Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Η Γ.Σ του Ολυμπιακού!

 
Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην Γ.Σ. του Ερασιτέχνη που πραγματοποιήθηκε στην Άλλη Μεριά.


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, στην ομιλία του έκανε μια αναδρομή : 

«Ήρθα αποφασισμένος να σας μιλήσω με την καρδιά μου. Θα σας πάω λίγο πίσω, στο 2010, όταν ο Ολυμπιακός μετά τα γεγονότα που είχαμε, δεν έπαιξε πουθενά. Ο Ερασιτέχνης ήταν παρών και κράτησε ζωντανό το όνομα του Ολυμπιακού. Ο Ερασιτέχνης βοηθούσε πάντα την ΠΑΕ, σε ότι χρειαζόταν. Το 2016 ο Ερασιτέχνης μπήκε μπροστά, όταν η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική χωρίς χρέη, χωρίς αφαίρεση βαθμών, χωρίς πρόστιμο. Το 2017-18, όταν αποχώρησε ο κ. Μποτσιβάλης, ο Ερασιτέχνης ήταν μπροστά, όταν πήρε την ευθύνη μαζί με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να λειτουργήσουν την ομάδα. Ο Ολυμπιακός σώθηκε, αλλά ήμασταν κι εμείς εκεί. Το 2018-19, όταν κάναμε την καταπληκτική χρονιά ήμασταν πάλι εκεί. Βοηθήσαμε και εμείς. Πουλήθηκαν πολλά εισιτήρια διαρκείας, βοήθησε πολύς κόσμος και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και είναι ευκαιρία να «χτιστεί» η ομάδα από την αρχή. Πριν δύο μήνες το ποδοσφαιρικό τμήμα ήρθε στη δικαιοδοσία μας, από τη στιγμή που η ομάδα υποβιβάστηκε και εκ του νόμου γίνεται ερασιτεχνική. Τί έπρεπε να κάνει ο Ερασιτέχνης; Να την εγκαταλείψει; Δεν το κάναμε, αν και ήταν εύκολο για μας να αποχωρήσουμε.

Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο. Να ξαναχτίσουμε τον Ολυμπιακό, Δεν χτίζεις ένα σπίτι χωρίς ένα καλό μηχανικό. Από τη στιγμή που για 1,5 μήνα δεν βρέθηκε κάποιος να αναλάβει το οικονομικό βάρος της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, πήραμε τον καλύτερο προπονητή που υπάρχει αυτή τη στιγμή Σούπερ Λιγκ 2, γιατί πιστεύουμε ότι είναι τίμιος, γνωστής της κατηγορίας, έχει επαφές με ποδοσφαιριστές και νομίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να «χτίσει» τον Ολυμπιακό. Μπορεί μόνος του; Όχι. Πήραμε τον καλύτερο γυμναστή και τον καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων.

Όσον αφορά την ύπαρξη του κ. Νταόπουλου, τον άνθρωπο δεν το γνωρίζω. Μετά την εκδήλωση που κάναμε για τα 85 χρόνια του Ολυμπιακού, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι θέλει να βοηθήσει την προσπάθειά του Ερασιτέχνη και ότι θέλει να ηγηθεί του Ολυμπιακού. Ζήτησα να μου στείλει ένα μέιλ, στο οποίο να αναγράφεται η επιθυμία του να αναλάβει το τμήμα, όπως και έγινε. Το μέιλ έγραφε: «Εγώ ο Γιάννης Νταόπουλος επιθυμώ να αναλάβω πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου». Έχουμε επαφή μαζί του και θα έρθει στις 17 Ιουλίου στο Βόλο. Θα συζητήσουμε, θα ακούσουμε τι έχει να μας πει και πώς μπορεί να προσφέρει στο σύλλογο. Στη συνέχεια θα ανακοινώσουμε στον κόσμο ποια θα είναι η βοήθεια του κ. Νταόπουλου.

Όσον αφορά το γήπεδο της Νεάπολης. Έχουμε έρθει σε προφορική συμφωνία με το Δήμο Βόλου και περιμένουμε να γίνει το συμφωνητικό, στο οποίο θα δούμε τους όρους. Θα συνεννοηθούμε και με τη Νίκη για να πάρουμε μία προπόνηση την εβδομάδα.

