Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Θέλει συγχώνευση ο Αχιλλέας;

Ο Αχιλλέας είναι μεγάλος τζογαδόρος. Είναι άλλωστε πρωταθλητής στο πόκερ και δεν τον πιάνεις σε κάτι τέτοιο. 


Στο πολιτικό παιχνίδι ήταν άβγαλτος, αλλά με τον καιρό έμαθε να παίζει. Κυρίως όμως επενδύοντας στον λαϊκισμό και την δήθεν ανεπάρκεια των προηγούμενων που…κατέστρεψαν την πόλη, τη χώρα, τον πλανήτη ολάκερο. Ήρθε αυτός λοιπόν να χτίσει πάλι τον Βόλο μέσα από τα συντρίμμια. Εφτιαξε λοιπόν κάτι παιδικές χαρές και δυο-τρεις κόμβους και βγήκε στη γύρα να ζητήσει την ψήφο τον πολιτών για να ολοκληρώσει το έργο του. Δηλαδή να φτιάξει τον κόμβο στην Αθηνών – Λαρίσης που δεν πρόλαβε (δυο χέρια έχει ο άνθρωπος τι να προλάβει;) το δημοτικό θέατρο και του Μουσείο της Αργούς, το οποίο αν και κατηγορούσε, αφού δεν αφορούσε την εκλογική του πελατεία, αλλά τους ψευτο-κουλτουριάρηδες της πόλης, το προχωράει (λέει) και ελπίζει να βρει χρηματοδότηση για να το φτιάξει (αλλοίμονό σου Κώστα αν δεν βρεις). 

Τα λιγοστά έργα όμως δεν αρκούν και ο Αχιλλέας το ξέρει πολύ καλά αυτό. Όσο παπά και να πουλήσει, και μόνος του να καλουπώσει το υπόλοιπο του έργου, δεν «φτουράει» μπροστά στην επιρροή που μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο και τα μεγαλεία που έζησε ο Βόλος πριν από χρόνια στη Super League. Έτσι λοιπόν, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, θα ανακοινώσει σήμερα (πιθανότητα) την πρόθεσή του να συγχωνευθούν ΝΠΣ Βόλος και Ολυμπιακός Βόλου και να αγωνιστούν με τα «ερυθρόλευκα» στην μεγάλη κατηγορία, δρέποντας και πάλι δάφνες στα μεγάλα σαλόνια! Σκοπός του είναι να υφαρπάξει την ψήφο των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου για να τον ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές. Το κόστος του «πολέμου» που είχε με μερίδα των ερυθρόλευκων οπαδών, τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε και την περασμένη Κυριακή εκφράστηκε και έξω από το εκλογικό κέντρο, απ’ όπου πέρασαν χιλιάδες «λούζοντάς» τον στην γλώσσα που γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχιλλέας φυγαδεύτηκε από εκεί, υπό τον φόβο ότι μπορεί οι φίλαθλοι να μπουκάρουν, να του το κάνουν «καλοκαιρινό» και να του κάνουν και «ρετούς». Περίπου όπως έκανε και ο ίδιος με τους μπράβους του που είχαν πάει στα γραφεία των Austrian Boys στην Αγίου Δημητρίου. Θυμάσαι Αχιλλέα;

Δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους όμως! Το μόνο που ήθελαν ήταν να στείλουν το μήνυμά τους ότι σε λίγο καιρό ο κόσμος του Ολυμπιακού θα τον «μαυρίσει» αφού πολέμησε με μένος την ομάδα που αποκαλούσε πέμπτο του παιδί! Δεν θα ξεχάσω την ατμόσφαιρα που υπήρχε έξω από το ΕΑΚ στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν, όταν η Δημοτική Αρχή παρά την αρχική συμφωνία, αρνήθηκε να παραχωρήσει το γήπεδο για τον αγιασμό του Ολυμπιακού Βόλου και παρέταξε γερανούς και φορτηγά απ’ έξω παριστάνοντας ότι κάνει έργα! «Έβραζαν» οι χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν εκεί και αν και έχουν περάσει αρκετοί μήνες, το ίδιο πιστεύω ότι νιώθουν και τώρα.


Η ατμόσφαιρα στην πόλη «μυρίζει» ήττα και πολυμήχανος σαν ο Δήμαρχος, γνωρίζει ότι έχει μια «αχίλλειο» πτέρνα και ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Να επιχειρήσει να γλιτώσει την εκλογική ήττα, προσφέροντας «γη και ύδωρ» στους φιλάθλους του Ολυμπιακού με την πρότασή του να συμπορευθούν μαζί του τη νέα χρονιά και να συγχωνευθούν ΝΠΣ και Ολυμπιακός φτιάχνοντας τον ΝΕΟ Ολυμπιακό! Σκοπός του να διασωθεί, για τους δικούς του λόγους, υφαρπάζοντας τις ψήφους των ερυθρόλευκων φιλάθλων τους οποίους έβρισε χυδαία στο μεταξύ τους παιχνίδι (όποιος δεν θυμάται ας δει το σχετικό βίντεο). Το όραμά του για μια μεγάλη ομάδα στον Βόλο που θα ενώσει τον κόσμο, φθάνει στο τέλος του, αφού οι χιλιάδες φίλαθλοι των δύο ιστορικών ομάδων έμειναν πιστοί και αυτός έμεινε με τους λιγοστούς φίλους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είτε είναι μέλη της Δημοτικής Αρχής Βόλου ή συνεργάζονται με αυτή. Τα καλά και συμφέροντα δηλαδή… Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δημοτικός εργολάβος Γιώργος Ραΐδης, που φιγουράρει στα ονόματα της διοίκησης και έχει πάρει εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Βόλου ή ο Τεχνικός Διευθυντής Άκης Πέτρου που απασχολήθηκε και στην υπηρεσία καθαριότητας.


Οι φίλαθλοι όμως δεν θα «μασήσουν» και πιστεύω ότι θα του γυρίσουν την πλάτη. Τους έχει κοροϊδέψει τόσες φορές άλλωστε που τον έχουν πάρει χαμπάρι. Άργησαν, αλλά τον κατάλαβαν. Έτσι λοιπόν θα του στείλουν το μήνυμα σύντομα σε ένα μήνα περίπου. Για να καταλάβει και αυτός με την σειρά του ότι «μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα». Κατάλαβες Αχιλλέα;


Πηγή: magnesianews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...