Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Μπαχάλου συνέχεια....

 


Το μπάχαλο που προκάλεσε η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου συνεχίζεται...

Οι ομάδες της SL2-FL έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα ,συμμαχίες αλλάζουν κατά το δοκούν και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η μπίλια της ρουλέτας που ακούει στο όνομα "αναδιάρθρωση"

 

Πως έχουν λοιπόν τα πράγματα...:

Το νεότερο είναι μία συμφωνία 22 ομάδων ,δηλαδή των 14 της FL αλλά και των 8 πρωταθλητριών της Γ Εθνικής να απειλήσουν με το έσχατο μέτρο να μην κατεβούν στο πρωτάθλημα αν δεν προχωρήσει η Πολιτεία σε αναδιάρθρωση...Και λέμε Πολιτεία αφού,έτσι όπως έχουν τα πράγματα, μόνο με νομοθετική κατάργηση της Football League μπορεί να προχωρήσει το σενάριο της ενιαίας FL.

Χθες κυκλοφόρησε ανυπόγραφη επιστολή των 12 ομάδων της SL-2 που παρότρυνα τον κο Αυγενάκη στο να μην κάνει καμία αναδιάρθρωση.

Μάλιστα η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση :

"Σχεδόν ομόφωνα οι ομάδες της Football League (20 από τις 22) απέστειλαν επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας του να συνεκτιμήσει την θέση μας αλλά και της απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όπως προβεί στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καταργώντας την Football League εις τρόπον ώστε η Super League 2 να απαρτίζεται από δυο ομίλους. Μάλιστα τη σχετική επιστολή, συνυπογράφουν οι 20 ΠΑΕ.

Με έκπληξη μας, εμφανίστηκε χθες μια ανυπόγραφη ανακοίνωση δήθεν από τις ομάδες της Super League 2.

Επειδή είναι σίγουρο ότι αυτή η ανακοίνωση δεν εκφράζει το σύνολο των ομάδων της Super League 2 και συνεπώς δεν πρέπει να ληφθεί υπόψιν από ΚΑΝΕΝΑ και πόσο μάλλον από τον κύριο Υφυπουργό.

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της παραπάνω ανακοίνωσης είναι να παραπλανήσει και μόνο, αφού είναι βέβαιο ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου πουθενά δεν αναφέρει ότι το Πρωτάθλημα της Super League 2 πρέπει να γίνει με 12 ομάδες!!!

Και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού είναι αρμοδιότητα και μόνο, του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 – Football League.

Ασφαλώς, σε καμία περίπτωση, ουδείς μπορεί να στερήσει στον Υφυπουργό να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για αναδιάρθρωση, η οποία είναι βέβαιο ότι δεν έρχεται σε καμία σύγκρουση με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο."

 Σύμφωνα με πληροφορίες μας η επιστολή αυτή ήταν πρωτοβουλία του Κισσαμικού και των Τρικάλων.Μάλιστα δύο ομάδες δήλωσαν επιφύλαξη.

 Συν όλων των άλλων Νίκη και Καβάλα απειλούν με εξώδικο πως αν τελικά δεν γίνει η αναδιάρθρωση θα προσφύγουν στο Διαιτητικό για να παραμείνουν 14 ομάδες στην νέα FL.Κάτι τέτοιο αφήνει στον "αέρα" τους 4 τελευταίους της FL αλλά και 4 από τους 8 πρωταθλητές της Γ΄Εθνικής ....δηλαδή 8 ομάδες δεν θα έχουν κατηγορία να αγωνιστούν!

Σε όλο αυτό το...μπάχαλο καλείτε ο Αυγενάκης να δώσει λύση.Ένας υπουργός ο οποίος δέχεται πιέσεις και από τους τοπικούς βουλευτές των θιγόμενων σωματείων.Ο ίδιος προς το παρόν διατείνεται πως δεν έχει στα χέρια του αποφάσεις - προτάσεις από τους συνεταιρισμούς , κάτι που σαφώς και δεν πρόκειται να γίνει αφού τα μέλη της διοργανώτριας δείχνει πως έχουν διαφορετικά συμφέροντα και έχουν τραβήξει αντίθετους δρόμους.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...