Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Το "πήρε" ο κόσμος!


Με τον κόσμο στα κάγκελα του Πανθεσσαλικού ο Ολυμπιακός "λύγισε" τον Αστέρα Ιτέας που έπαιξε για την....αξιοπρέπειά του με γκολ του Λώττα στο 93'






Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Γιακουμή στο τέρμα , τους Ρόκα και Οικονομόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους  Νικολακάκη και Μπουτζίκο στα δύο άκρα άμυνας , τους Ριζογιάννη και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά έπαιξε ο Λώττας σε ρόλο 10αριού με τους Ζγκούρη και Σερτζίνιο στα επιθετικά χαφ και ως κεντρικό επιθετικό τον Φλίγκο.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού.Όλες οι ευκαιρίες του Αστέρα συνοψίζονται στην κεφαλιά του Αλεξίου στο 10'.Από εκεί και έπειτα ο Γιακουμής ήταν θεατής του αγώνα με λιγοστές τις φορές που χρειάστηκε να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο είχε 8 τελικές προσπάθειες και ακόμα περισσότερες στο δεύτερο.Η αστοχία όμως στο τελείωμα της φάσης ήταν χαρακτηριστική.Ο Σερτζίνιο παραλίγο να ήταν ο μοιραίος παίκτης αφού έχασε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες σε κάθε ημίχρονο.Στο 18' η μπάλα κατέληξε στο "γάμα¨ του δοκαριού ,ενώ στο 89' σε τετ α τετ με τον Πάππο σούταρε άουτ.

Η ομάδα μας πάντως είχε και "νεκρά" διαστήματα στην απόδοσή της με κάποια "κενά" δεκάλεπτα να δημιουργούν άγχος.

Ο Ολυμπιακός είχε κι άλλες πολλές ευκαιρίες με τον Πάππο να κάνει καλές αποκρούσεις αλλά και τους επιθετικούς μας να μην σημαδεύουν σωστά.
Από τις 23 τελικές προσπάθειες των ερυθρολεύκων μόλις οι 8 ήταν εντός εστίας.Έτσι το σκορ παρέμεινε στο 0-0 με τον κόσμο να ξεσηκώνεται και να ανεβαίνει στα κάγκελα στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού και να πιέζει και αυτός όσο μπορεί...

Το πέναλτι που έγινε από τράβηγμα στον Ναζίμ στο 93' ίσως και να μην δινόταν αν ο κόσμος δεν πίεζε.Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ρέφερι ,αν ήθελε να ευνοήσει την ομάδα μας ,απλά θα άφηνε να μετρήσει ένα από τα δύο ακυρωθέντα γκολ του Ολυμπιακού που ήταν τουλάχιστον αμφισβητούμενα.

Έτσι ο Λώττας στις καθυστερήσει του παιχνιδιού στάθηκε ψύχραιμος και έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα μας.



Ολυμπιακός Βόλου: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο (97’ Παπαϊωάννου), Ρόκας (81’ Κόλα), Φλίγκος (56’ Σαχινίδης), Λώττας, Ζγκούρι (98’ Σκοπελίτης).
Αστέρας Ιτέας: Πάππος, Μαλκισσόβας, Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Κουτσούμπας, Μαυρόπουλος, Γεωργουσόπουλος (68’ Μπογκντάνι), Πρέντι, Κακκάβας, Αλεξίου (81’ Γκούρα), Σεΐτι (88’ Σαλιάι).



Κάρτες:   16’ Κακκάβας, 54’ Κουτσούμπας, 68’ Γεωργουσόπουλος, 77’ Οικονομόπουλος.


Ο «κόραξ» του αγώνα

Αμφισβητήθηκε το πέναλτι που έδωσε ο Βουρνέλης στο 93' .Ο ίδιος πάντως διαιτητής ακύρωσε 2 γκολ του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.



Μας άρεσε....

Η ψυχραιμία του Λώττα που κατά τα λοιπά δεν του είχε "βγει" ιδιαίτερα το σημερινό παιχνίδι.
Δεν μας άρεσε...

Η δυστοκία των δύο φορ ,Φλίγκου και Σαχινίδη ,που ευτυχώς δεν απέβη μοιραία αλλά και η αργή αντίδραση Αμανατίδη που για κάποιους δεν έγινε ποτέ!

Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:«Καταρχάς θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν διαφορετικά κίνητρα. Ωστόσο, το κινητό του πρωταθλητισμού είναι πολύ μεγάλο και ζυγίζει περισσότερο. Από την άλλη, είναι πολύ θεμιτό κάθε αντίπαλος να έχει το δικό του κίνητρο. Είπα στους παίκτες, πως το δικό μας κίνητρο είναι μεγαλύτερο και θα πρέπει να το δείξουμε με τρομερό πάθος και με τρομερή θέληση. Νομίζω ότι το δείξαμε. Μετά το 80’ η ομάδα μας – και διαφωνώ με συνάδερφό μου – ότι κάναμε λάθη, έπαιξε ορθολογικά. Πήγαμε σε πολύ οργανωμένες επιθέσεις και με τον Κόλα και με τους Νικολακάκη και Μπουτζίκο. Πήγαμε τη μπάλα στα πλάγια, εκεί κερδίσαμε τα φάουλ και νομίζω ότι προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ, απέναντι σε μία ομάδα, που όσο περνούσε ο χρόνος πίστευε ότι θα πάρει από αυτό το παιχνίδι κάτι και έφτασε πολύ κοντά. Αυτοί που κάνουν πρωταθλητισμό και ο κ. Ανδράλας ως ποδοσφαιριστής το έχει ζήσει, έχουν περάσει από τέτοια διαδικασία. Να κυνηγάς, δηλαδή, ένα στόχο. Στο τέλος ήρθε η νίκη μετά από πολύ προσπάθεια.

