Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Ψάχνει οικονομικούς πόρους ο Ολυμπιακός!


Έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις απεύθυνε ο Νίκος Τσεκούρας στην σημερινή Γ.Σ. του Ολυμπιακού.

Ενώ τα υπόλοιπα τμήματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ,το ποδοσφαιρικό τμήμα ,το οποίος είναι και το πιο πολυδάπανο, χρειάζεται περαιτέρω οικονομικούς πόρους για να επιζήσει.

«Σκεφτήκαμε αν για χάρη του ποδοσφαίρου αξίζει να δημιουργήσουμε προβλήματα στα άλλα τμήματα και να ρισκάρουμε τον Ερασιτέχνη; Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο για να λειτουργήσουμε με αξιοπρέπεια όλα τα τμήματα. Γινόμαστε μάρτυρες για τα όσα έχουν να κάνουν με το Μητρώο της ΓΓΑ. Αν φεύγαμε τότε θα ήταν ανεύθυνη και ανέντιμη πράξη γιατί δεν θα προλαβαίναμε να ανανεώσουμε την εγγραφή στο Μητρώο και για τα οκτώ τμήματα και θα οδηγούσαμε εμείς τον σύλλογο στη διάλυση. Ενημέρωσα αυτούς που ενδιαφέρονταν τότε και τους είπα να εγγραφούμε στο Μητρώο και να συγκροτήσουμε μαζί τα τμήματα και τις ομάδες που πρέπει και το Σεπτέμβριο θ’ αποχωρήσω. Μας είπαν να φύγουμε τότε. Θα ήταν υπεύθυνη στάση; Είδατε τι παθαίνουν οι ομάδες που δεν ήταν στο Μητρώο. Όποιος επιθυμεί ας έρθει ν’ αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα με σοβαρή πρόταση. Εμείς θα τον βοηθήσουμε και ας διοικήσουν αυτοί, και όχι να κατηγορούν κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε μένα. Αν το πρόβλημα είμαι εγώ να πάρω τις αποφάσεις μου. Πρέπει να αποφασίσουμε αν ο Ολυμπιακός Βόλου θέλουμε να ζήσει.

Η οικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη και ο κόσμος είναι κουρασμένος και απογοητευμένος και απέχει από τον Ολυμπιακό.

Μόνοι μας δεν μπορούμε αν δεν στηρίξετε κι εσείς, για να τη συντηρήσουμε μαζί με όλα τα άλλα τμήματα. Είναι και οργανωτικό με βοήθεια στην καθημερινότητα. Η ομάδα δεν είναι της διοίκησης αλλά όλου του Βόλου. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν άλλες ομάδες, από κωμοπόλεις και χωριά συντηρούν ομάδες στη Γ’ Εθνική. Στον Βόλο των 150 χιλιάδων κατοίκων που είναι οι Ολυμπιακοί που μπορούν να βοηθήσουν; Το μπάτζετ είναι τόσο στριμωγμένο που δεν πάει άλλο. Είναι πολλά 100-150 χιλιάδες να βρεθούν για τον Ολυμπιακό Βόλου σε όλη την πόλη;

Η ομάδα έχει χτιστεί σε γερές βάσεις και λειτουργεί επαγγελματικά.Πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή να βρει λύσεις.Έγινε και παλαιότερα προσπάθεια αλλά δεν βρέθηκε κανένας.Ακόμα και σήμερα κανείς δεν δηλώνει άμεσα πως θέλει να γίνει μέλος της επιτροπής.

Ο κος Τσεκούρας αναφέρθηκε στην σχέση του με τον Δήμο αλλά και στο ΕΑΚ:

«Έχουμε εξάρτηση από τον Δήμο. Δεν έχουμε γήπεδα, δεν έχουμε κολυμβητήρια. Παλεύουμε μόνοι μας και προσπαθούμε να διαχειριστούμε μία κακή κατάσταση. Να ζήσει ο Ολυμπιακός Βόλου και θα ξαναγίνει. Δεν βλέπω συμπαράσταση. Είμαστε εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Επιλέξαμε τον δρόμο της ειρήνης, της συνεννόησης και της ήπιας συμπεριφοράς. Είμαστε προσκείμενοι εκεί; Έχουμε την ευθύνη λειτουργίας του συλλόγου με περισσότερα από 500 παιδιά.

Επισκεφθήκαμε την κα Κολυνδρίνη, και μας είπε ότι έχει διαθέσιμο το ποσό των 280 χιλιάδων ευρώ και υπάρχει και ένα ποσό 600 χιλιάδων ευρώ από τη ΓΓΑ για το ΕΑΚ. Είναι στην ευχέρεια του Δήμου και αυτός θ’ αποφασίσει πώς και πότε θα γίνει» 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...