Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Άτιμη ΟΥΕΦΑ, μας εξέθεσες όλους

Ξυπνάω που λέτε το πρωί κι όπως πίνω το φραπόγαλο, σουλατσάροντας στο ίντερνετ να δω τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, διάβαζα τα σκληρά σχόλια των πρωτοσέλιδων για την ΕΠΟ.
Αυτά ντε, για την μαλακή ποινή ή το "χάδι" που έριξε η Δευτεροβάθμια της Ομοσπονδίκας με το -10 και το -8 σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα αντίστοιχα σε αντίθεση με την ΟΥΕΦΑ που είχε ρίξει "καμπάνα" γερή. Διάβαζα τα σχόλια για την αυστηρότητα της σε τέτοιου είδους θέματα.

Πριν φτάσω το καφεδάκι στη μέση, ακούω από τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο στην εκπομπή του Μιαούλη στον NOVASPORT FM, πως η ποινή της ΟΥΕΦΑ είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και πως ουσιαστικά ο Βόλος μένει έξω από την Ευρώπη , μόνο για φέτος. Στα "καπάκια", να σου και ο δικηγόρος του Ολυμπιακού Βόλου για την επιβεβαίωση.

"Τι παλιοδουλειά κι αυτή" σκέφτηκα. Όπως και να το κάνουμε, είχαμε μια ακόμα... επιτυχία του δημοσιογραφικού χώρου, που βιάστηκε να κάνει τις εκτιμήσεις της και τις συγκρίσεις της. Πως να τα φέρεις τούμπα και να κάνεις το άσπρο-μαύρο, όταν στο σημερινό εξώφυλλο εκθειάζεις την ΟΥΕΦΑ, πως δεν είναι σαν την ΕΠΟ και πως η ΟΥΕΦΑ έκανε τη δουλειά της, την ώρα που αυτή δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα τριετίας στην ποινή των πέντε ετών για τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι από τις στιγμές που ο δημοσιογράφος, θέλει να καταπιεί το στιλό και να... φάει τα πλήκτρα του pc.

Βέβαια και στην πολιτική ηγεσία υπήρχε από χθες μια κάποια...σχετική σύγχυση. Ο κ. Γερουλάνος χθες το βράδυ, άρχισε να μιλάει για αξιολόγηση των συνομιλητών της και χρησιμοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεση της, μιλώντας για κρατικά γήπεδα, κρατικά χρήματα και κρατική τηλεόραση (λες και σε δαύτη έχει απομείνει και κανένας να δείχνει).

Ο κ. Νικητιάδης ήταν ο άτυχος της υπόθεσης γιατί έβγαινε στα ραδιόφωνα και μιλούσε για την ανησυχία του για τις αποφάσεις σε αντίθεση με αυτές της ΟΥΕΦΑ, την ώρα που ακούγονταν τα νέα για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής από αυτήν. Ο πολιτικός υφιστάμενος τους, Παναγιώτης Μπιτσαξής κάπως τα μάζεψε βγαίνοντας αργότερα στη Θεσσαλονίκη για να ξεκαθαρίσει πως "δεν πρόκειται για απόφαση σκάνδαλο" αναφερόμενος στην ετυμηγορία της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ.

Εκεί πάντως που μου βγήκε...ο καφές από τη μύτη (από τα γέλια) ήταν όταν διάβαζα το πρωί τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια. Ο Αλέξης Κούγιας συνεχάρη Βόλο και Καβάλα για την παραμονή, ξεκαθάρισε πως η ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι υποχρεωτικά υποβιβασμός και μάλιστα έκανε και μια επίπληξη μέσω των δηλώσεων του, στον κ. Γερουλάνο λέγοντας πως γι' αυτά τα θέματα πρέπει να μιλούν οι ειδικοί.

Από τη μάχη των εντυπώσεων, τελικά μακράν νικήτρια βγαίνει η Σούπερ Λίγκα. Γιατί απλούστατα ο ίδιος ο συνεταιρισμός, ή αν θέλετε η Πειθαρχική Επιτροπή του, έριξε πολύ βαρύτερη "καμπάνα" κι από την ΕΠΟ, αλλά και από την ΟΥΕΦΑ, αφού είχε αποφασίσει υποβιβασμό.

Έχω μια πρόταση: Με τόσες ανατροπές σε απόψεις κι αποφάσεις, θεωρώ πως η σαπουνόπερα αυτή μπορεί ν' απασχολήσει σοβαρά σεναριογράφο και φυσικά κάποιον παραγωγό, ώστε να την κάνει σειρά στην τηλεόραση.

* Αφιερωμένο εξαιρετικά...


sday.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...