Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Παίξαμε για την πρόκριση!

Για νίκη ψυχολογίας μίλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά το παιχνίδι με την Νίκη.
Αναλυτικά είπε:

«Πριν από 10 μέρες είχαμε ένα παιχνίδι, το οποίο τα είχε όλα εκτός από γκολ. Το σημερινό ματς είχε γκολ, έντονες συγκινήσεις, διακύμανση στο σκορ, κοντράστ συναισθημάτων και νομίζω ότι και οι δύο ομάδες, αν θέλουν να είναι δημιουργικές, μπορούν να καταγράψουν πάρα πολλά πράγματα που τους άρεσαν, αλλά και πράγματα που δεν τους άρεσαν. Η ομάδα μας έκανε ένα καταπληκτικό 30λεπτο. Νομίζω ότι στο διάστημα αυτό οι παίκτες μου ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και πραγματικά δεν έκαναν ούτε ένα λάθος. Στη συνέχεια έγινε μία φάση, την οποία η ομάδα μου δεν διαχειρίστηκε σωστά. Μιλάω για μία φάση όπου οι παίκτες μου ζήτησαν φάουλ, από έναν ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε το Fair play. Δεν είναι όμως άλλοθι αυτό, γιατί ήταν πίσω άλλοι επτά ποδοσφαιριστές της ομάδας μου. Δεχθήκαμε έτσι ένα γκολ, το οποίο ήταν κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Δεν αναχθούμε ξανά τέτοια συμπεριφορά από τη δική μας την ομάδα και αυτό θα το συζητήσουμε στα αποδυτήρια.

Μία αντίστοιχη κακή στιγμή, που δεν «μύριζε» γκολ, ήταν η φάση του πέναλτι του παίκτη της Νίκης. Ήταν ένας κακός υπολογισμός του ποδοσφαιριστή. Το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε, μου αφήνει μία πικρία, γιατί προήλθε μετά από μία δική μας στατική φάση, είχαμε και κακή μετάβαση, αλλά και κακή αντίδραση.

Ήμασταν, ωστόσο, πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Πετύχαμε τρία γκολ, ναι μεν από στατικές φάσεις, αλλά πολύ ωραία τέρματα. Νομίζω ότι πατούσαμε και πάλι καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Διαχειριστήκαμε ό,τι μπορέσαμε από ποδοσφαιριστές μέσα από προβλήματα. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νίκη για την ψυχολογία μας. Γιατί ναι μεν είναι ένα παιχνίδι γοήτρου, αλλά είναι και ένας τίτλος, τον οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να τον κατακτήσει και τα παιδιά θα προσπαθήσουν πολύ γι’ αυτό. Αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση και για το πρωτάθλημα.

Το μόνο που σκεφτόμαστε, πλέον, είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Ιτέας. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ στις τέσσερις μέρες που απομένουν για να διαχειριστούμε όλη αυτή την κόπωση. Τιμήσαμε τον θεσμό της Ένωσης με τον αγώνα αυτόν του κυπέλλου, όπως και ο αντίπαλός μας. Όλα τα παιδιά έπαιξαν για τη νίκη.

Όσον αφορά τη διαιτησία, να πω ότι δεν έφυγε καμία φάση από τον διαιτητή. Ένα-δύο παιδιά, που είχαν κάποια ένταση στη συμπεριφορά τους, αυτό συνηθίζεται. Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και στον αντίπαλο που έπαιξε για να κερδίσει. Νομίζω, πως αυτοί που ήρθαν στο γήπεδο ανταμείφθηκαν από ένα καλό παιχνίδι».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...