Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Την άξιζε....την πήρε!

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός αφού απέκλεισε πανάξια την Λάρισα.

Σε ένα ανοικτό και μοιρασμένο παιχνίδι στο «βουβό» ΕΑΚ ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στους καμπίσιους ,έστω και αν αυτό ήταν μία λευκή ισοπαλία.

Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να «πάρουν» την νίκη ,Κολίτσι και Αποστολίδης είπαν όχι στις πολλές προσπάθειες που έγιναν μπροστά στην εστία τους...

Την πιο κλασική ευκαιρία είχε η Λάρισα με τον Νεμπεγλέρα που υποχρέωσε τον Κολίτσι στην απόκρουση του αγώνα.

Η αρχική σύνθεση της ομάδας:

Μεγάλα κορμιά στην άμυνα διάλεξε ο Νίκος Παντέλης με τους Γιαλούση , Μακρυδημήτρη ,Μπάρμπα αλλά και τον ευέλικτο Μαργαρίτη να τοποθετείτε στο αριστερό άκρο.Ο Κορνελάος προτιμήθηκε από τον Ρόκα ,ενώ ως παρτενέρ στα αμυντικά χαφ είχε τον Πινάρες.Ο Μέζε ήταν το 10άρι ενώ Μπιτάνγκ και Νικολιάς ήταν στα «φτερά».Ο Κούτσι ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τον Κολίτσι να βρίσκεται στο τέρμα.





Στο α μέρος οι 60-70 τυχεροί θεατές ,παρακολούθησαν ένα ανοικτό παιχνίδι με σωρεία ευκαιριών και αρκετή ταχύτητα.

Η Λάρισα μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2΄έχασε ευκαιρία με τον Στεφανίδη να μην μπορεί να πλασάρει σωστά τον Κολίτση λόγω της σωστής κάλυψης της γωνίας του τέρματος από τον πορτιέρο του Ολυμπιακού.

Η ομάδα μας ισορρόπησε και βγήκε μπροστά χάνοντας απανωτές ευκαιρίες ,δύο με τον Μπιτάνγκ και μία με τον Κούτσι. Τόσο ο Καμερουνέζος ,όσο και ο Φιλανδός από καλή θέση δεν μπόρεσαν να σουτάρουν σωστά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Η Λάρισα «ξαναχτύπησε» στο 17' με τον Στεφανίδη σε διπλή ευκαιρία..

Ο Μπιτάνγκ στο 27 έχασε ακόμα μια κλασσική ευκαιρία όταν κατέβασε πολύ όμορφα την μπάλα μετά από πάσα του Κούτσι ,αλλά το σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής και πάλι έγλειψε το δοκάρι του Αποστολίδη.
Στο 38' ο Καμερουνέζος έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία,όταν η ομάδα ξεδιπλώθηκε άριστα σε αντεπίθεση ,ο Μπιτάνγκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Αποστολίδη,αλλά επέλεξε το ψιλοκρεμαστό πλασέ το οποίο ήταν πολύ άστοχο.

Το β μέρος άρχισε με δύο πολύ καλές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.Η άμυνα του Ολυμπιακού «σκάλωσε» σε δύο απανωτές φάσεις καρμπόν με την μπάλα στην πρώτη να διώχνεται πάνω στην γραμμή από τον Μπάρμπα και στην δεύτερη ο Κολίτσι με τον πόδι να αποκρούει το αδύναμο πλασέ του Αναστασάκου.



Ο Ολυμπιακός έδειξε την διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και παραχώρησε την κατοχή της μπάλας στους αντιπάλους.Είναι αλήθεια πως με αυτόν τον τρόπο η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να πετύχει την νίκη και να διατηρήσει την παράδοση στο ΕΑΚ που την επόμενη φορά που θα φιλοξενήσει Λαρισαίους θα «βράζει».Έτσι ο Νικολιάς στο 54 από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 68' ο ωραίος αλλά...μοιραίος Μπιτάνγκ έχασε ακόμα μία ευκαιρία με τον Αποστολίδη να απομακρύνει το πλασέ του.Στο 71 ' ο Κούτσι που δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά , πήρε την μπάλα και από τα πλάγια και από πολύ δύσκολη θέση διάλεξε την χειρότερη επιλογή του σουτ,αντι της σέντρας.


