Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός!

Ερυθρόλευκος σίφουνας "πήρε σβάρνα" την μέχρι σήμερα πρωτοπόρο Καλαμάτα με γκολ των Ντούνη και Τσίτα!



Η ομάδα μας ανώτερη σε όλο το 90' λεπτο , δικαιούταν πολλά περισσότερα από τα δύο γκολ που πέτυχε μπροστά σε ένα σχεδόν κατάμεστο γήπεδο.





Ο Σούλης παρέταξε  τον Γιδόπουλο στο τέρμα , τον Γραικό στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Μπουτζίκο στο αριστερό και τους Βοσνακίδη και Φαζό στο κέντρο της άμυνας.Οι Τσιάρας  και Λάσκαρης ως αμυντικά χαφ ενώ  Κουτσιανικούλης , Σκοπελίτης και Ντούνης καλύψαν τα χαφ με τον Πόζογλου στην επίθεση.

Η ομάδα μας ξεκίνησε φουριόζα με τον Στεφανάκο να αναδεικνύεται σε καλύτερο παίκτη των γηπεδούχων.

Μόλις έξι λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ντούνης εκτέλεσε το φάουλ, βρίσκοντας ιδανικά τον Βοσνακίδη, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου, αποκρούστηκε από το Στεφανάκο σε κόρνερ. Στο 10’ ο Σκοπελίτης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά το κοντινό πλασέ που επιχείρησε, κατάφερε να αποκρούσει, ο Στεφανάκος.
Μετά από δεκαπέντε λεπτά, ο Στεφανάκος είπε «όχι» σε νέα ευκαιρία του Πόζογλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ από κοντά. Στο 32’ οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ με τον Αλεξόπουλο να εκμεταλλεύεται την μοναδική έως τότε "κατεβασιά" της Καλαμάτας και την άστοχη έξοδο του Γιδόπουλου και με σουτ να γράφει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν το έβαλε κάτω και στο 40′ ισοφάρισε με τον Ντούνη έπειτα από ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη και πλασέ του Πόζογλου που απομάκρυνε προσορινά ο Στεφανάκος.

Το ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν μετά από φάουλ από καλή θέση που εκτέλεσε ο Πόζογλου, ο Τσιάρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Στεφανάκου.

Να σημειωθεί πως οι παίκτες της Καλαμάτας έπαιξαν πολύ σκληρά σε όλο το παιχνίδι.Αποκορύφωμα το δολοφονικό τάκλιν του Δήμου ,ορισμός της κόκκινης κάρτας, που έστειλε στο νοσοκομείο τον Σκοπελίτη και αναγκάζοντας τον Σούλη να περάσει τον Ρόκα στην θέση του και να αλλάξει προς το παρόν τον σχηματισμό της ομάδας.

Στο β΄μέρος o Ολυμπιακός μπήκε πιο προσεκτικά και έδωσε έδαφος στους αντιπάλους του.

Στο 63’ ο Πόζογλου επιχείρησε  από κοντά, έπειτα από σέντρα του Τσιάρα από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο Στεφανάκος κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δήμος δεν μπόρεσε να σκοράρει, με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οσμανάγκιτς, καθώς η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.  Στο 70’ Ο Κωνσταντινόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αποτέλεσμα του σκληρού παιχνιδιού των γηπεδούχων.Άμεσα ο Σούλης πέρασε τον Τσίτα για να εκμεταλλευτεί την αριθμητική υπεροχή της ομάδας και η αλλαγή "βγήκε" αφού σε 4 λεπτά ο Τσίτας με πλασέ έγραφε του 2-1 μετά από "κατέβασμα¨του αθόρυβου Κουτσιανικουλη.

Η ομάδα μας θα μπορούσε να αυξήσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ αλλά ο Στεφανάκος είπε και πάλι όχι σε ευκαιρίες του Κουτσιανικούλη.


Καλαμάτα (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Δήμος, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Ιντζίδης, Οσμάνατζιτς, Βουκμίροβιτς (80΄ Καζβιρόπουλος), Στεγίδης, Κουιρουκίδης (74′ Ράκιτς), Αλεξόπουλος, Μπάμπης (67΄ Τζόκιτς).

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Γιδόπουλος, Γραικός, Βοσνακίδης, Κουτσιανικούλης, Λάσκαρης, Μπουτζίκος, Ντούνης (89΄ Ρόκας), Πόζογλου (75΄ Τσίτας), Σκοπελίτης (46′ λ.τρ. Κόλα), Τσιαράς, Φαζός.




Κάρτες:  45’ Δήμος, 48’ Κουϊρουκίδης, 59’ Ιντζίδης, 68’ Κωνσταντινόπουλος, 70’ Βουκμίροβιτς, 70' Kωσταντινόπουλος ,72’ Στεφανάκος – 8’ Φαζός, 43’ Τσιάρας, 74’ Λάσκαρης, 80’ Μπουτζίκος, 81’ Γιδόπουλος.

Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Καδδάς δέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ,απότοκος του οποίου ο Σκοπελίτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης.


Μας άρεσε....
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση την καταλληλότερη στιγμή.Η ομάδα για πρώτη φορά είχε πλάνο ανάπτυξης.
Δεν μας άρεσε...
Ακόμα και με μία καθολική εμφάνιση στο πρώτο μέρος η ομάδα μας από μία και μοναδική φάση του αντιπάλου δέχτηκε γκολ.

Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Παπαδόπουλος: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία καταρχήν.Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ήταν πρώτη στην βαθμολογία και ερχόταν και από μία μεγάλη νίκη επί της Λάρισας.Ήμασταν από το πρώτο λεπτό πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο καθώς πιέσαμε ψηλά και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεχτήκαμε πρώτοι γκολ.Ισοφαρίσαμε γρήγορα και αναμέναμε στο δεύτερο μέρος πως η Καλαμάτα θα μας πιέσει αλλά αν θέλαμε να πάρουμε αποτέλεσμα έπρεπε να σκοράρουμε.Το σύστημά μας αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο .Σήμερα επιλέξαμε να παίξουμε έτσι.Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα οι μισές ομάδες μπορούν να πούνε πως πάνε για άνοδο.Εγώ θα πω πως πάμε για να φτιάξουμε μια καλή ομάδα,αφού και να χάναμε σήμερα θα παραμέναμε μια καλή ομάδα.Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολύ κόσμο και η διοίκησή μας κάνει πολλές προσπάθειες για να βάλουμε τις κατάλληλες βάσεις.»

Βούζας: «Από την πλευρά μου θέλω να πω πως το ζητούμενο είναι η σταθερότητα.Μας προβληματίζει πως δεν μπορούμε να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια.Είχαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αλλά δεν ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις.Είναι κρίμα στην εποχή του σύγχρονου ποδοσφαίρου να είναι τόσο λίγος ο καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου κάτι που οφείλεται στις αποφάσεις του διαιτητή που δεν μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι και δεν το αφήνει να εξελιχθεί όπως πρέπει.Στο β΄μέρος εκεί που ανεβάζαμε απόδοση η αποβολή που ήταν τραβηγμένη άλλαξε τις ισορροπίες του παιχνιδιού.Αφήνουμε αυτό το παιχνίδι και πάμε να παίξουμε για την νίκη γιατί σήμερα δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας.Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαια κι εμείς πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα στο πως αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι και τις υποχρεώσεις στο 90λεπτο.Δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν έχεις την μπάλα στα πόδια.
Πρέπει να προσλάβουμε έναν αθλητικό ψυχολόγο για να μας δώσει μια εξήγηση για το πόσο διαφορετικά οι παίκτες μας διαχειρίζονται δύο παιχνίδια μέσα σε 3-4 ημέρες.»

Τσίτας:«Κατορθώσαμε μια πολύ μεγάλη νίκη απέναντι σε αντίπαλο που θα πρωταγωνιστήσει.Δουλέψαμε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο από το πρώτο λεπτό.Ήμασταν η ομάδα που δικαιούται την νίκη.Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα.Έχει τον κόσμο δίπλα της και έχει τραβήξει πολλά.Φέτος είναι η ευκαιρία για να πετύχουμε κάτι καλό για τον κόσμο μας.» 

Στεγίδης:«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κατάφερε και κέρδισε με ανατροπή κάτι που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.Αυτό που μας συμβαίνει το συζητάμε στα αποδυτήρια συνέχεια.Όλα είναι ιδανικά αλλά όπως σε πολλά άλλα παιχνίδια χάνουμε ένα ημίχρονο.Πρέπει να το βρούμε μεταξύ μας αυτό.Είναι θέμα συγκέντρωσης.Δεν μπορούμε πραγματικά να καταλάβουμε τι συμβαίνει.Πρέπει να μάθουμε από αυτό που έγινε σήμερα και να σκύψουμε το κεφάλι αφού τα πράγματα όσο πάνε γίνονται πιο δύσκολα.»

 
Μικρά&πικάντικα
  • Τον αστράγαλο χτύπησε ο Φίλιππος Σκοπελίτης χωρίς να μπορεί άμεσα να εκτιμηθεί η βαρύτητα του τραυματισμού του ,κάτι που θα γίνει πιθανότατα την Τρίτη οπότε και θα υποβληθεί σε μαγνητική.
  • 3000 φιλάθλοι της γηπεδούχου βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπεδου της παραλίας που δεν γέμισε λόγω της βροχής.
  • 50 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου ταξίδεψαν στην Καλαμάτα και πανηγύρισαν έξαλλα την νίκη της ομάδας.

To βίντεο του αγώνα:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...