Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Σε δεύτερο πλάνο το αγωνιστικό

Ολυμπιακός Βόλου και Παναχαική μοιράστηκαν βαθμούς σε ένα παιχνίδι που το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερο πλάνο.
Με τις δραματικές εξελίξεις να είναι προ των πυλών για τους ερυθρόλευκους ,αναμένοντας την αυριανή παραίτηση της διοίκησης πρωτοδικείου , ο αγώνας έγινε στο παρά πέντε αφού τα λεφτά για να πληρωθούν οι διαιτητές μαζεύτηκαν μισή ώρα προ της έναρξης του παιχνιδιού.




O Θωμάς Μακρής που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας, παρέταξε τους ερυθρόλευκους με  πορτιέρο τον Δασκαλάκη ενώ στην τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Ζέρης , Φερνάντεζ ,Αρβανίτης ,Μπουτζίκος.Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Τσιάρας και Κυζιρίδης με τον Σκοπελίτη να παίζει πασπαρτού στο κέντρο και τους Γκουγκούδη και Νικολιά να είναι στα εξτρέμ.Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αλαμάνης.

Ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά το παιχνίδι πετυχαίνοντας γκολ στην πρώτη του επίθεση. Σκοπελίτης από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Γκουγκούδης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στρέζου, γράφοντας το 1-0.

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο α ' μερος ο Ολυμπιακός μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ.Στο 22' και στο 33' χαθηκαν δύο κλασσικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα την δεύτερη όταν ο Αλαμάνης μετά από πανέμορφη ασίστ του Σκοπελίτη μόνος απέναντι στον Στρέζο δεν κατάφερε να πλασάρει.Για να φτάσουμε στο 38' όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0. Ο Γκουγκούδης από τα δεξιά βρήκε μέσα στην καρδιά της περιοχής της Παναχαϊκής τον Αλαμάνη και ο νεαρός επιθετικός με ωραίο πλασέ έγραψε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ,στην πρώτη επίθεσή της η Παναχαική ξαναμπήκε στο παιχνίδι με πλασέ του Μητρόπουλου.

Στο β μέρος ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι πιεστικά δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες από μακρινά σουτ ενώ την μεγάλη φάση του αγώνα έχασε και πάλι ο Αλαμάνης που βγήκε για δεύτερη φορά τετ α τετ ,αλλά η μπάλα βγήκε προς τα πλάγια και του πλασέ με το αριστερό που δοκίμασε αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Και ενώ ο χρόνος κυλούσε χωρίς οι φιλοξενούμενοι να έχουν απειλήσει ,ήρθε το 84' όταν ο Φερνάντες έκανε ένα τάκλιν να απομακρύνει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και ο Σέζος σφύριξε πέναλτι ως χέρι.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακό στις καθυστερήσει έχασε ακόμα μία ευκαιρία σε σουτ του Γκουγκούδη μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε και πάλι ο Στρέζος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δασκαλάκης, Ζέρης, Μπουτζίκος, Αρβανίτης, Φερνάντες, Τσιάρας, Κυζιρίδης (84' Παναγιώτου), Γκουγκούδης, Σκοπελίτης (68' Καρράς), Νικολιάς (79' Κεσίδης), Αλαμάνης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Ι. Λαμπρόπουλος, Γ. Λαμπρόπουλος, Μουκίδης, Τρίγκας, Ρόκας (89' Βορύλλας), Πέδρο, Μητρόπουλος, Σαμπατάκος (70' Παπανικολάου).



Κάρτες: 
 Κυζιρίδης, Σκοπελίτης, Αλαμάνης-Χούσα, Ρόκας, Ασίνγμπα

Μας άρεσε.... 
Τα παιδιά του Ολυμπιακού έκαναν ότι μπορούσαν και απέσπασαν το χειροκρότημα των φιλάθλων στο τέλος του παιχνιδιού.
Δεν μας άρεσε...
Ακόμα και με εντελώς διαφορετική σύνθεση ο Ολυμπιακός εμφάνισε την παθογένεια της...προηγούμενη ομάδας που δέχεται γκολ στο 85 +...




Ο «κόραξ» του αγώνα
Ο Σέζος δεν είδε πέναλτι σε ανατροπή του Νικολιά.Η φάση που σφύριξε πέναλτι στον Φερνάντεζ θέλει τηλεοπτικό ριπλέι καθώς δεν μπορέσαμε να δούμε αν πήρε την μπάλα με το χέρι στο τάκλιν που επιχείρησε.





Θωμάς ΜακρήςΤο αποτέλεσμα μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Θεωρώ ότι ήμασταν κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Καταφέραμε και πετύχαμε δύο τέρματα σχετικά νωρίς, ενώ είχαμε και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι η φάση στο 42΄ - 43΄ και το πέναλτι είναι δύο φάσεις που μας στοίχησαν το παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που έχουν ήθος και έχουν βοηθήσει απίστευτα αυτή την ομάδα για να υπάρχει και να είναι ακόμη ζωντανή. Το ίδιο κάνουν και τα παιδιά της Παναχαϊκής. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σήμερα τους αξίζουν συγχαρητήρια και από τη μεριά μου θέλω να ευχηθώ στον Νικολιά που είναι ένα εξαίρετο παιδί, εκτός από πολύ καλός παίκτης, να έχει καλή συνέχεια στην ομάδα που θα πάει . Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα. Θεωρώ ότι υπάρχει επόμενη μέρα και εμείς βρισκόμαστε εδώ πέρα για να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα άλλα που γίνονται, τα λαϊκά δικαστήρια και οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν μέρες για να λυθούν αργότερα. Σκοπός αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να σταθεί στα πόδια της και νομίζω ότι θα υπάρξει στήριξη από όλους. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Παναχαϊκή είναι μεγάλες ομάδες και θα βρουν το δρόμο τους».

