάντα σε όλες τις ομάδες υπάρχει η διοίκηση υπάρχει όμως και η «αυλή» που θέλει να είναι μέσα στα πράγματα. Δεν θέλω να επεκταθώ του θέματος και να πω πράγματα που δεν είναι ωφέλιμα και δεν θέλω να κοιτάζω πίσω. Κοιτάζω την επόμενη μέρα και κρατάω την αγάπη μου γι' αυτή την ομάδα. Ήθελα και πάλι να συνδέσω το όνομά μου με μία ακόμα άνοδο, δεν μου επιτράπηκε, συνεχίζουμε.»

Για τα φαβορί της ανόδου...

«Πέρυσι το πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο όλων των εποχών. Φέτος μ' αυτή την τομή που έγινε με τον Βορρά και Νότο έχω τις επιφυλάξεις μου.Κάθε νέο φέρνει και νέα πράγματα. Η πρώτη εικόνα που έχω είναι πως ο «Νότος» είναι πιο ισχυρός όμιλος. Πέρα από τον Ολυμπιακό Βόλου που θεωρώ πως είναι το πρώτο φαβορί,παρόλο που είναι πίσω, βλέπω πως ο Παναιγιάλειος, η Επισκοπή είναι σοβαρή παρουσία, ο Ηρακλής Ψαχνών που έχει υλικό είναι ενισχυμένη και ανταγωνιστική και η Παναχαϊκή θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την τετράδα.

Στον «Βορρά» η Κέρκυρα έχει τον πρώτο λόγο, η Νίκη Βόλου έχει πολύ καλή ομάδα, περιμένω το «ξύπνημα» του Ηρακλή,και για τέταρτοι θα παίξουν ο Αιγινιακός, ο Πιερικός και η έκπληξη ο Τύρναβος πιστεύω πως θα είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν επίσης είσοδο στην τετράδα.»

Για τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο νέος προπονητής του Αιγινιακού...

«Υπήρξε επαφή με τον Αιγινιακό όμως προς το παρόν δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.»

Για την περσινή αποτυχία του Ολυμπιακού Βόλου να ανέβει κατηγορία...

«Την ευθύνη την παίρνω εγώ. Εγώ ήμουν ο προπονητής, εγώ φταίω. Δεν υπήρχε θέμα ηλικίας παικτών. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πληρώσαμε πως στις μεταγραφές του Ιανουαρίου δεν ενισχύθηκε με σωστό προγραμματισμό η ομάδα. Είχαμε θέμα με τον αριθμό Ελλήνων παικτών αφού η ομάδα το καλοκαίρι στήθηκε βιαστικά. Ήμασταν και άτυχοι αφού ειδικά μετά το 1-1 χάσαμε πολλές ευκαιρίες να προηγηθούμε και να πάρουμε την κατηγορία. Ο Παναιτωλικό έκανε καλό πρώτο 20λεπτο και έπειτα το παιχνίδι ήταν δικό μας.Κάναμε 10 τελικές. Δεν ήταν κακός ο Ολυμπιακός, ήταν άτυχος.»

Για τους Έλληνες προπονητές...

«Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που μπορούν να σταθούν σε ομάδες των μεγάλων κατηγοριών. Όμως θα πρέπει οι παράγοντες να τους εμπιστευτούν. Ίσως η οικονομική κρίση βοηθήσει ώστε να στραφούν στους Έλληνες προπονητές οι παράγοντες.
Λίγοι παράγοντες ξέρουν από ποδόσφαιρο και οι «αυλικοί» κάνουν μεγάλη ζημιά στις ομάδες. Οι ξένοι βέβαια έχουν το πλεονέκτημα της ΦΙΦΑ...»

Για τον Μάνουελ Ρόκα...

«Είναι ένα νέο παιδί, έχει όρεξη,τώρα ξεκινάει κι αν στηριχθεί μπορεί να πετύχει. Μετά το μπαράζ υπήρχε μια ταραχή και η δικιά μου παραμονή δεν ήταν σίγουρη.Πρώτα ανακοινώθηκε ο Ρόκα.Ήταν ποδοσφαιριστής μου, τον εκτιμούσα σαν άνθρωπο όμως τον Ρόκα τον βρήκα στον Ολυμπιακό Βόλου αφού η πρόσληψή του ήταν πριν τη δική μου.Δεν την διαμόρφωσα εγώ την κατάσταση.Είναι ένα άτομο που θέλει και διψάει να γίνει προπονητής,διαβάζει ,ενημερώνεται Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πετύχει.»

Για τα παιχνίδια Κυπέλλου...

«Η απόσταση μεταξύ Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ έχει μικρύνει. Εξαιρώντας, Ολυμπιακό Πειραιώς που έχει ξεφύγει πολλά σκαλοπάτια, τον ΠΑΟΚ που τον κυνηγάει και τον Ατρόμητο που είναι υγιής, οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν απόσταση μεταξύ τους, είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και τις καλές ομάδες της  football league. Δεν ήταν συμπτωματικά τα αποτελέσματα του Κυπέλλου και το προβάδισμα που έχουν πάρει οι ομάδες της Β΄Εθνικής. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να προκριθεί επί του Άρη. Ο Άρης δεν είναι ο παλιός Άρης.»

Για τον παραγκωνισμό του Μπρέσκα στο ματς με τα Χανιά...

«Ήταν θέμα τακτικής και στρατηγικής. Σε ένα παιχνίδι μόνο ο Μέσι και ο Ρονάλντο δεν μένουν έξω.Ο Μπρέσκα είναι πολυτέλεια για τη Β' Εθνική. Είναι δύο σκαλοπάτια από τους υπόλοιπους παίκτες της κατηγορίας. Με τα κιλά που τον βλέπετε ήταν πάντα.Έτσι τον είχα και στον Πανιώνιο.Φέτος μάλιστα έχει χάσει και κάποια κιλά.
Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός παιχνιδιού. Στόχος ήταν ο Μάριο να μπει στο δεύτερο ημίχρονο και να βρει κουρασμένους αμυντικούς και να αλλάξει το παιχνίδι.Και ο Δεινόπαπας είναι μεγάλο ταλέντο. Ο Μπρέσκα φυσικά και δεν είναι παίκτης πάγκου,είναι παίκτης πρώτης γραμμής.Και σήμερα πάλι την ίδια στρατηγική θα ακολουθούσα στο παιχνίδι με τα Χανιά.»

Για τους «φούφουτους» της Σούπερ Λίγκας....

«Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τις ομάδες που εκπροσωπούν ολόκληρες πόλεις. Αυτές οι ομάδες έχουν δυναμική εν αντιθέσει με κάποιες ομάδες της Σούπερ Λιγκ που είναι νεόφερτες και δεν έχουν δυναμική.»

Για την αγαπημένη του ομάδα...

«Αγαπημένη μου ομάδα είναι ο Απόλλων Καλαμαριάς που εύχομαι να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Όποιος έχει περάσει από αυτή την ομάδα δεν μπορεί παρά να «δεθεί» μαζί της. Εγώ ως γνωστόν έχω παίξει ποδόσφαιρο για την Καλαμαριά οπότε υπάρχει ισχυρό δέσιμο.»






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...