Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Έσπασε το αήττητο!

Ενενήντα μέρες και δώδεκα αγώνες αήττητος ήταν ο Ολυμπιακός πριν κάνει το ταξίδι για την Ρόδο.
Στο ίδιο μέρος στις 10 Γενάρη ο Ολυμπιακός μετά από μία κακή εμφάνιση γνώριζε την ήττα με 3-2.Τρεις μήνες μετά η εμφάνιση της ομάδας ήταν μέτρια αν όχι εξίσου κακή και μοιραία ήρθε ή ήττα με 2-1.Ο Ολυμπιακός τώρα χρειάζεται επιτακτικά την νίκη την επόμενη Κυριακή κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα για να τελειώνει μαθηματικά με την υπόθεση άνοδος.

Το παιχνίδι άρχισε μουδιασμένα και από τις δύο πλευρές.Στο 25' ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Καπετάνος έπιασε το δυνατό σουτ και η μπάλα βρήκε την ρίζα της κάθετης δοκού του Βελλίδη.Ο Αμπράμοβιτς βρέθηκε στην φάση «παίρνοντας» το ριμπάουντ,όμως ο Κροάτης αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να κοντρολάρει καν την μπάλα.Ο Διαγόρας όμως ήταν αυτός που στην επόμενη επίθεση πέτυχε το γκολ όταν ο Τριανταφύλλου με σουτ μετά από σέντρα του Κωσταντινίδη,έκανε το 1-0.Ο Ολυμπιακός πάντως δεν άργησε να απαντήσει.Ο Αλβάρεζ έβγαλε στην αντεπίθεση μια μπαλιά για τον Σολάκη και αυτός κάνοντας ένα όμορφο πλασέ σημείωσε το 1-1.

Στην έναρξη το β' μέρους και σε στημένη φάση ο Ολυμπιακός αιφνιδιάστηκε.Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρούσεφ,ο Σαλαμαστράκης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κηπουρού.Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και άρχισε να δημιουργεί αλλά και να χάνει ευκαιρίες.Ο Ροτζέριο από κοντά δεν μπόρεσε να βάλει το πόδι του σε σουτ του   και να αλλάξει την πορεία της μπάλας με αποτέλεσμα αυτή να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη.Στο 58' ο Ουμπίντες έκανε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο πορτιέρο του Διαγόρα.Στο 62' μετά από εκτέλεση κόρνερ στην πορεία της μπάλας και με τον Βελλίδη εκτός θέσης πετάχτηκαν οι Ροτζέριο και Σιαλμάς με κανέναν από τους δύο να μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.Στο 67' ο Διαγόρας ισοφάρισε τα δοκάρια με τον Ρούσεφ να  σουτάρει και η μπάλα να χτυπάει το αριστερό κάθετο δοκάρι.Ο ίδιος παίκτης μετά από τρία λεπτά στάθηκε και πάλι άτυχος όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Σάκης Τσιώλης  στην προσπάθειά του να ανατρέψει το σκορ πέρασε και τον Καμπάνταη στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να δούμε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά με προωθημένους τους Καμπάνταη,Σολάκη,Σιαλμά στα πλάγια τον Πλιάγκα ενώ στο κέντρο στην θέση του Ροτζέριο πέρασε ο Ούμπιντες.Παρά ταύτα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ανακτήσει το κοντρόλ του παιχνιδιού ιδιαίτερα στο κέντρο του γηπέδου και οι ευκαιρίες που είχε για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας ήταν λίγες.Ο Ιακωβάκης με σουτ και ο Ούμπιντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 74' υποχρέωσαν τον Βελλίδη σε εντυπωσιακές αποκρούσεις.Ο Σιαλμάς στο 85' προσπάθησε να βγάλει τον Ολυμπιακό σε μια αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις,το γύρισμά του όμως αποκρούστηκε την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του Διαγόρα.

Διαγόρας: Βελλίδης, Μπριλάκης, Σαλαμαστράκης, Κωνσταντινίδης (32'Μπακοδήμος), Ρούσεφ, Τριαντάφύλλου (52' Σπάρταλης), Κατερίνης, Τσιάτσιος, Ταραχούλσκι, Χατζής, Πουλόπουλος.
Προπονητής: Γιώργος Φοιρός
Ολυμπιακός Βόλου: Κηπουρός, Άλβαρεζ, Σολάκης, Ούμπιντες, Κοτίτσας, Κόρμπος, Καπετάνος, Ροτζέριο (67' Καμπάνταης), Ιακωβάκης (56' Πλιάγκας), Λιαπάκης, Αμπράμοβιτς (46' Σιαλμάς).