Νικολιάς :«Όσον αφορά το παιχνίδι μπήκαμε πολύ δυνατά και πετύχαμε δύο τέρματα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από δικό μου λάθος και δεν καταφέραμε μετά να ελέγξουμε το παιχνίδι. Μπορούσαμε να το είχαμε καθαρίσει πιο νωρίς, αλλά έκανε μεγάλη προσπάθεια η Παναχαϊκή και κατάφερε να ισοφαρίσει. Από εκεί και πέρα, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες και φίλους μου που με αγκάλιασαν και με αποχαιρέτησαν, τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου που τρία χρόνια ήταν δίπλα μου. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση που έχει βρεθεί, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και θα βρει τον δρόμο του.»

Σταθόπολος: «Δεν θέλω να πω κάτι για την κατάσταση που επικρατεί στις ομάδες. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές μου για την συγκλονιστική προσπάθεια και το πάθος που επέδειξαν στη σημερινή αναμετρηση.

Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες ο Στάθης (σ.σ. Ρόκας) που έπαιξε παρότι δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί ωστόσο ήταν εκεί για να βοηθήσει την ομάδα με όλες του τις δυνάμεις. Επίσης ευχαριστώ τον τερματοφύλακά μας Χρήστο Βορύλλα που δέχθηκε να βοηθήσει και αυτός στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στην συνέχεια της σεζόν, περιμένω τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές μας να καθοδηγήσουν τους νεότερους ώστε να χτίσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για τη συνέχεια θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά.»

Ρόκας :«Είναι από τις λίγες φορές που είναι επιλογή μου να πάω σε συνέντευξη Τύπου και δεν είναι τυχαία. Για εμένα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθώ σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος για ενενήντα λεπτά. Η κατάσταση και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολη. Εμείς κάνουμε έναν αγώνα σαν Παναχαϊκή και πιστεύω ότι στο τέλος θα βρεθούμε νικητές. Πραγματικά, πιστεύω και θέλω μέσα από την καρδιά μου να το πετύχει και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ήταν ίσως η μοναδική στιγμή στα δεκατέσσερα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο, που ήθελα να παγώσει ο χρόνος και να συνεχιστεί το παιχνίδι για όλο αυτό που ζούσα και όχι για τους 3-4 που έβαλαν να με βρίσουν. Οι υπόλοιποι έχουν καταλάβει το τι έχω δώσει, αυτό το μικρό πράγμα που έβαλα σε αυτή την ομάδα για να υπάρχει ως και σήμερα αλλά και να υπάρχουμε και αύριο. Βάζω το εμείς, γιατί μπορεί να λείπω και να μην ξαναπαίξω σε αυτή την ομάδα, αλλά είμαι ένα κομμάτι της. Αυτή η ομάδα είναι μέσα στην καρδιά μου και δεν θα μου στερήσει κανείς, όσους κι αν βάζει να με βρίζουν, όσα πράγματα και να λένε ό,τι κι αν κάνουν. Εγώ είμαι στο Βόλο, θα συνεχίσω να ζω στο Βόλο και θα είμαι εδώ. Θα παίξω μπάλα στην Παναχαϊκή και θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την ομάδα. Θα κάνουμε τα πάντα σαν ποδοσφαιριστές γι' αυτή την ιστορική ομάδα, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να διαχειριστώ και να κρατήσω τα αισθήματα μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, που παρά τις δυσκολίες ήρθαν εδώ για να παλέψουν το παιχνίδι. Επίσης, ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες του Ολυμπιακού, που συνεχίζουν να αγωνίζονται για τη φανέλα. Πρέπει να τους έχετε ψηλά, γιατί πραγματικά το αξίζουν. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Αλέξανδρο που είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα»





Μικρά&πικάντικα
  • Περίπου 1400 φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο Τάκης Συνετόπουλος
  • Με τον Αχιλλέα Μπέο και τον Γαλάτη τα έβαλε η πλειοψηφία των οργανωμένων.
  • Δυσκολεύτηκε η αποχωρούσα διοίκηση να συγκεντρώσει τα λεφτά της διαιτησίας αφού δόθηκαν στους ρέφερι περίπου 30 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
  • "Τέσσερα χρόνια κοροϊδίας ο Βόλος έχει λαό και ιστορία" έγραφε το πανό στην ευθεία της θύρας 1.
  • Λεκτικό επεισόδιο από την κερκίδα είχε Στάθης Ρόκας με τον Δήμαρχο κο Μπέο.
  • Καταχειροκροτήθηκε ο Νικολιάς στην τελευταία του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα.
Βοήθησε κι εσύ το VolosFans κάνοντας κλικ σε μία από τις κορυφαίες διαφημίσεις  που σε ενδιαφέρει! Μάθε πρώτος τα νέα του Ολυμπιακού κάνοντας like στο προφίλ μας στο facebook...ΤΩΡΑ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...