Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Την..."πάτησε" και ανεβαίνει!

Δεκαπέντε λιοντάρια "πάτησαν" την Νίκη Νέας Ιωνίας και διακαιωματικά στρογγυλοκάθησαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ο Ολυμπιακός έδειξε την διαφορά κλάσης από την ομάδα της Νίκης ,η οποία φάνηκε ακόμα καλύτερα όταν για ένα ολόκληρο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με 10 εναντίων έντεκα.

Με γκολ των Ζγκούρη και Οικονομόπουλου από το πρώτο ημίχρονο κέρδισαν εύκολα την Νίκη και πλέον η ομάδα μας είναι φαβορί για την πρώτη θέση! 








Ο Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τον Γιακουμή στο τέρμα , τους Ρόκα και Οικονομόπουλο στο κέντρο της άμυνας και τους  Νικολακάκη και Μπουτζίκο στα δύο άκρα άμυνας , τους Ριζογιάννη και Ναζίμ ως αμυντικά χαφ ,πιο μπροστά έπαιξε ο Λώττας σε ρόλο 10αριού με τους Ζγκούρη και Σερτζίνιο στα επιθετικά χαφ και ως κεντρικό επιθετικό τον Μάντζιο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε "μανιασμένα" και με πάθος και πέτυχε γκολ μόλις στο 45ο  δευτερόλεπτο.Ο Σερτζίνιο κινήθηκε από τα αριστερά και πάσαρε στον Λώττα που περίμενε στον άξονα, εκείνος έβγαλε με πανέμορφη κάθετη πάσα, με το τακουνάκι, τον Ζγκούρι σε θέση τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη, με τον μεσοεπιθετικό των ερυθρολεύκων να κερδίζει με ψύχραιμο πλασέ τον πορτιέρο της Νίκης.


Η αρχική κίνηση του βοηθού να σηκώσει την σημαία έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της Νίκης να αμφισβητήσουν το γκολ. Η φάση σαφώς ήταν "καθαρή" αφού η μπάλα καταλήγει στον Ζγκούρη όχι από τα πόδια του Λώττα αλλά από τα πόδια αμυντικού της Νίκης.

Ο Ολυμπιακός με φόρα από το γκολ απώλεσε κι άλλες ευκαιρίες ,έχοντας απέναντί του μία αντίπαλο που δεν έδινε την εντύπωση πως είναι μία ομάδα καλύτερη από τι μικρομεσαίες της κατηγορίας ,πόσο δε μία ομάδα με σερί 13 νικών πριν το παιχνίδι.Ο Μάντζιος στο 15 ' και 23 έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού , ενώ στον αντίποδα η Νίκη έκανε την πρώτη από τις τρεις τελικές που είχε στο παιχνίδι στο 25'!

Στο 34' ήρθε σύμφωνα με την ροή του αγώνα το 2-0 από "συστημένη" σέντρα του Λώττα στο κεφάλι του Οικονομόπουλου.
Το τρίτο γκολ θα ερχόταν πριν την λήξη του ημιχρόνου αν ο Καραντώνης δεν έκανε το ολέθριο λάθος να διακόψει το παιχνίδι στο 47' σφυρίζοντας φάουλ σε ένα σκληρό μαρκάρισμα ρτου Δεμρμιτζόγλου ,την ίδια στιγμή που είχαν βγει μόνοι τους στην επίθεση τρεις παίκτες του Ολυμπιακού με έναν αμυντικό της Νίκης!
Από το 34' πάντως το παιχνίδι τελείωσε για την αντίπαλο του Ολυμπιακού.Ο Ολυμπιακός έμεινε πολύ νωρίς στο παιχνίδι ,μόλις στο 49' με δέκα παίκτες ,μετά από αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ναζίμ.Παρά ταύτα καθ'ολη την διάρκεια του 90΄λέπτου μία ομάδα μόνο υπήρχε στο γήπεδο.
Οι πάικτες του Ολυμπιακού ,πιο ψυχωμένοι και πιο αποφασισμένοι πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα.Η αποβολή του Ναζίμ πάντως άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό να «πατάει» φρένο , να γίνεται λογικά πιο συντηρητικός και να κοντρολάρει εύκολα το παιχνίδι .Οι ερυθρόλευκοι ακόμα και με 10 παίκτες είχαν τις κλασικές ευκαιρίες να πετύχουν αυτοί γκολ.
Στο 56' η κεφαλιά του Ζγκούρη πήγε στην αγκαλιά του Αποστολίδη ενώ στο 63' ο Ματζίρης έκανε από τα πλάγια σουτ μην απειλώντας τον Γιακουμή στην δεύτερη τελική των φιλοξενούμενων.
Στο 69 ' ο Νικολακάκης έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ απέναντι στον Αποστολίδη σε αντεπίθεση των παικτών του Ολυμπιακού .Από εκεί και πέρα το κοντρόλ παιχνίδι της ομάδας μας δεν επέτρεψε να γίνει άλλη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι!

ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:  Γιακουμής, Νικολακάκης (85’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο (91’ Σαχινίδης), Ρόκας, Μάντζιος, Λώττας (87’ Κόλα), Ζγκούρι (74’ Φλίγκος).
Νίκη: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Ρόβας (84’ Τσιώλης), Παπαδήμας, Καρτσαμπάς, Ταβάρες (57’ Βουκομάνοβιτς), Ιορδανίδης, Μαντζίρης, Κέρι, Δεμηρτζόγλου (73’ Δεμηρτζόγλου).




Κάρτες:  26’ Ζγκούρι, 30’ Ναζίμ 49' Ναζίμ -3’ Αποστολίδης, 47’ Δεμηρτζόγλου.


Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Καραντώνης ελέγχεται για φάση του 45+2 όταν έκοψε λανθασμένα πλεονέκτημα "μισό γκολ" του Ολυμπιακού.
Οι παίκτες της Νίκης διαμαρτυρήθηκαν για το πρώτο γκολ της ομάδας μας μάλλον άδικα ,σε μία δύσκολη κατά τα άλλα φάση.



Μας άρεσε....

Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον από τους παίκτες που έπαιξαν στο παιχνίδι.
Δεν μας άρεσε...
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μας άρεσαν τα πάντα.


Οι δηλώσεις των προπονητών....

Είπαν:

Αμανατίδης:«Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Έτσι όπως έπρεπε, δικαιολογώντας όλο αυτό το «χτίσιμο» της ομάδας, που έγινε από την αρχή της χρονιάς. Μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, πολλών ανθρώπων. Η νίκη μας και η εμφάνισή μας δικαιολόγησε και την αξία των παικτών και το DNA της ομάδας. Όλοι ήταν εδώ σήμερα. Η ομάδα, ο κόσμος και όλοι μαζί έδειξαν μία πολύ μεγάλη δυναμική. Κερδίσαμε δίκαια.

Μετά την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε, δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι μας. Όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής και πήραμε παλικαρίσια και δίκαια το παιχνίδι. Από την άλλη, έχω κάνω και μία άλλη διαπίστωση. Η ομάδα μας έπαιξε φέτος τρεις φορές με τη Νίκη Βόλου και από τη στιγμή που η εικόνα μας ήταν καλύτερη και στα τρία παιχνίδια, θεωρώ πως κάποιες στιγμές έχουμε αδικήσει πραγματικά τον εαυτό μας.

Μπαίνουμε στη τελική ευθεία του πρωταθλήματος, προκειμένου να έρθει η λύτρωση για την ομάδα μας. Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, θα κρατήσουμε το πλεονέκτημα μέχρι το τέλος και θα αλλάξουμε κατηγορία.

Το παιχνίδι είχε και ένα άλλο μήνυμα. Παίξαμε απέναντι σε μία μεγάλη και άξια ομάδα και το γήπεδο είχε κόσμο απ’ όλο το Βόλο, ενώ ήρθαν παρά πολλοί φίλαθλοι και από άλλα μέρη. Όλοι αυτοί είδαν, ότι πρέπει να ανέβουν κατηγορία και οι δύο ομάδες.

Έπαιζαν οι δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Η Νίκη πήγε σ’ αυτό το παιχνίδι με κάποια στατιστικά εκπληκτικά. Με συνολικά τέρματα υπέρ της 30-0 στο Πανθεσσαλικό, έχοντας συνεχόμενες νίκες και παραμένοντας μέχρι σήμερα αήττητη. Νομίζω, όμως, ότι οι παίκτες μου έκαναν κατάθεση ψυχής, είχαν εσωτερική δύναμη, την οποία διαπίστωσα από το πρωί. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η προπόνηση και το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει άτομα, που τη φετινή χρονιά έχουν δοκιμαστεί. Αυτά τα παιδιά ήθελαν να χαρίσουν αυτή την επιτυχία και σε δικούς μας ανθρώπους, που είχαν απώλειες και έχουν προβλήματα και να συνδυάσουν όλα αυτά. Γιατί βλέπουμε, ότι το αποτέλεσμα επηρεάζει και το υπόλοιπο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Αν λοιπόν, εμείς συμβάλαμε λίγο και σ’ αυτό, είμαστε διπλά χαρούμενοι».»

