Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Φιλική νίκη στα Μετέωρα

Στο τρίτο του ματς προετοιμασίας ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε την πρώτη του φιλική νίκη, επικρατώντας των Μετεώρων στο γήπεδο του Ελευθεροχωρίου με 1-3 χάρη στο γκολ του Νόνη στο 18’ και τα δύο τέρματα του Σαχινίδη στο 76’ και το 80’.
Για τους Τρικαλινούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 24’ ο Μαρούδας. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και ειδικά στο δεύτερο μέρος με τις αλλαγές που έγιναν μπόρεσαν να φτάσουν στην επιτυχία μετά το ισόπαλο με 1-1 πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με 4-5-1, αφού ο Λώττας είχε ρόλο επιτελικού πίσω από τον κλασικό προωθημένο Φλίγκο, ενώ στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Σκοπελίτης στα δεξιά και Σερτζίνιο στ’ αριστερά. Ρόλο αμυντικών μέσων είχαν οι Κόλα και Ναζίμ, ενώ την αμυντική τετράδα μπροστά από τον γκολκήπερ Γιακουμή αποτελούσαν οι Σάββας, Νόνης, Πίντο και Παπουτσογιαννόπουλος με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά.

Στο 5’ ένα φάουλ σχεδόν στη γραμμή της περιοχής εκτελέστηκε από τον Σερτζίνιο πάνω στο τείχος, που είχαν σχηματίσει, ενώ στο 11′ ο Λώττας δεν μπόρεσε σε απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Ζαρόπουλο, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά. Επτά λεπτά μετά (18’) ο Σκοπελίτης έπιασε ένα πολύ ισχυρό σουτ μετά από κίνηση που έκανε να συγκλίνει από τα δεξιά προς τον άξονα. Ο Ζαρόπουλος απέκρουσε, αλλά δεν κατόρθωσε να καθαρίσει τη φάση και ο προωθημένος Νόνης με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1.

Στο 19’ ο Λώττας έκανε την ατομική προσπάθεια, περνώντας τρεις παίκτες και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Μετεώρων ενήργησε σωστά, αποκρούοντας, ενώ στο 20’ στην απέναντι εστία  ο Γιακουμής μπλόκαρε το σουτ του Ουζούνογλου. Στο 24’ ήρθε η ισοφάριση για τα Μετέωρα με τον Μαρούδα να είναι ο σκόρερ με εύστοχο πλασέ σε αντεπίθεση απέναντι από τον Γιακουμή και με την μπάλα να καταλήγει αργά-αργά εντός της εστίας. Το 1-1 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Β. να είναι πιο επιθετικός από τον αντίπαλό του, ενώ ειδικά οι Ζγκούρι και Σαχινίδης έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα του Περικλή Αμανατίδη.

Στο 49’ το φάουλ του Ευθυμιάδη πήγε στο τείχος, ο παίκτης της βολιώτικης ομάδας πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ που έκανε ήταν άστοχο. Στο 54’ ο Ζαρόπουλος δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στο σουτ του Σαχινίδη, που δεν τον έπιασε, όπως θα ήθελε, μετά από μπαλιά του Ρόκα. Στο 73’, παρότι οι προϋποθέσεις ήταν καλές, μετά το γύρισμα του Σκοπελίτη στον Ευθυμιάδη, ο τελευταίος αστόχησε απελπιστικά.

Πάντως, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ανώτερος και μετουσίωσε αυτήν  την υπεροχή σε άλλα δύο τέρματα, με «δράστη» τον Σαχινίδη, που «χτύπησε» δις. Αρχικά στο 76’ ο Ζγκούρη έκανε την ατομική προσπάθεια και πάσαρε στον Σαχινίδη, που ήταν μόνος στο ύψος της περιοχής και με γωνιακό πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (0-1). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαχινίδης μετά από μπαλιά του Ευθυμιάδη βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Να σημειωθεί ότι διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Στέλιος Λεωνίδας.

ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Πολυζογόπουλος, Λίτσιος, Ουζούνογλου, Σκόνδρας, Συράκος, Μαρούδας

Έπαιξαν και οι Μανώλης, Γρηγορίου, Μάρκου, Γεωργίου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής  (68’ Παλιούρας), Σάββας (77’ Καναβός), Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Ζγκούρη), Νόνης (68’ Παπαϊωάννου), Πίντο, Κόλα (46’ Ρόκας), Ναζίμ (77’ Πατσής), Σκοπελίτης, Σερτζίνιο (68’ Μαργαρίτης), Λώττας (46’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος (46’ Σαχινίδης)

*Πριν αρχίσει το ματς ο Μπουτζίκος, που ακολούθησε την αποστολή, έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο του Ελευθεροχωρίου.

**Το ματς παρακολούθησαν γύρω στους 20 φίλους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και μέλη της διοίκησης, οι κ.κ. Τσεκούρας, Μουρτζίνος, Κυριακόπουλος, Μεταφτσής και Σαχίνης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...