Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Μπλόκο στην ΕΕΑ!

Μπλόκο στην ΕΕΑ έβαλε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Μπατζιάκας:Ήττα του κράτους από τον Ολυμπιακό.
Χελάκης:Το ένα παιδί καλό παιδί..ΟΦΗ ,το άλλο γαμώ την μάνα του...Ολυμπιακός Βόλου.
Το VolosFans προσπαθεί να αναλύσει και να εξηγήσει τα επόμενα βήματα.

Το Διοικητικό Εφετείο δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα του Ολυμπιακού Βόλου και απαγορεύει την ΕΕΑ να εξετάσει τους φακέλους Δόξα Δράμας,Λεβαδειακού αλλά και οιαδήποτε ομάδας ορίσει η Λίγκα ως αντικαταστάτες του Ολυμπιακού.Ουσιαστικά το Εφετείο Αθηνών ακυρώνει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ακυρώσεως και αίτησης αναστολής με προσωρινή διαταγή της απόφασης της ΕΕΑ και το μόνο που μπορεί να κάνει η Λίγκα είναι να αναβάλλει τους αγώνες της ομάδας!

Τι σημαίνει αυτό όσο πιο απλά μπορούμε να το εξηγήσουμε:

Η ΠΑΕ κατέθεσε αίτηση να ακυρωθεί η απόφαση της ΕΕΑ.Επειδή η εκδίκαση χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο το δικαστήριο σε μερικούς μήνες θα εκδικάσει την αναστολή με προσωρινή διαταγή.Λόγω της έναρξης του πρωταθλήματος και της επικείμενης αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου το πιο άμεσο μέτρο είναι τα ασφαλιστικά μέτρα.
Η Εφέτης Αθηνών έκρινε από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν πως όντως η απόφαση της ΕΕΑ νομικά πάσχει.
Οπότε δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση έχει αρκετές πιθανότητες να τελεσιδικήσει υπέρ του Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟ και η Λίγκα έχει δύο δρόμους.Είτε να αναγκαστεί να διεξαγάγει το πρωτάθλημα με 14 ομάδες ,κάτι που είναι παράνομο,είτε να αποφασίσει να μην δεχτεί τις αποφάσεις της ΕΕΑ.
Αλλιώς το πρωτάθλημα θα βαδίζει με 14 ομάδες συν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα σε αναμονή με τους αγώνες τους να αναβάλλονται και κανέναν να μην μπορεί να τις αντικαταστήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο δρόμος του συμβιβασμού είναι ο εξής:Η ΕΕΑ να επανακαλέσει τον Ολυμπιακό και προσπαθήσει να εξετάσει τον φάκελό του έννομα.Πχ. από την στιγμή που θεωρεί πως το μετοχολόγιό του είναι παράνομο,να του δώσει χρονική διορία για διορθώσεις.

Το χρονικό και οι δηλώσεις:

Xαρμάνης:
«Ισοφαρίσαμε και πάμε για το διπλό.Η απόφαση βγήκε πριν από ένα τέταρτο και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διέταξε την ΕΕΑ να μην χορηγήσει πιστοποιητικό σε οποιαδήποτε ομάδα. Προσπάθησαν το όνειρό μας να το κάνουν εφιάλτη, αλλά δεν πειράζει. Θα ξαναγίνει γλυκό όνειρο». Εκτιμώ πως θα υπάρχει απόφαση. Το πιο σωστό είναι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Δεν θα χανόταν ο κόσμος αν η πρώτη αγωνιστική, εν όψει και της διακοπής λόγω της εθνικής, να αναβληθεί. Είναι πολύ εύκολο να λυθούν όλα τα προβλήματα. Θα βοηθήσουμε κι εμείς. Ούτε μνησίκακοι είμαστε, ούτε ανόητοι».

Για όσα συμβαίνουν στην ομάδα, σχολίασε: «Εμείς δεν ανήκουμε σε κόμμα, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, ασχολούμαστε με την ομάδα, με τους εκατό υπαλλήλους της ΠΑΕ που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Εγώ είμαι 50 χρόνια φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια εκτοξεύθηκε και αποτέλεσε πηγή χαράς. Αυτό δεν πρέπει να χαθεί.
«Ήταν άδικο αυτό που έγινε. Εμείς τιμωρηθήκαμε σαν ομάδα και βάσει του άρθρου 29 παράγραφος 12, η ΕΠΟ υπερισχύει έναντι πάσης άλλης αρχής. Δεν είναι δυνατόν μια επιτροπή να σου στερεί το δικαίωμα να έχεις ομάδα».