Δίνουμε, λοιπόν, διπλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί δεν απογοητεύτηκαν και έδειξαν ψυχή. Είχε πάρα πολλά κοινά στοιχεία το παιχνίδι αυτό, με εκείνο που παίξαμε με τον Φωκικό. Όλα αυτά, όμως, είναι ένα μέρος του μαγικού παιχνιδιού που λέγεται ποδόσφαιρο.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά του μετά το 80’. Είχα την αίσθηση, πως όλοι μαζί σπρώχναμε τη μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Μερικές φορές οι ίδιοι οι παίκτες που γιγαντώνονται σ’ ένα παιχνίδι, μπορεί να χάσουν κάποια στιγμή τη συγκέντρωσή τους, τον καλό τους εαυτό. Χωρίς να είναι κακοί, να χάσουν κάτι από τη σπιρτάδα τους, την αποτελεσματικότητά τους. Τα ίδια παιδιά που γιγαντώθηκαν με τη Νίκη Βόλου, σήμερα, έχοντας και λίγο άγχος, έφτασαν σε μία πολύ σκληρή νίκη. Τώρα ο στόχος είναι ακόμη πιο κοντά. Όποιος στον Ολυμπιακό Βόλου μιλήσει πριν τις 14 Απριλίου για σίγουρη άνοδο, τον θεωρώ αντίπαλο της ομάδας μας, τον θεωρώ ότι είναι απέναντι ή ότι δεν καταλαβαίνει την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μάθει μέσα σε αυτή τη διάρκεια των χρόνων από διάφορες καταστάσεις και είναι υποχρεωμένος να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό.

Αν πραγματικά κάποιοι πιστεύουν και συγκεκριμένα ο κ. Ανδράλας, ότι κάποιος από τον Ολυμπιακό Βόλου ζήτησε χάρη, για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να ζητά τέτοιου είδους χάρες. Δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ιτέας για την προσπάθειά της, αλλά και πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας που είναι η νικήτρια. Συνεχίζουμε αυτόν τον τρόπο ζωής, που είναι ο πρωταθλητισμός. Θέλω να πω κάτι τελευταίο, που για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Σ’ αυτή τη διαδικασία του πρωταθλητισμού δοκιμάζονται και ψυχές. Νομίζω ότι έχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία για να αλλάξουμε κατηγορία. Δεν αξίζει αυτή η κατηγορία στον Ολυμπιακό. Κι αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε εμείς πρώτοι και είμαστε αποφασισμένοι να το αλλάξουμε.»

Ανδράλας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί είναι πρώτος στη βαθμολογία και δίκαια βρίσκεται εκεί. Η μία ομάδα είχε τεράστιο κίνητρο και αυτό είναι το πρωτάθλημα και άλλη ομάδα είχε κίνητρο τη φιλοδοξία της. Όποιος πίστευε ότι θα έρθουμε στο Βόλο για διακοπές, ήταν γελασμένος. Στις ομάδες που ήμουν προπονητής τα δύο τελευταία χρόνια, που ασκώ το επάγγελμα, προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου τη νοοτροπία να παίζουν για τη νίκη με όλες τις ομάδες που αντιμετωπίζουν. Είτε παίζουμε με τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι πρώτος στη βαθμολογία, είτε με τον τελευταίο του βαθμολογικού πίνακα. Πρέπει να παλεύουμε τα παιχνίδια μέχρι τέλους και να παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Αγωνιστικά να πω, ότι Ολυμπιακός είχε την υπέροχη. Ωστόσο, είχαμε και εμείς τις δικές μας καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει την υπομονή του, αλλά μας δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα οι στατικές φάσεις. Μέσα από τις στατικές φάσεις ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίτερα στο σκορ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Είναι παλικάρια και είμαι πολύ περήφανος που είμαι μαζί τους. Από κει και πέρα να ευχηθώ στον Ολυμπιακού Βόλου καλή συνέχεια και ότι καλύτερο.

Θέλω να πω και κάτι ακόμη. Δεν καταλαβαίνω το λόγο του τραμπουκισμού που δεχθήκαμε μετά το γκολ και για ποιο λόγο άρχισαν να χτυπούν τον πάγκο μας, χωρίς εμείς να προκαλέσουμε. Ήρθαμε να παίξουμε, όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια. Όπως κάναμε και με τη Νίκη, όπως θα κάνουμε και στα επόμενα ματς. Δεν βρίσκω το λόγο γιατί ο αντίπαλος πρέπει να κάνει χάρη σε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου »








Μικρά&πικάντικα
  • Παραπάνω από 1500 φίλαθλοι βρέθηκαν στις κερκίδες.Ανάμεσά τους και 15 φίλοι του Αστέρα Ιτέας που τα...«άκουσαν» στο τέλος του αγώνα.
  • Δεν ρίσκαρε την συμμετοχή του Μάντζιου ο Αμανατίδης .Ο παίκτης του Ολυμπιακού είχε ένα τράβηγμα την Πέμπτη ,σήμερα προ του αγώνα έκανε ένεση αλλά τελικά επειδή είχε κάποιες ενοχλήσεις έμεινε εκτός αποστολής.

To βίντεο του αγώνα 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...