Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό!

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του φετινού πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ...
...με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου να κάνει την υπέρβαση και να φέρνει στην ομάδα έναν ποδοσφαιριστή με μεγάλη εμπειρία, έχοντας αγωνιστεί για μια δεκαετία σε υψηλό επίπεδο, στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.


Έχει ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία, έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων και στα 31 του χρόνια έχει ακόμη μέσα του «δίψα» να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό Βόλου να πετύχει τους υψηλούς στόχους που θέτει και φέτος.
Ο Λαρισαίος επιθετικός (γεννήθηκε στη Χάλκη) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Θεσσαλία», μίλησε για την επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό Βόλου, τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα, καταθέτει την άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και σχολιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη:

Ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας στον ΟΦΗ και με πλούσια θητεία στη μεγάλη κατηγορία, φέτος θα αγωνιστείς στον Ολυμπιακό Βόλου και στη Φούτμπολ Λιγκ. Πώς σε έπεισαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού να πεις το «ναι».

«Δεν χρειάστηκε να μιλήσω πολλές φορές με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για να πάρω την απόφαση να έρθω στην ομάδα. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είναι ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται να σου πει πολλά για να σε πείσει. Συζητήσαμε κάποια πράγματα, μου ανέλυσε τη φιλοσοφία και τους στόχους της ομάδας και ο βασικός λόγος που επέλεξα να έρθω να αγωνιστώ στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι το γεγονός πως η ομάδα έχει υψηλούς στόχους. Προσωπικά, μου αρέσει να συμμετέχω και να αγωνίζομαι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν…».

Είσαι στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία. Ποιο είναι το κίνητρο που θα σε ωθήσει να παίξεις το ποδόσφαιρο που μπορείς και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού να θαυμάσουν έναν ποδοσφαιριστή που έχει αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Όπως προείπα, επιδίωξη του Ολυμπιακού είναι η άνοδος στην υψηλότερη κατηγορία. Γίνεται αντιληπτό, πως η ομάδα σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αγωνίζεται για τη νίκη, προκειμένου στο τέλος να πετύχει το στόχο της. Μέσα από τις επιτυχίες κερδίζουμε όλοι. Τόσο εμείς οι ποδοσφαιριστές, όσο και η ομάδα γενικότερα. Επίσης, ο κόσμος θα είναι χαρούμενος με τις επιτυχίες του Ολυμπιακού. Εύχομαι στο τέλος, με την ολοκλήρωση της χρονιάς, ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2».

Ήρθες πριν από δέκα μέρες στη ομάδα. Όλο αυτό το διάστημα έκανες προπονήσεις; Πότε υπολογίζεις να είσαι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση;

«Το μόνο που μου λείπει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός. Όλο το καλοκαίρι προπονούν εντατικά, προκειμένου να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Πιστεύω, ότι μέσα από κάποια παιχνίδια θα είμαι άμεσα 100% έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Ολυμπιακό και το ποδοσφαιρικό τμήμα;

«Στον Ολυμπιακό συνάντησα ένα πάρα πολύ καλό κλίμα και εξαιρετικά αποδυτήρια. Όλοι οι παίκτες είναι πάρα πολύ καλά παιδιά. Επίσης, η ομάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό τεχνικό τιμ. Η ομάδα έχει ποιότητα και πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έτσι ώστε μέσα στη χρονιά να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό».

Βρήκες στον Ολυμπιακό παίκτες τους οποίους γνώριζες;

«Στην ομάδα υπάρχουν κάποια παιδιά από τη Λάρισα, τα οποία γνωρίζω προσωπικά. Όμως, εκτός από τον Μανώλη Φαζό, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στον ΟΦΗ, δεν συνεργάστηκα με κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή από την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού. Ως ονόματα, βέβαια, γνωρίζω πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές της ομάδας».

Έχεις δουλέψει με πολλούς προπονητές. Ο Θωμάς Γράφας είναι αυτό που λέμε απαιτητικός προπονητής; Ποια είναι η φιλοσοφία του.

«Ο προπονητής μας θέλει η ομάδα να «χτίζει» από πίσω το παιχνίδι της. Να παίζει με την μπάλα κάτω, να έχει το δικό της χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο και αυτό προσπαθεί να το περάσει στους παίκτες σε κάθε προπόνηση. Νομίζω, το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα, ότι τα καταφέρνουμε πολύ καλά και η δουλειά του προπονητή, αλλά και όλης της ομάδας θα φανεί στο πρωτάθλημα».

Με την εμπειρία σου πως φαντάζεσαι το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, στο οποίο μετέχουν ιστορικές ομάδες, οι οποίες ωστόσο πέρυσι αγωνίζονταν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.

«Νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχω την αίσθηση, ότι μπορεί να είναι καλύτερο από αυτό της Σούπερ Λιγκ 2. Βέβαια, αυτό θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες στην κατηγορία, γενικά στο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αυτό συνηγορεί στο να γίνει ένα ποιοτικό και συνάμα δυνατό πρωτάθλημα. Μέσα από τα παιχνίδια, πάντως, θα δούμε τι μπορούν να προσφέρουν οι ομάδες και πόσο ανταγωνιστικό θα είναι το φετινό προϊόν».

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ενθουσιάστηκε στο άκουσμα της απόκτησής σου. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στον κόσμο της ομάδας;

«Το σημαντικό για μία ομάδα είναι ο κόσμος της. Αν οι φίλαθλοι είναι δίπλα στον Ολυμπιακό – κι απ’ ότι γνωρίζω αυτό συμβαίνει – και τον στηρίζουν με την παρουσία τους στο γήπεδο, αυτόματα η ομάδα αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Εμείς οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά μας αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε, είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα κάθε Κυριακή για να φτάνουμε στη νίκη. Με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα, εφόσον αυτά είναι θετικά, θα χαίρεται ο κόσμος του Ολυμπιακού και η παρουσία του στο γήπεδο θα είναι μαζικότερη από παιχνίδι σε παιχνίδι».

Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 με τον ΟΦΗ στη Φούτμπολ Λιγκ πέρα από την πιο παραγωγική ήταν και η καλύτερη της καριέρας σου;

«Κάθε αγωνιστική περίοδος είναι διαφορετική για έναν ποδοσφαιριστή. Για μένα εκείνη η χρονιά ήταν ένα ερωτηματικό, καθώς έφυγα από τη Σούπερ Λιγκ, που έπαιζε με τη Λάρισα και πήγα να αγωνιστώ, για πρώτη φορά, στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ με τον ΟΦΗ. Πήραμε το πρωτάθλημα, ανεβήκαμε στη μεγάλη κατηγορία και όπως προανέφερες, εκείνη η χρονιά ήταν η πιο παραγωγική για μένα, παίζοντας σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, σημειώνοντας 10 γκολ, ενώ είχα και 10 ασίστ. Νομίζω, ότι εκείνη τη χρονιά είχαμε κάνει πολύ σπουδαία πράγματα ως ομάδα, ενώ και εγώ προσωπικά είχα βοηθήσει τα μέγιστα από την πλευρά μου για την επίτευξη του στόχου της ανόδου».

Είσαι ευχαριστημένος από τη διαδρομή σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ωστόσο, θα μπορούσα να είχα ακόμη πιο αξιόλογη πορεία, αν είχα πάρει κάποιες διαφορετικές αποφάσεις και αποδεχόμουν κάποια από τις προτάσεις που είχα να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού. Αλλά όπως είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια είχα μία σταθερή πορεία».

Ποιο θεωρείς το καλύτερο γκολ στην καριέρα σου;

«Θεωρώ ότι το καλύτερο γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου ήταν αυτό με τη φανέλα του Εργοτέλη στη Σούπερ Λιγκ απέναντι στον Ολυμπιακό, όταν ήμουν 19 χρονών. Είχαμε κερδίσει, τότε, 1-0 στο Παγκρήτιο, είχα πετύχει ένα σημαντικό γκολ για την ομάδα και παράλληλα θεαματικό, το οποίο είχε κερδίσει την τρίτη θέση, μεταξύ των καλύτερων γκολ του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου».

Ένα σχόλιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διανύει και τα καλύτερα του χρόνια, είτε από οικονομικής άποψης, είτε οργανωτικής. Έγιναν φέτος αυτές οι αλλαγές στις κατηγορίες, με τη δημιουργία και της Σούπερ Λιγκ 2, ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό που ήθελαν να πετύχουν δεν το πέτυχαν. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στις ομάδες. Υπάρχει μία αβεβαιότητα κι όλη αυτή η ατμόσφαιρα δεν είναι η καλύτερη για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τι θα πρέπει να αλλάξει στην Εθνική ομάδα για να μπορέσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αγωνιστεί και πάλι σε κάποια μεγάλη διοργάνωση;

«Θα έλεγα ότι υπάρχει ποιότητα στην Εθνική ομάδα, υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και στο εξωτερικό. Νομίζω, πως αυτό που λείπει από την Εθνική είναι το οικογενειακό κλίμα που το βλέπαμε παλαιότερα. Χρειάζεται να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα, όσον αφορά τον προπονητή, το διοικητικό και το οργανωτικό κομμάτι. Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν έχουν να κάνουν με τις επιλογές των ποδοσφαιριστών, που επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα. Προέχει η Εθνική να σταθεροποιηθεί διοικητικά και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι».




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...