Ο προπονητής δουλεύει καθημερινά και έχει επαφή με παίκτες εγνωσμένης αξίας. Δεν θα την αφήσουμε την ομάδα. Δεν είμαστε μεγαλοπαράγοντες, ούτε πλούσιοι. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον Ολυμπιακό και όποιος θέλει μπορεί να έρθει μαζί μας. Δεν είμαστε λαμόγια, ούτε κλέφτες, ούτε απατεώνες, που μας λένε κάποιοι.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστιες επιτυχίες φέτος. Να ξεκινήσω από τις κορασίδες μπάσκετ, οι οποίες συγκρούστηκαν με τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδος και κατέκτησαν την έκτη θέση. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την επιτυχία.

Τα κορίτσια του βόλεϊ πήραν το πρωτάθλημα χωρίς ήττα και του χρόνου θα παίζουν στη Β’ Εθνική. Η ανδρική ομάδα μπάσκετ παρέμεινε στη Β’ Εθνική κατηγορία και του χρόνου ελπίζουμε ότι θα έχει καλύτερη παρουσία. Στην κολύμβηση ο Νίκος Λύτρας κατέκτησε την 3η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες. Αυτά όλα είναι επιτεύγματα που γίνονται με πρόγραμμα και δουλειά.

Είμαι βέβαιος, ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θέλει την καθαρότητα. Θέλει να χτιστεί μία νέα ομάδα. Εμείς εδώ θα είμαστε. Θέλουμε τη βοήθειά σας και θα σας λέμε πάντα την αλήθεια»

Έπειτα πήρε τον λόγο η...αντιπολίτευση με τον κο Ζαχείλα να αναφέρει:

«Είχα πρόταση από δύο επιχειρηματίες και στον Ολυμπιακό θα έμπαινε ένα ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ. Ήθελα να αναλάβω όλα τα τμήματα. Να δώσω 50.000 ευρώ στο μπάσκετ 20.000 ευρώ στις ακαδημίες. Περίπου 300.000 ευρώ θα πήγαιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Στόχος μου ήταν να παλέψω δύο χρόνια και να φτάσω την ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και στη συνέχεια να αποχωρήσω. Κάποιοι, όμως, μου ζήτησαν 100.000 ευρώ εγγύηση. Ο Ερασιτέχνης έχει βάλει εγγύηση, αν φύγει αύριο και αφήσει χρέη; Εγώ θα έβαζα 150.000 ευρώ. Ο ένας εκ των δύο που θα χρηματοδοτούσε την προσπάθεια είναι επιχειρηματίας ξενοδόχος. Εσείς κ. Τσεκούρα θα βάλετε φέτος χρήματα στην ομάδα;»

Ο κος Μουλάς ανέφερε σε επιστολή που έστειλε:

«Θα επικεντρωθώ κυρίως στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπου ο Ολυμπιακός αντλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων. Η φετινή χρονιά ήταν άλλη μία θλιβερή χρονιά. Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττες και διασυρμούς, εννέα ήττες στην έδρα του, με αποτέλεσμα την απαξίωση. Η ομάδα έφτασε να παίζει σε άδειο σχεδόν γήπεδο σημαντικά ματς για την παραμονή της τις τελευταίες αγωνιστικές. Οι Βολιώτες απομακρύνθηκαν από την ομάδα, με τη διοίκηση να βολοδέρνει δεξιά και αριστερά, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας. Οι διοικούντες έχουν τεράστιες ευθύνες. Το 2016, όταν ο Αχιλλέας Μπέος πρότεινε τη λύση της καθόδου στη Γ’ Εθνική, προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά ο σύλλογος, κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία να τον βρίσουν και να τον οδηγήσουν εκτός συλλόγου. Αποτέλεσμα από το 2016 να ταλανίζεται ο Ολυμπιακός στα λασποχώραφα της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αντί να πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ και γιατί όχι στην Ευρώπη. Αυτά τα μίζερα έξι χρόνια έχουν εξοντώσει τον Ολυμπιακό μας, με κάτι τύπους αμφιλεγόμενους που φροντίζουν να βαδίζουν παράλληλα με τον ποινικό κώδικα και ούτε οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έπρεπε να συνεργάζονται με αυτούς.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει την ίδια τακτική. Η κοινωνία του Βόλου έχει γυρίσει την πλάτη στους διοικούντες τον Ερασιτέχνη και τους διοικούντες την ΠΑΕ, που είχαν συγκροτήσει την Ολυμπιακή Συμμαχία.

