Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Τον φόβο μας να έχετε!

Ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε στο ΕΑΚ από τον Παναθηναϊκό που χρειάστηκε την προστασία του Σιδηρόπουλου.
Η ομάδα μας στάθηκε επάξια στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε ένα θεωρητικά καλύτερο αντίπαλο ,αλλά «πλήρωσε» την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ,κάποια λάθη που έγιναν πάνω στο πρέσινγκ των πρασίνων ,αλλά και την κακή ,για ακόμα μια φορά διαιτησία, του δωδεκανήσιου ρέφερι που ομολογουμένως δεν «αισθάνθηκε» το βάρος που θα έπρεπε από το κατάμεστο ΕΑΚ.





O  Ολυμπιακός άρχισε φοβισμένα το παιχνίδια δείχνοντας φανερά πως από την ομάδα λείπουν παιχνίδια.
Αδικαιολόγητα οπισθοχωρημένος δέχτηκε πρέσινγκ ψηλά από τους φιλοξενούμενους,χωρίς να μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά και να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Η άμυνά μας υπέπεσε σε λάθη και δυστυχώς οι πράσινοι το εκμεταλλεύτηκαν δεόντος με τον Ατζαγκούν στο 18' ο οποίος πλάσαρε ψιλοκρεμαστά τον Κολίτσι ο οποίος ήταν σε λάθος θέση αφού δεν συνεννοήθηκε με τον Γιαλούση που με την σειρά του απομάκρυνε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο επιθετικό.

Μετά από αυτό το φτηνό γκολ ο Ολυμπιακός έκανε ώρα να συνέλθει και είχε το μειονέκτημα πως έπρεπε πλέον να «κάνει» παιχνίδι.Έτσι τα σχέδια του Παντέλη πήγαν περίπατο η κυκλοφορία της μπάλας από τους αντιπάλους ήταν πολύ καλή,αλλά τελικάοι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως έχουν καλή ομάδα!

Και αυτό αφού στο δεύτερο ημίχρονο «σήκωσε ανάστημα» και πίεσε για την ισοφάριση.
Μερίδιο έχει και ο Παντέλης ο οποίος με τον Κορνελάτο στα χαφ,σταθεροποίησε κάπως το κέντρο ,ενώ αν ο Πινάρες που προωθήθηκε ήταν πιο αποτελεσματικός θα είχαμε δημιουργήσει περαιτέρω ευκαιρίες για γκολ.
Η πίεση βέβαια που άσκησε η ομάδα μας κατά διαστήματα ,άφηναν κενά στην άμυνα που και ο Παναθηναικός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 67'.


Προηγουμένος ο Πινάρες μόλις στο 48' έχασε την ευκαιρία από καλή θέση να εκτελέσει τον Στιλ,ενώ ο Σιδηρόπουλος χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του στην φάση που τρεις παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν μπροστά και ο Πινάρες ανατράπηκε από τον Λαγό.
Η μεγάλη ευκαιρία πάντως για την ισοφάριση σημειώθηκε στο 80΄όταν μετά από όμορφη σέντρα του Μαργαρίτη και εναέριο βολέ του Πινάρες ο Στιλ απέκρουσε σωτήρια.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντελής): Κολίτσι, Ζέρης, Μακρυδημήτρης, Γιαλλούσης, Μαργαρίτης, Ρόκας (63' Νικολιάς), Πινάρες, Θέος (46' Κορνελάτος), Ζέσους Μέζα, Μπιτάνγκ, Κούτσι (77' Διαμαντόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Πράνιτς (63' λ.τρ. Μπούι), Μπαϊράμι (75' Καρέλης), Ατζαγκούν, Πέτριτς (65' Δώνης), Κλωναρίδης.

Περίκο, Στεφανίδης.

Κάρτες:  45'+1 Μέζα, 60' Ζέρης, 75' Μπιτάνγκ - 28' Πράνιτς, 51' Μπαϊράμι, 58' Λαγός, 90'+3 Κουτρουμπής


Μας άρεσε.... 
Η πρώτη αλλαγή του Παντέλη είχε άμεσο αντίκτυπο στην ροή του παιχνιδιού.


Δεν μας άρεσε...

Νικολιάς και Διαμαντόπουλος δεν βοήθησαν.
Το «ψόφιο» αν και κατάμεστο ΕΑΚ που περιμέναμε πως θα είχε πιο επιβλητικό τρόπο να δείξει το μένος του κόσμου του Ολυμπιακού στον άνθρωπο που του στέρησε ολόκληρη κατηγορία.
Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού ήταν και πάλι ο αδύναμος κρίκος με την αδυναμία μεταφοράς της μπάλας στην επόμενη γραμμή να είναι εμφανής.






Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Σιδηρόπουλος δεν είδε καθαρή ανατροπή πάνω στον Πινάρες ο οποίος βρισκόταν οριακά πάνω στην γραμμή της περιοχής.
Επίσης προστάτεψε δεόντως τους πράσινους από κίτρινες κάρτες.Ο Μπούρμπος θα έπρεπε φυσιολογικά να δεχτεί τουλάχιστον τέσσερις...





Είπαν: 

Παντέλης: « Να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη σημερινή του νίκη, να ευχηθώ να έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη ομάδα, είχε καλύτερο ρυθμό με πολλά επίσημα παιχνίδια ενώ για εμάς ήταν μόλις το τρίτο. 

Στο πρώτο μέρος δεν ήμαστε καλοί τακτικά, είχαμε κενά, λάθος μαρκαρίσματα και σε ένα από τα λάθη μας στην άμυνα, φάγαμε το γκολ. Στο δεύτερο μέρος είχαμε πολύ καλή εικόνα και με τις αλλαγές που κάναμε σε πρόσωπα και τακτική. Χωρίς να κάνουμε τη μεγάλη φάση, ήμασταν πολύ πιεστικοί. Στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαμε καλύτερα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε πιο έμπειρο κι έτοιμο αντίπαλο, να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δυσκολεύει για εμάς το Κύπελλο, αλλά θα χτυπήσουμε τα άλλα δύο παιχνίδια γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα.


Συνεχίζουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα που θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σε δύο εβδομάδες. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που γέμισε το γήπεδο. Κρατάμε την προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο που είχαμε καλή τακτική και τρεξίματα και θα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου»


Αναστασίου:«Θέλαμε τη νίκη, αυτός ήταν ο μόνος μας στόχος στο ματς. Είχαμε πολλές αλλαγές, αλλά η εικόνα μας ήταν καλή.
Θέλαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ.Ο Μπαϊράμι επανέρχεται σιγά-σιγά από τον τραυματισμό του κι όπως και τα άλλα παιδιά έκανε καλή δουλειά»


Μικρά&πικάντικα

  • Το πρώτο sold out της χρονιάς έγινε με τα εισιτήρια να εξαντλούνται και 5700 φίλαθλοι να κατακλύουν τις κερκίδες του ΕΑΚ.
  • Οι οργανωμένοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων,αφού με λίγες εξαιρέσεις είχαν άψογη συμπεριφορά.
  • Οι "Μαλαβέτας" είχαν ξεχωριστή δυναμικά ομοιόμορφη παρουσία στην ευθεία της 1.
  • Πανό για τον Φύσσα αλλά και τον οπαδό του Εθνικού που τραυματίστηκε στην Κρήτη είχαν οι οργανωμένοι.(φώτο)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...