Ο κος Χελάκης δήλωσε:«Το Εφετείο κρίνει πως η αίτηση του Ολυμπιακού έχει βασιμότητα επί της ουσίας και ουσιαστικά απαγορεύει την ΕΕΑ να συνεχίσει να εξετάζει φακέλους και αυτό είναι πολύ βασικό.Η εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας θα πάρει χρόνο.Πιστεύω πως η ΕΕΑ θα επανεξετάσει τον φάκελο και θα δώσει χρόνο στον Ολυμπιακό να διορθώσει οτιδήποτε πρέπει να διορθώσει.

Είναι αναμφισβήτητο πως η απόφαση της ΕΕΑ έγινε με πολιτική παρέμβαση.Όμως η ΕΕΑ θα μπορούσε να δώσει από την αρχή το χρόνο στον Ολυμπιακό.Εκτός αν θεωρεί η ΕΕΑ πως η γη να γυρίσει ανάποδα θα είναι πάντα ο Μπέος από πίσω.Αυτό βέβαια δεν στέκει.Ο Ολυμπιακός πρέπει να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.Εύχομαι να επικρατήσει ευθυκρισία και όχι αυτό που επικρατεί τώρα.Το ένα παιδί καλό παιδί....ΟΦΗ ,το άλλο γαμώ την μάνα του...Ολυμπιακός Βόλου»H ανακοίνωση της ΠΑΕ για την απόφαση:
Mε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα και ώρα 15.00, κατόπιν υποβληθείσης αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής με προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου, διετάχθη, αφ' ενός η αναβολή του αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ στις 28.8 για την 1η αγωνιστική της Super League και αφετέρου απαγορεύτηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να εξετάσει φακέλους υποψηφίων ομάδων για την αντικατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα Super League, καθώς και να χορηγήσει σε αυτές πιστοποιητικό συμμετοχής.

Mπατζιάκας:«Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα.Είναι μια ήττα του κράτους που θέλει να ασελγεί πάνω στους νόμους.Να συνεχίσουμε τον αγώνα.Είμαι με ένα τηλέφωνο στο χέρι.Καλέσαμε την ΕΠΟ να διατηρήσει ακέραιο το αυτοδιοίκητο που φτύσαμε αίμα να αποκτήσουμε.»

O κος Κακαβάς δήλωσε:«Είναι μια δικαίωση για εμάς.Το δεύτερο μέρος της απόφασης δηλώνει άμεσα πως η απόφαση της ΕΕΑ πάσχει από πολλές μεριές.Η επιτροπή υποχρεούται να μας δώσει τον χρόνο να διορθώσουμε οτιδήποτε θεωρούσε παράνομο.Αν η επιτροπή δεν ήθελε πχ τον Μπέο στο μετοχολόγιο ή αν θεωρούσε εικονική την κατοχή μετοχών από άτομα του μετοχολογίου έπρεπε να μας δώσει τον ανάλογο χρόνο για τις διορθώσεις.Δεν γίνεται σε 5 μέρες να παραδώσει ΠΑΕ.Δεν είναι περίπτερο ο Ολυμπιακός Βόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προσωρινή διαταγή

«Πρόκειται για προσωρινή διαταγή η οποία ρυθμίζει την κατάσταση σύμφωνα με την αίτηση αναστολής που είχε υποβληθεί, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής. Έχουμε δηλαδή μία πρώτη απόφαση από την πρόεδρο του τμήματος διακοπών του Διοικητικού Εφετείου η οποία ορίζει τα εξής:

Α) Διατάσσει την αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα της Α΄ Εθνικής μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Βόλου, μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής

και Β) Απαγορεύει την εξέταση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού των φακέλων των ομάδων που εκλήθησαν να αναπληρώσουν την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αναστέλλει την χορήγηση -σε αυτές- του πιστοποιητικού μέχρις εκδόσεως αποφάσεως επί της αιτήσεως αναστολής.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ήδη μία πρώτη δικαίωση, διότι αυτή η προσωρινή διαταγή με το περιεχόμενο που έχει -ασφαλώς- σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ευδοκιμήσεως της αιτήσεως αναστολής. Που σημαίνει ότι η αίτηση αναστολής σε μία πρώτη κρίση και εκτίμηση από την πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου έχει βάσιμους λόγους. Δηλαδή έχει πάρα πολλές πιθανότητες να ευδοκιμήσει, να γίνει δεκτή. Και για αυτό το λόγο ακριβώς σπεύδει με αυτή την προσωρινή διαταγή να προστατέψει τα δικαιώματα μας. Δηλαδή να μην υποστεί μία ανεπανόρθωτη βλάβη ο Ολυμπιακός Βόλου αντικαθιστάμενος από μία άλλη ομάδα. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, πάσχει όσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου».