Επειδή διαφαίνεται ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει σκοπό να συνεχίσει την ίδια καταστροφική πορεία, πού θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση του συλλόγου, την καλώ να παραιτηθεί, να διοριστεί διοίκηση πρωτοδικείου και να πάμε σε τίμιες και αδιάβλητες εκλογές. Όλα τα μέλη και οι οπαδοί να ξαναέρθουν κοντά και να γίνει ένα καινούργιο και υγιές ξεκίνημα»

Ο κος Κυριακόπουλος ανέφερε:

 «Πρέπει να κάνουμε επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας μας. Είμαστε εδώ γιατί όλοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Γιατί επιδιώκουμε το καλό του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα. Έχουμε μείνει λίγοι να κυνηγάμε τα πολλά, που αξίζει αυτή η ομάδα. Έχουμε κατορθώσει από μέσα προς τα έξω να βγάλουμε κάποιες ιδιαιτερότητες, να ξεχνάμε το στόχο μας, που είναι το καλό του συλλόγου. Βλέπαμε στο πρωτάθλημα κορασίδων άλλες ομάδες να δουλεύουν σε στυλ πυραμίδας. Είχαν μία δυνατή κορυφή. Εμείς πάμε να ξεκινήσουμε έναν αγώνα αντίστροφα. Από τη βάση να βγάλουμε κάτι δυνατό ψηλά. Η βάση η δική μας πρέπει να μεγαλώσει. Δεν αντέχω, ως άνθρωπος που αγαπώ την ομάδα, να κρίνομαι για την προσπάθεια. Θέλω να είμαστε όλοι μαζί. Δεν είμαστε άνθρωποι που έχουμε συμφέροντα. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να αφήσουμε κάτι καλό στην ομάδα, με αγάπη για το σύλλογο κι ανιδιοτέλεια».

Τέλος τον λόγο πήρε και ο κος Λουκάς:

«Αυτή την ομάδα τα τελευταία χρόνια την αφυδάτωσαν, της ήπιαν το αίμα, τη στέγνωσαν. Χειρότερα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάει. Ασέλγησαν είτε το ήθελαν, είτε γιατί ήταν ανίκανοι. Έδιωξαν, ό,τι καλύτερο είχαμε μαζέψει τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε μία καθημερινότητα που κανείς δεν ήξερε πού θα οδηγήσει. Δεν υπήρχε ήθος, σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια ακούγαμε περί στοιχηματισμού. Απογοητεύτηκα από αυτή την ομάδα, όπως οι περισσότεροι. Είχαμε άλλο όραμα για τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να είναι μία έντιμη ομάδα, να παίζει με ψηλά το κεφάλι. Ούτε με στημένους παίκτες, ούτε με στημένους διαιτητές, ούτε με ανθρώπους της καμόρα. Η αλήθεια είναι, ότι έγιναν πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Όποιος αγαπάει μία ομάδα δεν της κάνει κακό. Ενώ έμπαιναν χρήματα στην ομάδα, αυτά πήγαιναν στον «Καιάδα». Αυτό που καταφέραμε στο τέλος, ήταν μία ομάδα με ιστορία να τη λοιδορούν και να την πάνε μία κατηγορία κάτω. Θα πρέπει να ασχοληθούν με την ομάδα άτομα που να έχουν ήθος. Να μην είναι λαμόγια, να μην έχουν σχέση με μαφίες, με παρεμπόριο με μπραβιλίκια. Φέτος μας δίνεται μία ευκαιρία. Να πετάξουμε έξω όλους αυτούς τους τύπους, που όλα αυτά τα χρόνια εκμεταλλευόταν τον Ολυμπιακό και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση, αλλά με στέρεες βάσεις. Να καταφέρουμε και πείσουμε τον απλό φίλαθλο, ότι αυτή η ομάδα κατεβαίνει έντιμα να παίξει όλα τα παιχνίδια. Αν όλοι βοηθήσουμε και βάλουμε πλάτη, τότε αυτή η ομάδα θα έχει μέλλον».







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...