Στο 82' ο Κολίτσι έκανε την απόκρουση του αγώνα απέναντι στον Νεμπεγλέρα που από ολιγωρία της άμυνας είχε μείνει μόνος του.


Στο 90΄ ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία κλασική ευκαιρία.Οι παίκτες ξεδιπλώθηκαν ωραία στην αντεπίθεση και με τελευταίο παραλήπτη τον Μπιτάνγκ βρέθηκαν μία ανάσα πριν την νίκη.Ο Καμερουνέζος από το ύψος του πέναλτι,ολιγώρησε και το σουτ του κόντραρε στα πόδια του Σαρακατσάνου που με αυτοθυσία έδιωξε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : Κολίτσι, Γιαλούσης, Μαργαρίτης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης, Κορνέλατος, Πινάρες, Μπιτάνγκ, Νικολιάς (69' Ρόκας), Μέζα (85' Θέος), Κούτσι (90'+2 Διαμαντόπουλος).


Λάρισα: Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Σαρακατσάνος, Μελισσάς, Πινδώνης (67' Μάινθ), Νεμπεγλέρας, Μπλέντι (46' λ.τρ. Αναστασάκος), Σουάνης (55' λ.τρ. Καρανίκας), Περίκο, Στεφανίδης.

Κάρτες:  
38΄Κορνελάτος - 27' Σουάνης ,41' Μπλέντι


Μας άρεσε.... 
Ο Κολίτσι ήταν σταθερός και έκανε την επέμβαση του αγώνα στο 82'.


Δεν μας άρεσε...

Ο Γιαλούσης ήταν επιρρεπής στο λάθος και με λανθασμένα γεμίσματα όταν κατέβαινε,ενώ ο Μέζα δεν κρατούσε την μπάλα όσο ο Παντέλης ήθελε.Ο Μπιτάνγκ μπορεί να ήταν δραστήριος,αλλά ήταν ο μοιραίος παίκτης του αγώνα με τις ευκαιρίες που έχασε.
Ο Κορνελάτος δεν ήταν ανάλογος των προηγούμενων εμφανίσεων.






Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Στυλιάρας χάρισε την κίτρινη στον Πινδώνη στο 13΄.Κατά τα λοιπά ήταν πολύ καλός και κράτησε το 50-50 χωρίς πάντως να έχει την δύσκολη φάση.




Η καθοδήγηση:
Ο Νίκος Παντέλης παρέταξε ένα ορθολογικό σχήμα.Παρά ταύτα προτίμησε για μέρος του β ημιχρόνου να παίζει με 3 αμυντικά χαφ και έναν Κορνελάτο που δεν ήταν στην μέρα του,κάνοντας την ομάδα πιο αργοκίνητη και θέτοντας στόχο την πρόκριση παρά την νίκη,γεγονός που σε κάποιους ίσως να κακοφάνηκε...
Η εμμονή του κόοτς να κρατά μία αλλαγή για τις...καθυστερήσεις ελέω πιθανής παράτασης,κόστισε στο φρεσκάρισμα που ζητούσε η ομάδα γύρω στο 70'.


Είπαν: 

Παντέλης: « Θέλω να δώσω συγχαρητηρία στους ποδοσφαιριστές μου γιατί η πρόκριση τους ανήκει ολοκληρωτικά. Και στα δύο παιχνίδια και στο πρώτο και στον επαναληπτικό τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, είχαν ψυχή, είχαν πάθος και συνολικά με την εμφάνιση και των δυο παιχνιδιών προκριθήκαμε δίκαια. Νομίζω οτι κάναμε πολλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στο τέλος που το παιχνίδι έγινε ροντέο είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πετύχει κάποιο γκολ. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο που δεν μπόρεσε να είναι εδώ, αλλά ήρθε και εμψύχωσε και στα δύο παιχνίδια την ομάδα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, γιατί η ομάδα πρέπει να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο που είναι η Α' Εθνική κατηγορία. Βέβαια θα ήθελα να ήταν και ο άλλος προπονητής εδώ, γιατί δεν είναι σωστό να έρχεται κάποιος και να μιλάει μόνος του. Περιμένουμε την κλήρωση τη Δευτέρα και το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα.

