Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

«Πάτησε» βλάχους και βρωμιά!

Μια κλάση ανώτερος ο Ολυμπιακός «πάτησε» την Λάρισα στο "ψόφιο" Αλκαζάρ με γκολ του Νικολιά.
Ο Ολυμπιακός ανώτερος σε όλα έπρεπε να κερδίσει με περισσότερα γκολ και θα το έκανε αν δεν έβρισκε μπροστά του τον Καραντώνη που πρέπει να εξασφάλισε φέτα για τα δισέγγονά του....


Η παράταξη της ομάδας:









Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με την αναμενόμενη ενδεκάδα,με μοναδική αλλαγή τον Μαργαρίτη στην θέση του Χιντζίδη.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο.Με μοιρασμένη την κατοχή της μπάλα από τις δύο ομάδες ,οι γηπεδούχοι κατάφεραν με το σπρώξιμο του διαιτητικού τρίο να κάνουν κάποιες,αλλά όχι απειλητικές τελικές προσπάθειες.
O Ολυμπιακός με τον Μέζα να μην μπορεί να "κρατήσει" την μπάλα και τον Πινάρες να ταλανίζεται στην μετριότητα ,προσπάθησε από τις πτέρυγες ιδίως με τον Μπιτάνγκ ,αλλά δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του.Ο Κούτσι, παρά τα πολλά χιλιόμετρα και τις πολύ καλές θέσεις που ελάμβανε δεν μπόρεσε να απειλήσει,παρά μόνο μία φορά.

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός απλά έδειξε πως είναι μία κλάση παραπάνω από τους γείτονες.
Η ομάδα μας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου.Μάλιστα αν ο βοηθός δεν ακύρωνε το γκολ του Κούτσι ,ο οποίος βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό των βυσσινί ,το σκορ θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.


Με δημιουργό τον Μπιτάνγκ οι ερυθρόλευκοι πάιζαν μονότερμα και σφυροκοπούσαν το τέρμα του Αποστολίδη κάνοντας τους 9.000 φίλους της Λάρισας να αποδοκιμάζουν.

Στο 70΄άρχισε ο χορός των χαμένων ευκαιριών με τον Μπιτάνγκ να βρίσκεται σε καλή θέση και το σουτ του να απομακρύνεται σωτήρια σε κόρνερ από κορμί αμυντικού.Στο 74΄ο Μέζα έχασε το...«άχαστο» αφού εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Νικολιά έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ που «κατάφερε» να βγάλει άουτ.Στο 86' ήρθε το γκολ.Ο Μπιτάνγκ έκανε ένα όμορφο σόλο από αριστερά «χορεύοντας» δύο αμυντικούς των Λαρισαίων και επέτρεψε στον Νικολιά  με πανέμορφο πλασέ να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη.

Θα μπορούσε μάλιστα ο Ολυμπιακός να χει καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση, αλλά ο Μελισσάς απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Νικολιά λίγο πριν τη λήξη. 

Έστω κι έτσι όμως, ο Ολυμπιακός Βόλου έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, την οποία η ΑΕΛ θα πρέπει να διεκδικήσει πλέον στο (άδειο λόγω τιμωρίας) γήπεδο του Βόλου. 

Λάρισα : Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος, Μελισσάς, Σαρακατσάνος, Περίκο, Νεμπεγλέρας, Τζούνιορ (75’ Πινδώνης), Σουάνης, Αναστασάκος (49’ Στεφανίδης), Τσιλιγκίρης (67’ Δεινόπαπας) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : Κολίτσης, Μπάρμπας, Μπιτάνγκ, Μέτσα (90’+2’ Ζέρης), Μαρτίνες (55’ Νικολιάς), Πινάρες, Κούτσι (81’ Διαμαντόπουλος), Γιαλούσης, Κορνελάτος, Μακρυδημήτρης, Μαργαρίτης. 




Κάρτες:  94' Νεμπεγλέρας - 22΄Μαργαρίτης 54' Πινάρες ,93' Κορνελάτος



Μας άρεσε.... 
Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου "πάτησε" τους Λαρισαίους ευκολότερα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.
Η έμπνευση του Παντελή να βάλει τον ξεκούραστο Νικολιά στο β΄μέρος.
Ο Μπιτάνγκ που έκανε άνω κάτω την άμυνα των γεροντοπαλίκαρων από την Λάρισα.


Δεν μας άρεσε...

Το γεγονός πως περιμέναμε όλο το παιχνίδι να γίνει από τα "ακριβά" συμβόλαια,αλλά Μέζα και Πινάρες ,χωρίς να είναι κακοί, έδειξαν πως...κρατάν δυνάμεις.






Ο «κόραξ» του αγώνα

Ο Καραντώνης από την Ημαθία με τους βοηθούς του ήταν ανεκδιήγητος."Σφύριξε" έδρα όσο μπορούσε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πρωτοθυμηθούμε τα φαλτσοσφυρίγματά του.
Μετρήσαμε τουλάχιστον δύο αδικαιολόγητα "κοψίματα" αντεπίθεσης του Ολυμπιακού, μία κίτρινη κάρτα στον Μαργαρίτη που δεν ήταν καν φάουλ , δύο "ανύπαρκτα" φάουλ πάνω στον Αποστολίδη σε "αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων (το ένα μάλιστα από βυσσινή ποδοσφαιριστή! ) ,και ένα ανάποδο κόρνερ.
Σαφώς τα "σπόρια" είναι ακόμα πιο πολλά ,ενώ ο βοηθός του με ευκολία "έβγαλε" τρεις φορές τον Κούτσι οφ σαίτ.Το ακυρωθέν γκολ είναι οριακά (για εκατοστά) οφ σάιτ.Είμαστε όμως σίγουροι πως ο βοηθός δεν είχε υποδεκάμετρο μαζί του και γι'αυτό έβγαζε τους επιθετικούς της ομάδας μας που ήταν στην ίδια ευθεία συνεχώς εκτός θέσης.
Δύο "δολοφονικά" μαρκαρίσματα για κόκκινη των Νεμπεγλέρα και Δεινόπαπα δεν τιμωρήθηκαν με κάρτα.



