Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σε ευθεία ρήξη με Σαρρή

Την έκπτωση του Γιώργου Σαρρή από πρόεδρο της ΕΠΟ ζητά με επιστολή προς τις διοργανώτριες αρχές και το υπουργείο αθλητισμού ο Ολυμπιακός Βόλου
Η ρήξη με την Ομοσπονδία είναι πλήρης και μένει να δούμε που θα οδηγήσει αυτή η διαμάχη. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Βόλος 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κύριοι,

Όπως είναι γνωστό πανελληνίως, με προκατασκευασμένα στοιχεία από πολιτικά κέντρα εξουσίας, όπως εκ των υστέρων έχει παραδεχθεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την από 12 Σεπτεμβρίου 2012 απόφασή της, ασκήθηκε ποινική δίωξη προκληθείσα με την αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος του τότε Προέδρου της ΠΑΕ και σημερινού Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Απόρροια της με την αυτόφωρη διαδικασία άσκηση της ποινικής δίωξης ήταν η έντονη δικονομική αντίδραση, των υπέρ των 200 ατόμων κατηγορηθέντων, για σωρεία δικονομικών παραβάσεων με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της ανάκρισης να αφαιρεθούν πολλές κατηγορίες και παράλληλα να εκδοθούν τυπικές κλήσεις.
Αποτέλεσμα της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην Προέδρου μας, ήταν να κινηθεί παράλληλα και η αθλητική δικαιοσύνη και να εκδοθούν δυσμενέστατες καταδικαστικές αποφάσεις, που βασίζονταν όχι σε αποδείξεις αλλά στα ελλιπέστατα αυθαίρετα συμπεράσματα και σε παρανόμως απομαγνητοφωνημένες κασέτες, που περιείχαν συνομιλίες που δεν επιβεβαιώνονταν από καμία μαρτυρική κατάθεση. Άλλωστε όπως προαναφέραμε, κατά παραδοχή της Ε.Π.Ο., η όλη διαδικασία εκινήθη με πολιτικές παρεμβάσεις και γι' αυτό άλλωστε αποκαταστάθηκε μερικώς η εταιρεία μας, αφού ήδη έχει υποστεί πολλαπλή ηθική και οικονομική ζημία.

Σε αντίθεση με την πιο πάνω διαδικασία, διενεργήθηκε κατ' αρχήν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Προέδρου και μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αφού δόθηκαν έγγραφες εξηγήσεις, εξετάσθηκαν μάρτυρες κ.λ.π. με την περαίωση της διαδικασίας αυτής, όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε, ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις.

Εκτός από την προαναφερόμενη ποινική δίωξη, προσφάτως μεταξύ άλλων ατόμων τόσο ο Πρόεδρος κ. Σαρρής όσο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο. κληθήκαν να παράσχουν εξηγήσεις για κακουργηματικές πράξεις οι οποίες αφορούν στην κυριολεξία την δομή και την λειτουργία στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς δρώντας ως εγκληματική οργάνωση και παραβιάζοντας κάθε κανόνα ηθικής, προσβάλουν έντονα το κύρος της Ομοσπονδίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Τα ως άνω φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται κατέχουν νευραλγικές θέσεις στην ομοσπονδία και εκπροσωπούν θεσμικά όργανα, καθώς μετέχουν σε επιτροπές, ορίζουν μέλη των επιτροπών, ελέγχουν την δομή και λειτουργία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αποκορύφωμα την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπου άλλος φέρεται να την εκπροσωπεί και άλλος να ασκεί εξουσία.

Παρόλο που τόσο εμείς όσο και η υπόλοιπη αθλητική οικογένεια περιμέναμε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος τους κατ' αναλογική εφαρμογή των όσων διαδικασιών εμείς υποστήκαμε, οι ίδιοι όχι μόνο δεν έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τουλάχιστον έως ότου να εκκαθαρισθεί δικαστικά η υπόθεση, αλλά αντίθετα εξακολουθούν να ασχολούνται με την διοίκηση του ποδοσφαίρου, αν και οι κατηγορίες αφ' ενός και οι δικαστικές υπόνοιες αφετέρου στην δεύτερη υπόθεση, έχουν καταστήσει αναγκαία και επιβεβλημένη την προσωρινή τους έστω απομάκρυνση της από τα κοινά του ποδοσφαίρου.
Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι η σημερινή μας αναφορά θα δώσει το έναυσμα ώστε να ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες σε βάρος του Προέδρου και των εμπλεκομένων μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Επειδή το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν αντέχει άλλες κακοποιήσεις, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά βρίσκονται τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και ως εκ τούτου πρέπει να επιληφθείτε άμεσα ενός τόσο σημαντικού θέματος και να προβείτε στις κατά νόμο ενέργειες σας.

Επειδή τόσο ο Πρόεδρος κ. Σαρρής όσο και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που αποτελούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν έχουν το θάρρος και την ευθιξία να παραιτηθούν σας καλούμε όπως προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση αντικατάσταση αυτών, καθώς έχετε έννομο συμφέρον και δικαίωμα ως μέλος της Ε.Π.Ο., άλλως και στην περίπτωση που αδρανήσετε θα πράξουμε εμείς το αυτονόητο.

Επειδή είμαστε μέλος της Football League η οποία εκπροσωπείται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ οπότε και θα πρέπει να θέσει θέμα προς συζήτηση θα προβούμε εμείς σε κάθε νόμιμη δικαστική ενέργεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Ο πρόεδρος του ΔΣ»


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...