Με βάση τα δύο παιχνίδια νομίζω οτι προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Η πρόκριση είναι και ψυχολογική ένεση για την ομάδα γιατί η Λάρισα είναι από τους ανταγωνιστές στο πρωτάθλημα. 

Είχαμε πει οτι το δεύτερο παιχνίδι θα ήταν πιο δύσκολο. Εμείς κοιτάξαμε να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Ξέραμε οτι θα παίξουμε ευκολα την κόντρα επίθεση, όμως το άγχος και η επιπολαιότητα, επειδή ήταν το παιχνίδι σαν ρώσικη ρουλέτα, δεν μας βοήθησαν να βάλουμε ένα γκολ". 

Ισως είναι η πρώτη φορά που δεν είχαμε τόσο καλή αμυντική λειτουργία. Η Λάρισα πήρε μέτρα, αλλά μας απείλησε με μεγάλες μπάλες. Σε άλλα παιχνίδια είχαμε καλύτερη αμυντική λειτουργία"»


Στάθης Ρόκας: «Τεράστια πρόκριση για την ομάδα. Είμαστε μία καινούρια ομάδα, αλλά νομίζω δείξαμε οτι ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Θέλουμε όμως πολλή δουλειά στο γήπεδο και πιστεύω οτι στο τέλος θα κάνουμε τον κόσμο να χαρεί πετυχαίνοντας τον στόχο μας,αφού τα δύο τελευταία χρόνια τον στεναχωρούμε.
Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο και στον κόουτς για ιδιαίτερους λόγους που γνωρίζει ο ίδιος»

Παναγόπουλος:«Υπήρχε μια ομάδα που ήθελε την νίκη και αυτή ήταν η ΑΕΛ. Κατεβήκαμε από το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι με σκοπό το γκολ. Αυτό δεν ήρθε και δεν πήραμε την πολυπόθητη πρόκριση. Δουλέψαμε μόνο δύο μέρες και γι αυτό είμαι ευχαριστημένος από την σημερινή εμφάνιση.

Είχαμε έξι κλασικές ευκαιρίες, όπου η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στεναχωρεί το αποτέλεσμα. Σκύβουμε το κεφάλι όμως και σκοπός είναι να δούμε την ΑΕΛ του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα»



Μικρά&πικάντικα

  • Οι 40 προσκλήσεις που δόθηκαν στην ομάδα του κάμπου μοιράστηκαν πολύ πιο...προσεκτικά.Έτσι οι οργανωμένοι που ήρθαν ήταν πολύ πιο...«φωνακλάδες» και αθυρόστομοι και «πήραν» εύκολα την κερκίδα από το πέταλο της Γορίτσας.Οι δικοί μας ήταν...επίσημοι και με την βούλα!
  • "Εμείς Μονακό εσείς Δομοκό" και ακόμα 2 πανό απάντησαν στο πικάρισμα των Λαρισαίων.
  • Οι συνδεσμίτες της Λάρισας αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα πανό των Austrian Boys που κρεμόταν στην ευθεία.Tο γεγονός αυτό προκάλεσε πανικό...αρκετοί οργανωμένοι του Ολυμπιακού μαθαίνοντας τι έγινε μαζεύτηκαν έξω από το ΕΑΚ και έγιναν πολλά επεισόδια.
  • «Κάντε τώρα ένα φεστιβάλ με πρόβατα και με κατσίκια»,είπε σύμφωνα με Λαρισινά ΜΜΕ ο Αχιλλέας Μπέος προς τους Λαρισαίους δημοσιογράφους στην αίθουσα VIP.
  • "See You next time Ael Larissa,here it's Volara's Town.Bravo Volara" έγραψε χαρούμενος ο Κλάρενς Μπιτάνγκ στο facebook.
  • "Ίσως μία άλλη φορά....φιλάκια" έγραψε ο Σκοπελίτης στο δικό του προφίλ!

To βίντεο του αγώνα












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...