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, προπονητές και παίκτες δήλωσαν:

Σάκης Τσιώλης (προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου):«Συγχαρητήρια στον Διαγόρα για τη νίκη του και στο Γιώργο Φοιρό για τη δουλειά που κάνει με την ομάδα του. Προσπαθήσαμε μέσα στην εβδομάδα να δώσουμε στους παίκτες μας να καταλάβουν πώς παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα και πώς έπρεπε να πιάσουμε καλή απόδοση, για να πάρουμε κι εδώ τη νίκη και να συνεχίσουμε την πορεία ανόδου, που έχουμε χαράξει. Για μας δεν έχει ακόμα τελειώσει τίποτα σε ό,τι αφορά την άνοδο. Έχουμε φυσικά το πλεονέκτημα και νομίζω πώς μπορούμε να σφραγίσουμε το στόχο μας στα ματς που απομένουν. Ο Διαγόρας σήμερα είχε μεγαλύτερο κίνητρο από μας, ήταν δυνατός και μπόρεσε στο τέλος να πανηγυρίσει. Προηγήθηκε στο σκορ κι εμείς ισοφαρίσαμε και πιστέψαμε πώς μπορούσαμε να αλλάξουμε το εις βάρος μας σκορ. Δεχθήκαμε όμως πολύ γρήγορα το δεύτερο γκολ και δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο ματς της Κυριακής γιατί δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να πετύχουμε το σκοπό μας».

Γιώργος Φοιρός (προπονητής Διαγόρα):«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου για τη μεγάλη τους προσπάθεια και τη σπουδαία νίκη πού πήραμε σήμερα. Ήταν για μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι κι αφού το κερδίσαμε, μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίναμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Αν και δεν ξεκινήσαμε πολύ σωστά, μπορέσαμε να προηγηθούμε νωρίς με το γκολ του Τριανταφύλλου αλλά παρά το γεγονός πώς δεχθήκαμε την ισοφάριση, δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Προηγηθήκαμε νωρίς στο β’ μέρος με το γκολ του Σαλαμαστράκη και νομίζω πώς είχαμε κι άλλες ευκαιρίες να μεγαλώσουμε τη νίκη μας απέναντι στους πολύ καλούς πρωτοπόρους της κατηγορίας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού, τα καταφέραμε. Νομίζω πώς το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Τώρα θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας γιατί όπως εξελίσσονται τα πράγματα, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί, σε αυτήν την απίθανη κατηγορία. Καλή συνέχεια στο Σάκη και στον Ολυμπιακό Βόλου».

Κώστας Καπετάνος (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου):«Συγχαρητήρια στο Διαγόρα αφού πέτυχε σήμερα μία μεγάλη νίκη, κερδίζοντας την καλύτερη ομάδα της Β’ Εθνικής. Πιστεύω πώς στο επόμενο παιχνίδι θα πάρουμε τη νίκη και θα εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την άνοδο. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και θέλουμε όσο πιο γρήγορα να τελειώνουμε με την υπόθεση άνοδος, γιατί έχουμε μακράν την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας».

Κώστας Χατζής (παίκτης Διαγόρα):«Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια που κάναμε και για την πολύ σπουδαία νίκη που πετύχαμε σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Τρέξαμε πολύ σήμερα, δώσαμε μάχες μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε έναν πολύ δυνατό και σπουδαίο αγώνα για μας. Πήραμε ένα σημαντικό παιχνίδι που θα μας βοηθήσει από κάθε άποψη για την συνέχεια. Ελπίζω ο Ολυμπιακός Βόλου να πετύχει τους στόχους του και εμείς τους δικούς μας».


  • 400 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στις κερκίδες του σταδίου.Ανάμεσά τους και τριάντα φίλοι των ερυθρολεύκων.
  • Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Βελλίδης, Τσιάτσιος, Χατζής για τους γηπεδούχους και Κοτίτσας, Ροτζέριο, Λιαπάκης για τους ερυθρόλευκους.
  • Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο οι φανατικοί του Διαγόρα που δεν ξεπερνούσαν τα 50 άτομα,«στόλισαν» τον Σολάκη με κοσμητικά επίθετα.
  • Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Γιώργου Πλακίδα.
  • Βαρύς ο αγωνιστικός χώρος αφού στο νησί της Ρόδου έβρεχε συνεχώς από το Σάββατο.
  • Με μεγάλη καθυστέρηση θα φτάσει η αποστολή στο Βόλο αφού η πτήση της επιστροφής δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.
  • Ισόπαλες με σκορ 0-0 αναδείχτηκαν οι ομάδες νέων των δύο συλλόγων. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...