Nτόσταντιτς: « Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς, κέρδισε δίκαια και δίνουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε πολύ κακό παιχνίδι και στα 90 λεπτά. Ακόμα και όταν ο αντίπαλος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, δεν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο. Την ευθύνη της ήττας την αναλαμβάνω εγώ. Οι ποδοσφαιριστές μου τα έδωσαν όλα. Απομένουν έξι παιχνίδια και θα κάνουμε τα πάντα για να τα κερδίσουμε.Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε ήττες. Θα τα δώσουμε όλα στα παιχνίδια που απομένουν για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να γυρίζουμε πίσω, πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά.Αυτοί οι παίκτες έχουν παίξει πολύ καλά φέτος, έχουν κερδίσει όλα σχεδόν τα ματς, υπάρχουν όμως κάποιες μέρες που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σ’ ένα παιχνίδι, Εμείς, το ξαναλέω, κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι.

Πιστεύω στην αξία των παικτών μου. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πώς να παίζουν μες στο γήπεδο. Πρέπει να δούμε τι κάναμε καλά και τι δεν κάναμε σωστά στο παιχνίδι. Να προχωρήσουμε. Πρέπει να δούμε τί έφταιξε και δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Επίσης, οφείλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο μας.Αν το γκολ ήταν οφσάιντ, ο διαιτητής έπρεπε να το δει. Αλλά θα πρέπει να λέμε αλήθειες και εμείς σήμερα δεν ήμασταν καλοί. Δεν μπορούμε σ’ ένα ακόμα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να κάνουμε το ίδιο λάθος.Το γκολ μπήκε ότι και να ήταν αλλά η αντίδρασή μας ήταν μηδενική.»

Φλίγκος: «Δεν θα πω πολλά σήμερα καθώς με κάλυψε ο προπονητής μου.Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου.Για εμένα είναι το τελευταίο παιχνίδι Ολυμπιακός -Νίκη στην καριέρα μου αφού οι ασχολίες μου δεν με αφήνουν να συνεχίσω.Όμως θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στον Ολυμπιακό.Περάσαμε μία διαδικασία όσο είμασταν δεύτεροι, παραμείναμε ενωμένοι και αυτό το δείχνει σήμερα το αποτέλεσμα.Το πρωτάθλημα όμως δεν τελειώνει σήμερα καθώς έχουμε ακόμα 7 αγωνιστικές και πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί για να κατακτήσουμε στο τέλος το πρωτάθλημα.Την νίκη την αφιερώνουμε στο Ευριπίδη τον Τσιμπανάκο που πρόσφατα έχασε τον πατέρα του.»







Μικρά&πικάντικα
  • Πολύς ήταν ο κόσμος που βρέθηκε στο Πανθεσσαλικό καθώς σημειώθηκε sold out στα τυπωμένα εισιτήρια.Υπολογίσαμε κάτι λιγότερο από 5000 φιλάθλους του Ολυμπιακού καθώς και 2 με 2.500 φιλάθλους της Νίκης στο νότιο πέταλο.
  • Δεν έλειψαν τα επεισόδια στο παιχνίδι.Η αρχή έγινε όταν οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης ομαδικά παραβίασαν την θύρα για να...γλυτώσουν το 10 ευρω με την αστυνομία να προσπαθεί με δακρυγόνα να τους απωθήσει.Μία μικρή σύρραξη υπήρξε και στην κερκίδα 107 όταν δύο φίλοι της Νίκης «εκδηλώθηκαν» μέσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού με την αστυνομία να αναγκάζεται να τους φυγαδεύσει.Στο τέλος του αγώνα είχαμε και σπασίματα καθισμάτων ,λίγα σε αριθμό , από δέκα-δεκαπέντε θερμόαιμους οπαδούς της Νίκης που εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.Σε κάθε περίπτωση πάντως τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης και χωρίς κάποια γενίκευση.
  • Η διοίκηση του Ολυμπιακού επέτρεψε την ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού προσφέροντάς το στους φίλους της ομάδας που μένουν μακριά και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην σημερινή ερυθρόλευκη γιορτή.
  • "Κάντε ησυχία γαμάει η Αυστρία" ήταν το σύνθημα που είπαν οι παίκτες του Ολυμπιακού μπροστά στην σκεπαστή και στο πέταλο κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών.
  • Με πριμ-έκπληξη μπήκε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

To βίντεο του αγώνα 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...