Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σχέδια για αναδιάρθρωση

Στην παλιότερη μορφή τους επιστρέφουν τόσο η Σούπερ Λίγκα όσο και η Β’ Εθνική. 


Και αυτό αποφασίσθηκε σε επίπεδο κορυφής στη συνάντηση των προέδρων ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας και Β’ Εθνικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8) και κράτησε τρεις ώρες!

Σε αυτή τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, μπήκαν το πλαίσιο και ο βασικός σχεδιασμός της νέας αναδιάρθρωσης (διορθωτικής αυτή τη φορά σε σχέση με τα… περσινά). Η ουσία είναι πως όλες οι πλευρές συμφώνησαν στην κατεύθυνση ώστε η Σούπερ Λίγκα από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα να διεξάγεται με 16 ομάδες και η Β’ Εθνική με 18 ομάδες σε έναν ενιαίο όμιλο. Όλα αυτά, δηλαδή, από τη σεζόν 2015-16. Όπερ σημαίνει πως φέτος δεν αλλάζει απολύτως τίποτα (πέφτουν και ανεβαίνουν τρεις ομάδες από και προς τη μεγάλη κατηγορία).

Από εκεί και πέρα, για την επόμενη περίοδο (2014-15), οι δύο διοργανώτριες θα αποφασίσουν για το πώς θα διαμορφώσουν την κατάσταση για να φτάσουν στον αριθμό 16 και 18 αντίστοιχα της μεθεπόμενης σεζόν. Η μείωση των ομάδων θα προβλέπεται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της επόμενης σεζόν.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής υπογράμμισε στους προέδρους των δύο διοικητικών φορέων της μεγάλης και της μικρής επαγγελματικής κατηγορίας να περάσουν τις αλλαγές από τα Δ.Σ. τους και να τις φέρουν έτοιμες εν όψει του συμβουλίου της ΕΠΟ τον Οκτώβρη. 

Πρακτικά από τη Σούπερ Λίγκα της σεζόν 2014-15 αναμένεται να πέσουν 4 ομάδες και αντιστοίχως από τη Β’ Εθνική να ανέβουν 2, έτσι ώστε την περίοδο 2015-16 η μεγάλη κατηγορία να επιστρέψει στις 16 ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως γενικά θα υπάρχουν μειώσεις ομάδων, αφού και η Γ’ Εθνική (η οποία ως ερασιτεχνική ανήκει πλέον στην ΕΠΟ) από 6 ομίλους θα συρρικνωθεί σε 4.  
Μίλησαν και για χρέη, αδειοδοτήσεις, Κύπελλο.
Πέρα από την αναδιάρθρωση, ο Γιώργος Σαρρής εξέφρασε παράπονα για το γεγονός πως πολλές ομάδες και των δύο επαγγελματικών κατηγοριών δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους (πρόστιμα, λοιπά έξοδα) στην ΕΠΟ.

Στο τραπέζι, επίσης, έπεσαν ζητήματα αναφορικά με τη διεξαγωγή του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας με ομάδες μόνο από τη Σούπερ Λίγκα και τη Β’ Εθνική (η ερασιτεχνική Γ’ Εθνική έχει το δικό της) αλλά και θέματα για την αδειοδότηση μέσω της ΕΠΟ των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...