Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Είστε οι καλύτεροι πελάτες...

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια του διαιτητικού τρίο ο Ολυμπιακός διατήρησε την «πελατειακή» σχέση με τους γείτονες κερδίζοντάς τους άξια και δίκαια με 2-0.
Χρυσές αλλαγές οι Θέος και Νικολιάς ,έβαλαν τα δύο γκολ έδωσαν νίκη ψυχολογίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος.



Μπορεί να μην είδαμε κανένα σπουδαίο ποδόσφαιρο στο ΕΑΚ από τα δύο φαβορί ,αλλά για μία ακόμα φορά την διαφορά στο παιχνίδι έκανε το προπονητικό πλάνο.Και ο Παντέλης «πήρε την...ταυτότητα» του Γράφα και το πολυπόθητο τρίποντο.



Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ανά διαστήματα μετουσίωσε αυτή την κυριαρχία του σε φάσεις.
Το συρτό σουτ του Πινάρες στο 6' άνοιξε τον χωρό των ευκαιρών,το σουτ του Κορνελάτου αμέσως μετά δεν απείλησε ιδιαίτερα ,όσο το σουτ του Μπιτάνγκ στο 11΄ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αποστολίδη.
Η πίεση συνεχίστηκε και στο επόμενο λεπτό ο Κούτσι από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά.
Στο 27' ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πινάρες να σεντράρει τον Κούτσι να πιάνει ένα εκπληκτικό βολ-πλανέ το οποίο προσέκρουσε σε ένα κεφάλι λίγο με τον Αποστολίδη εξουδετερωμένο.
Προς το τέλος του ημιχρόνου η πίεση εντάθηκε με Κούτσι,Πινάρες και Μπιτάνγκ να χάνουν τρεις ευκαιρίες μέσα στο τελυταίο 5 λεπτο και τον διαιτητικό τρίο να κάνει ότι μπορεί για να απομακρύνει τον Ολυμπιακό από την αντίπαλη εστία.

Στο 45+7  η Λάρισα έκανε την πρώτη ευκαιρία της από «στημένο».Το φάουλ που εκτέλεσε ο Στεφανίδης ,άλλαξε πορεία στο τείχος και ανάγκασε τον Κασμερίδη σε πλονζόν...

Στο 51' ο Πιερίκο προσπάθησε να βγει τετ α τετ χωρίς να τα καταφέρει και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία.Πινάρες ,Μέζα και Κορνελάτος με σουτ που έκαναν ανάγκασαν τον Αποστολίδη να επέμβει για να έρθει ο Θέος ,ένα λεπτό αφού μπήκε στο παιχνίδι και να κάνει το 1-0.Ο Νικολιάς πάσαρε στον Θέο, αυτός μπήκε από αριστερά και με δυνατό συρτό σουτ νικά τον Αποστολίδη και ανοίγει το σκορ.

 Η Λάρισα αναγκάστηκε να βγει μπροστά και το δεύτερο γκολ έδειχνε να είναι θέμα λεπτών...έτσι στο 90΄ ο Μέζα έκανε ένα όμορφο κατέβασμα από τα δεξιά, με μία όμορφη σέντρα βρήκε τον Νικολιά που κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντελής): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μαρκυδημήτρης, Γιαλούσης, Ρόκας (75' Θέος), Κορνελάτος (90'+2 Μπάρμπας), Πινάρες, Μπιτάνγκ (54' Νικολιάς), Μέζα, Κούτσι.

Λάρισα (Θωμάς Γράφας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (46' Μελισσάς), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Μπιλά (59' Μπλέντι), Στεφανίδης, Περίκο, Τσιλιγκίρης (71' Βερδού).



Κάρτες:  
48' Κούτσι, 55' Γιαλούσης, 66' Μαργαρίτης - 45'+3 Πινδώνης, 45'+1 Στεφανίδης

Μας άρεσε.... 
O Παντέλης με τις κινήσεις του πήρε το παιχνίδι.
Μπορεί Θέος και Νικολιάς να ήταν οι χρυσές αλλαγές,αλλά Μέζα και Πινάρες ήταν οι στυλοβάτες του άξονα.
Έλειψε ο Ρόκας από την ομάδα.