Για τον αν ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την προσφυγή τουστα πολιτικά δικαστήρια περιμένει την αντίδραση της ΕΠΟ:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν προσέφυγε κατά αποφάσεως των ποδοσφαιρικών οργάνων. Εμείς προσφύγαμε κατά της πράξης της ΕΕΑ, που είναι μία διοικητική αρχή. Σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζουμε με τη δικαστική μας ενέργεια αυτή, το αυτοδιοίκητο. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δικαιοδοσία των ποδοσφαιρικών οργάνων χωρίς -σε καμία περίπτωση- να αμφισβητούμε τη νομιμότητα των αποφάσεων τους. Αλλά για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι εκτός ποδοσφαίρου. Η ΕΕΑ είναι μία ανεξάρτητη αρχή η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, άρα δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου ώστε να κινδυνεύουμε με οποιεσδήποτε συνέπειες. Ακολουθούμε με συνέπεια και τηρούμε -ευλαβικά θα έλεγα- το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όσο κι αν κάποιες φορές μας στεναχωρεί».

Για το ποια αναμένεται να είναι η συνέχεια:

«Υπάρχει μία αίτηση αναστολής η οποία θα εκδικαστεί πάρα πολύ σύντομα και η οποία θα κρίνει αν θα ανασταλεί πλέον -μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ακυρώσεως- η απόφαση της ΕΕΑ. Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό δημιουργεί τεράστιο ζήτημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως στην πρώτη κατηγορία που είναι η Super League. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, έπρεπε να προσφύγουμε στο Διοικητικό Εφετείο. Τώρα πιστεύω πως πρέπει να επανέλθουμε στην ΕΕΑ, να επανεξεταστεί ο φάκελος μας. Αν και εφόσον υπάρχουν -κατά την εκτίμηση της Επιτροπής- παραλείψεις, κάποια πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν, να γίνουν και να μας παρασχεθεί το πιστοποιητικό. Και να λήξει αυτή η ιστορία, γρήγορα, ομαλά και προς το συμφέρον όλων. Αυτή είναι η άποψη μου. Αν ακολουθήσουμε τη δικαστική διαδικασία, μπορούμε να έχουμε απόφαση για την αίτηση ακυρώσεως και μετά από ένα χρόνο. Τι θα γίνει; Θα παγώσουν τα πάντα; Ως πρώτη εκτίμηση, αυτή τη στιγμή και με αυτή την προσωρινή διαταγή που αποτελεί δικαίωση για εμάς και μία επισήμανση προς την ΕΕΑ ότι «κάτι δεν έχεις κάνει καλά», πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Για το που «πάσχει» η απόφαση της ΕΕΑ:

«Για να επιβάλλεις μία τόσο επαχθή συνέπεια, μία ομάδα δηλαδή να παίξει από την κορυφαία κατηγορία στην Δ’ Εθνική, αν έχεις διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα (στο μετοχολόγιο εν προκειμένω) δεν θα πρέπει να το επισημάνεις στην ομάδα αυτή και να της παράσχεις και τον αναγκαίο χρόνο αν και εφόσον θέλει να συμμορφωθεί; Αυτό δεν έγινε. Και αυτό αποτελεί μία έκφανση της χρηστής διοίκησης. Δηλαδή διαπιστώνω κάτι και σου δίνω τον εύλογο χρόνο για να συμμορφωθείς. Δεν συμμορφώθηκες; Τότε σου επιβάλλω μία τόσο επαχθή ποινή. Αυτό εδώ δεν έγινε. Αν πράγματι ζητείται και είναι αναγκαίο να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αυτό θα μπορούσε να γίνει σε 3-4 μέρες; Δεν είναι περίπτερο η ΠΑΕ. Μπορούσε να γίνει η αλλαγή μετοχικής σύνθεσης μέσα σε 4-5 μέρες που μεσολάβησαν από την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη του κυρίου Μπέου; Όχι βέβαια! Κανείς δεν υποχρεούται στα αδύνατα και αυτό είναι βασικό αξίωμα στη νομική επιστήμη και στις δικαστικές αποφάσεις. Πως έρχεσαι λοιπόν και μου λες πως δεν υπήρξε καμία ουσιαστική μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς από την τελεσιδικία της πειθαρχικής ποινής κατά του κυρίου Μπέου. Πόσο ήταν αυτό το διάστημα; 3-4 Μέρες; Εκτός αν θέλεις να γίνουν πάλι -πιθανώς- εικονικές μεταβιβάσεις. Άρα πρέπει να μου παράσχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα γιατί πρόσφατα ο κ. Μπέος καταδικάστηκε τελεσίδικα και αν δεν συμμορφωθώ τότε να επιβάλει μία τόσο επαχθή συνέπεια όπως είναι να παίξω σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και ουσιαστικά να διαλυθώ».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...