Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Στο Γηροκομείο ο Ολυμπιακός

Μεγάλη χαρά έδωσε με την επίσκεψή του την Παρασκευή ο Ολυμπιακός Βόλου στο Γηροκομείο του Βόλου.
Παίκτες, διοίκηση και από το προπονητικό τιμ ο Κώστας Μπράτσος είχαν μία ανθρώπινη επαφή με τους ηλικιωμένους, κάποιοι από τους οποίους τους εκμυστηρεύτηκαν ότι είναι φίλαθλοι της ομάδας. Μάλιστα, η διοίκηση δεσμεύτηκε για τη χορήγηση εισιτηρίων διαρκείας στους ηλικιωμένους, προκειμένου να παρακολουθούν τους αγώνες του Ολυμπιακού, αλλά και για ένα γεύμα στο Valis. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γηροκομείου, κ. Παύλος Πάνος, ανταπέδωσε την επίσκεψη με μία πρόσκληση για γεύμα όλης της ομάδας στο εστιατόριό του Κ.Χ. 1948.

Από τη μεριά των ερυθρόλευκων μίλησαν ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ.  Παναγιώτης Μποτσιβάλης καθώς και οι ποδοσφαιριστές Γιώργος Θέος και Χρήστος Νόνης. Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Γηροκομείου, Παύλος Πάνος.

Αναλυτικά:

Παναγιώτης Μποτσιβάλης:  «Για μένα που είδα πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου, νομίζεις ότι είσαι στο σπίτι σου. Με ξενάγησαν στα εστιατόρια, στα δωμάτια και όλα ήταν άψογα. Συγχαίρω τη διοίκηση για το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη ηλικία, οι άνθρωποι αυτοί ζουν καλύτερα και από την οικογένειά τους, διότι έχουν την παρέα τους, ωραίο περιβάλλον και τα πάντα και πρέπει να τους φροντίζουμε όλους. Είναι πράγματι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι όλα περιποιημένα, λες και βρίσκονται στο σπίτι τους.

Περιμένω να έρθουν να με επισκεφτούν όσοι από τους ηλικιωμένους μπορούν, να τους κάνω το τραπέζι και να περάσουν καλά, για ν’ αλλάξουν λίγο περιβάλλον. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω, παρά να έχουν υγεία οι άνθρωποι, γιατί όλοι μας, κι εμείς, θα φθάσουμε σ’ αυτήν την ηλικία. Κι αυτοί κάποτε ήταν νέοι και έχουν ανάγκη τη στοργή. Μιλήσαμε μαζί τους για τα προβλήματά τους και θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο».

Για το αγωνιστικό κομμάτι, τόσο για την πρώτη αγωνιστική, όσο και γενικότερα για το πρωτάθλημα, ο κ. Μποτσιβάλης τόνισε:

«Ο κόσμος πράγματι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει σταθεί, όπως έπρεπε να σταθεί στην ομάδα. Έχουμε καιρό μπροστά μας κι εμείς έχουμε αποφασίσει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι νίκες στο πρωτάθλημα και τίποτε άλλο, ούτε καν το Κύπελλο. Εκεί θα αγωνιστούν τα παιδιά που δεν είναι βασικοί κι ό,τι καταφέρουμε. Εγώ δεν έχω αλλάξει γραμμή από πέρσι, απλώς πέρσι δεν πέρασε η γραμμή μου. Οι δηλώσεις που έκανα πέρσι ισχύουν και σήμερα.

Από κει και πέρα θέλουμε λίγο μαζί μας τον Θεό και την τύχη. Αγωνιστικά πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλή και γρήγορη ομάδα. Σε ό,τι αφορά το πρώτο παιχνίδι, που συμπίπτει να είναι στη γενέτειρά μου, έχουμε μόνο ένα άσχημο, ότι το γήπεδο είναι πλαστικό. Θα κάνουμε όμως προπόνηση σε πλαστικό και θα πάμε κι εκεί πιο νωρίς να κάνουμε μία προπόνηση, για να προσαρμοστούν τα παιδιά. Αν δεν ήταν το πλαστικό, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Εύχομαι μία καλή σεζόν και να είμαστε πρωταθλητές».

Παύλος Πάνος: «Είναι μεγάλη τιμή για το ίδρυμα που η οικογένεια του Ολυμπιακού Β. ήρθε και μας επισκέφτηκε. Πραγματικά και ο κ. Μποτσιβάλης και όλοι έδωσαν χαρά στους ηλικιωμένους, μοίρασαν χαμόγελα και πήραν ευχές οι παίκτες για καλούς αγώνες και καλά αποτελέσματα και να μην έχουν τραυματισμούς. Κι εγώ από την πλευρά μου εύχομαι τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα.

Οι ηλικιωμένοι μας το χάρηκαν πάρα πολύ και πήραν την υπόσχεση για εισιτήρια διαρκείας, για να πηγαίνουν δωρεάν να βλέπουν τον Ολυμπιακό, και για επίσκεψη στο Valis για γεύμα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μποτσιβάλη, όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ για την επίσκεψη αυτή. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και μία μεγάλη μέρα για μας, γιατί δίνουν χαρά στους ηλικιωμένους. Ήρθε νέος κόσμος και επισκέφτηκε τους παππούδες μας.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται τέτοιες δομές. Δείχνουν το κοινωνικό τους προφίλ και τα αισθήματά τους, γιατί η αγάπη προς τους ηλικιωμένους και προς όλες τις κοινωνικές δομές της περιοχής μας είναι πολύ σημαντική.

Δεν είναι όλα ποδόσφαιρο, δεν είναι όλα αγώνας και τρέξιμο, είναι και η αγάπη προς τους ηλικιωμένους μας. Τους ευχαριστούμε για όλα αυτά που πρόσφεραν και το χαμόγελο. Ευχόμαστε να τους βλέπουμε τακτικά».

Γιώργος Θέος: «Ήρθαμε σήμερα εκ μέρους του Ολυμπιακού Βόλου στο Γηροκομείο. Χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει τον φιλανθρωπικό του χαρακτήρα. Ήρθαμε κοντά σε ανθρώπους που πιο παλιά έβλεπαν την ομάδα να είναι σε άλλο επίπεδο. Εμείς θα κάνουμε μία προσπάθεια να ξαναγυρίσει η ομάδα εκεί που ήταν και ο χρόνος θα δείξει».

Χρήστος Νόνης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επίσκεψή μας εδώ. Ήρθαμε να δούμε τους ηλικιωμένους, δώσαμε χαρά και πήραμε χαρά. Τέτοιοι άνθρωποι, σ’ αυτήν την ηλικία, όταν βλέπουν δίπλα τους νέα παιδιά να χαμογελάνε σίγουρα παίρνουν δύναμη. Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς μας είπαν ότι αγαπάνε τον Ολυμπιακό Βόλου, τον βλέπουν χρόνια και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Εμείς ως Ολυμπιακός θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες επισκέψεις, είναι χαρά μας, γιατί θέλουμε να δίνουμε και να παίρνουμε χαρά».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: «Εμείς το έχουμε πει από την πρώτη μέρα ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και δουλεύουμε καθημερινά, για να πετύχουμε τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Φτάνουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος και κοιτάμε να φανούμε όσο πιο δυνατόν έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...