Δεν μας άρεσε...

Ο Κούτσι χαραμίζεται να τρέχει μόνος του μπροστά χωρίς βοήθεια από τα επιθετικά χαφ.
Η ομάδα ακόμα χρειάζεται αυτοματισμούς στην ανάπτυξή της.




Ο «κόραξ» του αγώνα

Κακός ο Κιοτζένης,ακόμα χειρότεροι οι βοηθοί του.Ο Σερραίος βοηθός «έκοψε» λανθασμενα δύο τετ α τετ του Ολυμπιακού.Το πρώτο του Κούτσι στο 48' όταν έφυγε ολοκάθαρα με γυμνό οφθαλμό πίσω από δύο παίκτες της Λάρισας και την δεύτερη τον Μέζα.Από εκεί και πέρα έχασε εντελώς τον έλεγχο των φάσεων υπό την δικαιολογημένη πίεση της εξέδρας.Δεν θυμόμαστε να σηκώθηκε η σημαία ούτε μια φορά υπέρ του Ολυμπιακού...


Είπαν: 

Νίκος Παντέλης: « Όλη την εβδομάδα είχε χαρακτηριστεί το ματς ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Αν σήμερα η ομάδα δεν κέρδιζε, θα έμενε πολύ πίσω από το στόχο. Ήταν παιχνίδι υπομονής, ρισκάραμε πάρα πολύ που έπαιξαν ύστερα από τραυματισμό οι Ρόκας και Κορνελάτος. Αλλά το ρίσκο είναι απαραίτητο. Αυτά τα μεγάλα παιχνίδια τα παίρνουν παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα.



Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν ουσιαστικοί και δεν ήμασταν τόσο επικίνδυνοι όσο είχαμε σχεδιάσει ιδιαίτερα από την πλευρά του Μπιτάνγκ. Στο β' ημίχρονο είχαμε μεγαλύτερη ψυχραιμία, καλύτερες πλαγιοκοπήσεις, ήμασταν πάρα πολύ καλύτεροι. Για εμένα η νίκη ανήκει στους ποδοσφαιριστές. Η νίκη ανήκει στην πόλη γιατί ξέρω ότι υπάρχουν οι διαφορές με τη Λάρισα. Για εμάς είναι καλό μάθημα. Όπως δεν πανικοβληθήκαμε από την ήττα στη Ζάκυνθο και την ισοπαλία στον Αγροτικό Αστέρα, τώρα δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε σοβαροί και θα δείξουμε καλύτερο πρόσωπο.

Εγώ δεν είμαι μόνιμος εδώ στο Βόλο, ούτε έχω πρόβλημα να φύγω και σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί. Δεν έχει γίνει κάτι αλλά κάποιοι ξέρουν τι έχει γίνει... Εγώ παλεύω για να πάει καλά η ομάδα. Επειδή είναι μέρα χαράς, δεν θέλω να το χαλάσω. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου και τον κόσμο που μας βοήθησε. Συγχαρητήρια και στη Λάρισα που είναι μια μεγάλη ομάδα. Εμείς να κρατήσουμε σκυμμένα κεφάλια για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο της ανόδου”.

"Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Για εμένα έπαιξε ρόλο η υπομονή που είχαμε, δεν πανικοβλήθηκαμε, χτίσαμε τη νίκη μας πάνω στην υπομονή, ήταν η πρώτη φορά που δεν βιαζόμασταν να κάνουμε επιθέσεις. Είχαμε ηρεμία, γύρισε η μπάλα σε πιο αργό τέμπο, βρεθήκαμε σε θέση βολής γιατί είχαμε κατοχή της μπάλας".