Είπαν: 


Παντέλης: « Θεωρώ πως σήμερα κερδίσαμε το πρώτο ημίχρονο κι αυτό γιατι υπάρχει και επαναλητπιτικός αγώνας στον Βόλο. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι και εμείς δεν πανηγυρίζουμε από σήμερα. Όπως ήμασταν σήμερα σοβαροί θέλουμενα να είμαστε και στο άλλο ματς στην έδρα μας.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο είχαμε χάσει μέτρα στο κέντρο με την Λάρισα να πατάει καλύτερα δίχως όμως να έχει την ουσία στο παιχνίδι της. Μετά το 60ο λεπτό επικρατήσμαε κατά κράτος παίζοντας πολύ καλά. Πιστύεω πως αν ήμασταν και λίγο τυχεροί θα είχαμε πετύχει ακόμη ένα γκολ. Μεγάλη νίκη για εμάς κόντρα σε μια καλή ομάδα όπως είναι αυτήν της Λάρισας. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήρθε να μας συμπαρασταθεί εδώ. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε σοβαροί και στον επαναλητπικό. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Λάρισα είναι οι καλύτερες ομάδες της κατηγορίας»




Αλέξανδρος Ζέρης: «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι για το σημερινό αποτέλεσμα. Ήμασταν καλά ψυχολογικα σήμερα. Περιμένανε αυτήν την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Τα πανηγύρια είναι μόνο για σήμερα. Παίξαμε αρκετά καλά και δικαίως πήραμε την νίκη»


Βοσνιάδης:« «“Ενα κακό παιχνίδι για εμάς. Ένα παιχνίδι που το ήθελε πολύ ο κόσμος. Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο. Ένα ματς που αλλιώς το σχεδιάσμε και αλλιώς μας βρήκε. Πέρασε ένα πρώτο ημίχρονο που πήγε στα μέτρα του αντιπάλου. Προσπαθούσαμε να έχουμε κατοχή μπάλας αλλά το κάναμε με λάθος τρόπο. Πήγαμε σε ένα βιαστικό παιχνίδι, ένα παιχνίδι όπου ο αντίμπαλος έβρισκε τρόπο και το έκοβε. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο μέρος να αλλάξουμε τακτική πλαγιοκοπώντας στον άξονα δίχως όμως να αλλάξει τίποτα. Το χειρότερο όμως ήρθε στο τέλος. Δεν είχαμε το μυαλό μας να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Όλα φαντάζουν μαύρα και δύσκολα αλλά πιστεύω πως έχουμε την ομάδα να ξεπεράσουμε το κακό σκορ. Θα πάμε στον Βόλο και με εμπιστοσύνη στην ομάδα μπορούμε να προκριθούμε. Και πάλι συγνώμη. Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά τις ευθύνες αναλαμβάνει ο προπονητής. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας με στόχο να φέρουμε και πάλι ηρεμία στην ομάδα μας.

Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Όταν δεν βγάζεις αυτά που σχεδιάζεις στο γήπεδο είναι λογικό πως κάποια στιγμή ο αντίπαλος βρίσκει αυτοπεποίθεση και σε χτυπάει. Όταν δεν έχεις κατοχή μπάλας δεν μπορείς να δημιουργήσεις φάσεις. Παρόλα αυτά είμαστε μια καινούργια ομάδα. Έχουμε πολλά να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Μια έμπειρη ομάδα όπως εμείς, δεν είχε λύσεις από ένα σημείο και μετά και αυτό μας ανησυχεί από σήμερα». »

Δημήτρης Κοντοδήμος: «Σίγουρα σήμερα δεν ήμασταν καλά. Η χειρότερη μας μέρα από τότε που ξεκινήμσαμε την προετοιαμσία μας. Δεν μας βγήκε τίποτα από ότι σχεδιάζαμε. Ξέρουμε τι θα κάνουμε από την πλευρά μας. Είμαστε αρκετά έμπειροι ποδοσφαιριστές και θα δουλέψουμε για να πάμε να κερδίσουμε στο Βόλο. Συγνώμη στον κόσμο που σήμερα ήταν μαζί μας. Υποσχόμαστε πως θα κάνουμε τα πάντα στον Βόλο για την πρόκριση».



Μικρά&πικάντικα


  • Ο Δημήτρης Αρβανίτης βρέθηκε στις εξέδρες του Αλκαζάρ ώστε να συμπαρασταθεί κι αυτός στους συμπαίκτες του στην δύσκολη αποψινή τους προσπάθεια. 
  • Ο Δήμαρχος Βόλου Α.Μπέος ,μαζί με αρκετούς αντιδημάρχους βρέθηκαν στο πέταλο του Αλκαζάρ.Η παρουσία του ήταν η αφορμή να κάνει κάποιους φιλάθλους του κάμπου να "αφρίσουν" από το κακό τους...
  • Κατά την είσοδο της ομάδας μας στον αγωνιστικό χώρο οι ιθύνοντες του κάμπου τους υποδέχτηκαν με το γαλλικό Je t' aime.Φαίνεται πως το διπλό του Ολυμπιακού που τους έριξε στην Βήτα εθνική τους άφησε τελικά...τρυφερά αισθήματα για την ομάδα μας.
  • Στους 50 προσκεκλημένους βρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Καραγιάννης αλλά και ο Παναγιώτης Λιαδέλης.

To βίντεο του αγώνα








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...