Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Όλα δείχνουν αναδιάρθρωση...

 
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των ομάδων SL2-FL με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ουσιαστικά πως το αθλητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει συγχώνευση της FL και της SL2 με την συμμετοχή των Β ΠΑΕ του Ολυμπιακού ,ΠΑΟΚ ,ΠΑΟ και ΑΕΚ.

Το μετοχικό κεφάλαιο κάθε ομάδας θα είναι 250  χιλιάδες ευρώ και εγγυητική 100.000 ευρώ.

36 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 18 ομάδων. Κάποιες ομάδες βέβαια υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσουν να μετέχουν λόγω των απαιτούμενων 350.000 ευρώ αλλά δεν πρόκειται να αναπληρωθούν από άλλες ομάδες Γ' Εθνικής.'Ετσι μπορεί να προκύψει μικρότερος αριθμός ομάδων.

Η προοπτική είναι η νέα κατηγορία σε λίγα χρόνια να αποτελείται από έναν όμιλο 16 ή 18 ομάδων.

Λοιπές λεπτομέρειες....Οι μισοί παίκτες που θα δηλώνονται στο φύλλο αγώνα να μπορούν να αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες.

Οι εκκρεμότητες...Ποιες θα είναι οι 36 ομάδες που θα συμμετέχουν στην νέα κατηγορία.

Οι σίγουρες είναι οι 10 της SL2 (AEΛ, Εργοτέλης,Κισσαμικός, Διαγόρας, Ξάνθη ,Λεβαδειακός, Τρίκαλα ,Απόλλων Λάρισας, Παναχαική ,Δόξα Δράμας)

Οι 4 Β ΠΑΕ των Ολυμπιακός ,ΠΑΟ,ΑΕΚ ,ΠΑΟΚ

Οι 4 ομάδες που θα προβιβαστούν από την Γ΄ Εθνική

Οι πρώτες 8 ομάδες κάθε ομίλου της FL

Οι δύο υποβιβασθέντες από την SL2 ( Ιεράπετρα, Καραϊσκάκης)

Στα...πικάντικα της τηλεδιάσκεψης :Οι ομάδες της SL 2 ,όπως ήταν απολύτως λογικό, εναντιώθηκαν στην αναδιάρθρωση με Κομπότη και Αιβαζόγλου να προσπαθούν να αντιπαρατεθούν στον υπουργό χωρίς βέβαια καμία ιδιαίτερη επιτυχία αφού όλα δείχνουν πως η απόφαση είναι ειλλημένη.

Σαφώς τα αθλητικά ΜΜΕ που προσκομμένα στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη δίνουν τίτλους "προεκλογικού πανηγυριού" για την απόφαση της αναδιάρθρωσης. Η ουσία που βέβαια δεν τους απασχολεί είναι πως με το βδέλγυμα Βασιλειάδη κάποιες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός μας έχασαν μία κατηγορία μέσα σε λίγες ημέρες.

Όλα λοιπόν δείχνουν αναδιάρθρωση, όμως επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε αναμένουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα γίνει στο τέλος του μήνα αλλά και τις οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ που θα διευθετήσουν τις τελικές λεπτομέρειες και την μορφή των ομίλων.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...