Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτάθλημα LEGO

Ωραία. Τώρα το πρωτάθλημα, δηλαδή το ποδόσφαιρο, μπήκε στη φάση που περιμένει από μία ανεξάρτητη, τουλάχιστον θεωρητικά, αρχή, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να αποφασίσει αν θα δώσει ή όχι το ISO σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα για να επιστρέψουν και να παραμείνουν στη Superleague.

Σε αυτή τη φάση μπήκαμε  μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου να αναβάλει την εκδίκαση της αίτησης που είχαν καταθέσει σ' αυτό οι δύο ΠΑΕ. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο δρόμος της επιστροφής του Βόλου και της Καβάλας στη Superleague, τον οποίο είχατε διαβάσει στους «Insiders» την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης, που είναι μέλος της ΕΕΑ, δήλωσε  στους «Insiders» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι δεν υπάρχει λόγος εξέτασης νέου φακέλου από Βόλο και Καβάλα. Κατανοητό. 


Οι συνθήκες, όμως, είναι πιθανό να «αναγκάσουν» την Επιτροπή να κάνει αυτό που δεν θέλει να κάνει (σ.σ.: ο Περάκης εκφράζει την κοινή άποψη των μελών, όπως έχει γίνει αντιληπτό). Δίχως να περιμένει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η ΕΕΑ θα προχωρήσει στην εξέταση των ανακαινισμένων φακέλων. Γι' αυτό έχουν προχωρήσει οι μεταβιβάσεις μετοχών σε Ολυμπιακό Βόλου (κυρίως εκεί) και Καβάλα. Επειδή οι παράγοντες των ΠΑΕ έχουν πλέον την πεποίθηση ότι οι νέοι φάκελοι θα εξεταστούν.

Και τι θα συμβεί; Αν η ΕΕΑ ψηθεί ότι οι μεταβιβάσεις είναι γνήσιες, αληθινές και όχι virtual, θα δώσει πιστοποιητικά και οι ΠΑΕ (ή η ΠΑΕ) θα επιστρέψουν στη Superleague, δηλαδή θα δημιουργηθεί ένα νέο δεδομένο, και συγχρόνως δεδικασμένο, στο καθεστώς του πρωταθλήματος. Στο σημείο που βρισκόμαστε τέτοιες πιθανότητες έχει η ΠΑΕ του Βόλου και δεν έχει αυτή της Καβάλας. Ακόμα, όμως, είμαστε μακριά από τη συνεδρίαση της ΕΕΑ. 


Βασίλης Σαμπράκος
Πηγή : sportday
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...