Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Χτίζουμε μια νέα ομάδα!


Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε μετά την πρώτη προπόνηση στο ζήτημα της αδειοδότησης της ομάδας.

Ο Γιώργος Βαζάκας είπε μεταξύ άλλων:

«Οι δυσκολίες είναι αντικειμενικές, που οφείλονται στην οργάνωση της Λίγκας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχουμε αυτό το θέμα με την αδειοδότηση και αν δεν αλλάξει χτίζουμε μία καινούργια ομάδα. Καταλαβαίνετε ότι έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά δύσκολα, αλλά σταθερά. 

Σε τρεις μέρες από τη λήξη του πρωταθλήματος έπρεπε οι ομάδες να κάνουν ανανεώσεις. Ήταν μία γρήγορη απόφαση και οι ομάδες της Football League έπρεπε να έχουν περιθώρια από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Υπάρχει μία αδικία γι’ αυτές τις ομάδες. Υπάρχει πίεση και στην ΕΠΟ και παντού για να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι ομάδες, αλλιώς θα υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων όσον αφορά την οργάνωση, με την ΑΕΛ, τη Λιβαδειά, που έχουν κρατήσει τους παίκτες και με τις ομάδες που πρέπει να βρουν παίκτες κάτω των 25 ετών. Αυτό δεν θα είναι εύκολο αφού όλοι  ψάχνουν τέτοιους παίκτες. Έτσι θα υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία. Αλλά λειτουργούμε μεθοδικά, σοβαρά, προσγειωμένα και νομίζω ότι στο τέλος θα κάνουμε καλή ομάδα

Οι κινήσεις που κάνει η διοίκηση είναι σοβαρές, μελετημένες και έξυπνες, και μέχρι να αρχίσει η ουσιαστική προετοιμασία, θα είμαστε έτοιμοι για τον Γολγοθά που ακολουθεί.  Φέτος ακολουθεί ίσως το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

Αν τελικά δεν αλλάξει κάτι με την αδειοδότηση μπαίνουμε σε μία καινούργια διαδικασία Μέχρι τώρα έχουμε 13 παίκτες και θα πάμε σε άλλους δέκα παίκτες. Αν πάρουμε αδειοδότηση θα πάμε για 5-6 παίκτες ακόμη αφού θα μείνουν από την παλιά ομάδα αρκετά παιδιά. Υπάρχει πρόβλημα, είναι σίγουρο. Άλλο είναι να έχεις μία ομάδα δουλεμένη από πιο νωρίς και να ξέρουν οι παίκτες τι ζητά ο προπονητής, και άλλο μία ομάδα με παίκτες από διαφορετικά σύνολα και με διαφορετική φιλοσοφία και να κληθούν να σκεφτούν ως ένα μυαλό. Προσωπικά όμως έχω χτίσει πολλές ομάδες και πιστεύω ότι και εδώ θα τα καταφέρουμε. 

Έρχομαι  σε γνωστά λημέρια. Γνωρίζω τον κόσμο και ξέρω πόσο απαιτητικός είναι. Όλοι είμαστε προσγειωμένοι, συνετοί, δεν πετάμε στα σύννεφα, ούτε μπορούμε να πούμε πως μόνο με το βάρος της φανέλας και την ιστορία πάμε για πρωτάθλημα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα φτιάξουμε μία καλή ομάδα, αντάξια του ονόματος και της φανέλας και θα μας δείξει που μπορεί να φτάσει.

Κάνουμε μια αξιόλογη ομάδα.Εκτός από τον Μπάτροβιτς που πέρυσι ήταν τρίτος σκόρερ στην κατηγορία του, ο Ξύδας που πριν από τρία χρόνια τον ήθελα και σε άλλη ομάδα, τον είχε πάρει ο Ολυμπιακός από την Καλλονή και πήγε στα Χανιά και έβαλε 12 τέρματα σε 26 παιχνίδια, ενώ και πέρυσι στα Γιάννινα ήταν πάρα πολύ καλός και μπορεί να είναι ο παίκτης που θα κάνει και τη διαφορά στο πρωτάθλημα συνολικά. Υπάρχουν και άλλα παιδιά, νέα, που δεν έχουν τη διαφήμιση, αλλά θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρωτάθλημα» 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...