Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Στην ΕΠΟ το μπαλάκι...

Για ακόμα μία φορά η τύχη του Ολυμπιακού εξαρτάται από την ΕΠΟ.
Μέχρι στιγμής το μοναδικό που είναι ξεκάθαρο για το που θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός του χρόνου ,είναι η κατηγορία.

Αυτή είναι η Γ' Εθνική.Από εκεί και πέρα το βασικό είναι το εξής:Οι οικονομικές προϋποθέσεις που θα έχει η ομάδα.

Τα σενάρια είναι δύο:
Το πρώτο σενάριο λέει πως ο νέος ΚΑΠ 2015-2016 θα εφαρμοστεί από φέτος για τις ομάδες που υποβιβάζονται - αποχωρούν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Τότε ο Ολυμπιακός ,με την προϋπόθεση της εκκαθάρισης φυσικά, θα διαγράψει -μεταβιβάσει προς φυσικά πρόσωπα τα χρέη προς Δημόσιο - ΙΚΑ ,αλλά θα κουβαλήσει το 50% των χρεών προς ποδοσφαιριστές ,όταν θα ολοκληρώσει την εκκαθάριση και θα επανασυστήσει την ΠΑΕ.

Το δεύτερο σενάριο λέει πως ο νέος ΚΑΠ 2015-2016 θα εφαρμοστεί από του χρόνου και δεν θα ισχύσει για τις ομάδες που υποβιβάζονται - αποχωρούν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Τότε ο Ολυμπιακός , πάντα με την προϋπόθεση της εκκαθάρισης, θα διαγράψει  -μεταβιβάσει προς φυσικά πρόσωπα τα χρέη προς Δημόσιο - ΙΚΑ ,και επιπλέον θα διαγράψει και τα χρέη προς ποδοσφαιριστές ,όταν θα ολοκληρώσει την εκκαθάριση και θα επανασυστήσει την ΠΑΕ.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ,τα πάντα είναι θέμα για το πως θα ερμηνεύσει και κατ'επέκταση θα εφαρμόσει τον ΚΑΠ η ΕΠΟ.Μία ΕΠΟ που τα τελευταία χρόνια είναι πολέμια του Ολυμπιακού ,λόγω φυσικά και της στάσης που τηρούσαν οι πρώην διοικήσεις.

Πάντως όποιο από τα δύο σενάρια ισχύσει ,για την αποφυγή των παρερμηνειών ,είναι απαραίτητη η εκκαθάριση της ΠΑΕ ,κάτι που σημαίνει πως όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι των τελευταίων 6 ετών πρέπει κατ'αρχήν να συμφωνήσουν και να αναλάβουν μερίδιο των χρεών που θα προσωποποιηθούν.

Επιπλέον με την εκκαθάριση εννοείται πως οι μετοχές της ομάδας παύουν να έχουν όποια ισχύ και τα πάντα ξεκινούν από νέα βάση με διευθύνων τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...