Γράφας:«Μην με ρωτάτε εμένα για την Λαμία,εγώ είμαι 5 ημέρες εδώ.Χάσαμε στα ντέρμπι με δύο ομάδες που είναι εξίσου φαβορί με εμάς αλλά στο τέλος κάνεις ταμείο.».
Είναι δύσκολη η μέρα για μας. Θέλαμε καλό αποτέλεσμα όμως στο τέλος δεν το πήραμε. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και το πληρώσαμε. Είμαι στην ομάδα πέντε ημέρες κι έχουμε να βελτιώσουμε πολλά για την καλύτερη συνέχεια. Μπράβο στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Κι εύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα για μας.Η ομάδα είχε τελικές. Ο Ολυμπιακός Βόλου μέχρι που προηγήθηκε δεν έκανε άλλη φάση.!!!Δεν μειώνω τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και μεις είχαμε ευκαιρίες και μάλιστα κλασικές με τον Στεφανίδη, τον Τσιλιγκίρη και τον Περίκο».

Ρόκας: «Να δώσω συγχαρητήτρια στους συμπαίκτες μου γιατί κάναν μια μεγάλη νίκη. Έχουμε έναν πολύ αξιόλογο προπονητή και δεν πρέπει να ακούγονται όσα ακούγονται... Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ως έχει η ομάδα μέχρι τέλους. Νομίζω ότι σήμερα είναι μια νίκη σταθμός και ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Πήραμε τρεις πόντους και πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη πιο σκληρά γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια για να φθάσουμε στο στόχο που είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ".

Σε ερώτηση για τους νεαρούς παίκτες που έχει φέτος η ομάδα, απάντησε: "Ο Ολυμπιακός Βόλου φτιάχθηκε με νεαρά παιδιά που πρέπει να μπουν στη λογική του πρωταθλητισμού. Μετά το άσχημο αποτέλεσμα με τη Ζάκυνθο, λογικό είναι να έχουν άγχος. Αλλά αυτή η νίκη θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε συγκεντρωμένοι για να είμαστε στο τέλος ευτυχισμένοι και να πανηγυρίσουμε»


Μικρά&πικάντικα
  • Και όμως το ΕΑΚ δεν γέμισε...στο γήπεδο δεν βρέθηκαν πάνω από 3.500 κόσμος με χαρακτηριστικό το άδειο πέταλο της Αγ.Δημητρίου.
  • Αρκετός ήταν ο κόσμος που δυσανασχέτησε με τα πολλά καπνογόνα που έπεσαν από την μεριά της θύρας 8.Άνεμος δεν υπήρχε ,η ατμόσφαιρα για πολλά λεπτά ήταν αποπνικτική και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έτρεχαν με τα παιδιά τους εκτός γηπέδου για να πάρουν...αέρα.
  • Περίπου 30 άτομα από την μεριά της Λάρισας βρέθηκαν στο πέταλο της θύρας 8.Τρεις διμοιρίες διατέθηκε για την φύλαξή τους και δεν έγινε το παραμικρό.
  • «Σου θυμίζει κάτι Αποστολίδη;»Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν ξεχάσαν πως ο πορτιέρο της Λάρισας ήταν συμμέτοχος στο περσινό ποδοσφαιρικό σούργελο με την ομάδα της Νέας Ιωνίας και όταν στο 90΄έπεσε με...κράμπα ο Κασμερίδης, στα κάγκελα οι ερυθρόλευκοι θύμισαν στον Αποστολίδη πως όσα χρόνια και να περάσουν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός θίασος δεν ξεχνιέται...
  • Με Θανάση Βέγγο αποχαιρέτισαν τα μεγάφωνα του ΕΑΚ τους καμπίσιους...«Πελάτες μου...»
  • O Πλεξίδας αυτή την φορά έδωσε το παρών στο γήπεδο και αποχώρησε απογοητευμένος.
  • Εκτός πραγματικότητας ο Γράφας στις δηλώσεις του ανέφερε πως ο Ολυμπιακός μέχρι το γκολ δεν είχε άλλες τελικές φάσεις...προφανώς σε άλλο γήπεδο βρισκόταν...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...