Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Γεμάτη αίθουσα ,καμία λύση...

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο forum πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για το μέλλον του Ολυμπιακού.
Ο κόσμος κατέκλυσε την αίθουσα και πολλοί αναγκάστηκαν να κάθονται σε σκάλες και διαδρόμους.
Ο Ερασιτέχνης μπορεί να πέτυχε στο να συγκεντρώσει τον ερυθρόλευκο κόσμο,αλλά η συνέλευση αποδείχτηκε χωρίς αντικείμενο.

Εντύπωση προκάλεσε πως κανείς από την παρούσα ΠΑΕ δεν έδωσε το παρών στην συνέλευση.

Οι λόγοι που ακούστηκαν μπορεί να ήταν «πατριωτικοί» με Ολυμπιακοφροσύνη,αλλά λύσεις δεν έδωσαν.Και αυτί αφού ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ξάφνιασε τους περισσότερους όταν ανέφερε πως ουσιαστικά η ΠΑΕ έχει κλείσει και χρειάζονται άτομα για να τρέξουν τις υποθέσεις της μέχρι να βρεθεί λύση Πρωτοδικείου στην Γενική Συνέλευση: «Δεν υπήρχε χρόνος για να συγκληθεί Γ.Σ. αφού το 20ήμερο που χρειάζεται για να είναι νόμιμη είναι κρίσιμο.Ο Ολυμπιακός δεν θα χαθεί,αλλά χρειαζόμαστε άτομα που να δώσουν λύσεις.Ο Ερασιτέχνης δεν διαθέτει ούτε την τεχνογνωσία,ούτε τα χρήματα για να τρέξει την ΠΑΕ»..

Από τη άλλη οι εκπρόσωποι των οργανωμένων συνδέσμων που ακούστηκαν ανέφεραν πολύ σωστά πως ο δικός τους ρόλος δεν είναι στην διοίκηση,αλλά στην στήριξη της ομάδας:

«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν έπρεπε να κληθεί ο κόσμος στη σημερινή συγκέντρωση. Οι μόνοι που δεν μπορούν να βοηθήσουν στην παρούσα στιγμή είναι οι οπαδοί. Ο ρόλος των οπαδών είναι άλλος, είναι στο γήπεδο, δεν μπορεί να βοηθήσει στο διοικητικό αδιέξοδο. Πραγματικά γυρίζουμε στα πέτρινα χρόνια. Η πίκρα μας είναι τεράστια αλλά δεν θα ξύσουμε πληγές, το κλίμα πρέπει να είναι συσπειρωτικό και να δούμε την επόμενη ημέρα. Ο κ. Καραγιάννης τα πήρε όλα πάνω του. Η ανακοίνωση του κ. Μπέου ήταν ενωτική και συσπειρωτική. Τη λύση θα την δώσουνε ο ερασιτέχνης, η ΠΑΕ και ο νέος Δήμαρχός μας. Θέλουμε να βγει μια συνετή διοίκηση και θα τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτή η διοίκηση θα πρέπει να δει τι έγινε τα δύο τελευταία χρόνια και η ομάδα δεν βγήκε στη Σούπερ Λίγκα.Δεν είναι δυνατόν να ανεβαίνουν ομάδες με εκατομμύρια χρέη με 500 εισιτήρια μέσο όρο και ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να τα καταφέρει...Γίναν λάθη αλλά και πάλι οι οπαδοί στήριξαν την ομάδα.Εγώ θα ήθελα να βρεθεί ο διοικητικός παράγοντας που θα έχει τα μπαλάκια να πει "Ναι κάναμε λάθη,τα σκατώσαμε αλλά κανέναν εξ αυτών δεν έγινε ηθελημένα.Εδώ είμαστε θα μάθουμε από αυτά και θα πάμε καλύτερα".Έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο στην Δημαρχία τον Αχιλλέα Μπέο ,που οφείλει να βοηθήσει.Όπως έτρεξε ο Μήτρου και βρήκε τον Βασιλειάδη με τα χίλια στραβά του,όπως έτρεξε ο Βούλγαρης,έτσι να τρέξει και αυτός...Μπορούν να βρεθούνε επενδυτές, το θέμα είναι να γίνει γρήγορα, να μην χαθεί χρόνος. Θα στηρίξουμε άμεσα όποιον αναλάβει. Δεν βρέθηκε κανείς ηγέτης να περάσει το μήνυμα «ψηλά το κεφάλι, είμαστε μεγάλη ομάδα». Ο κόσμος θα βοηθήσει και σήμερα έδωσε το «παρών». Είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί, θα στηρίξουμε...»είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Τσιτσιρίγκος, πρόεδρος του ΣΦΟΒ απευθυνόμενος στον Αχ.Μπέο που ήταν παρών.


H παρέμβαση των Austrian Boys ήταν η εξής:

Με αφορμή τις διαδικασίες που ξεκίνησαν να τρέχουν σχετικά με την διοίκηση και την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα θέλαμε καταρχήν να κάνουμε ένα πολύ μικρό απολογισμό για το πώς αξιολογούμε εμείς την θητεία της διοίκησης και ιδιοκτησίας της ομάδας που ανέλαβε από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά την ομάδα. 

Η συγκεκριμένη διοίκηση και ιδιοκτησία ανέλαβε την ομάδα τον Ιανουάριο του 2013, όχι απλά βάζοντας κάποιους υψηλούς στόχους από την πρώτη χρονιά αλλά ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ στο κόσμο της ομάδας, σπουδαίες «σουπερλιγκάτες» μεταγραφές και σίγουρη άνοδο στην Σουπερ Λίγκ….και μάλιστα με 10 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο. 
Η άνοδος δεν ήρθε. Ούτε με 10 βαθμούς διαφορά φυσικά …ούτε καθόλου.
Τότε δεν έγινε καμία αυτοκριτική από την πλευρά της ΠΑΕ για το γεγονός ότι δεν έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσε. Υπήρξαν μόνο δικαιολογίες που εστιάζανε κυρίως στο γεγονός ότι η διοίκηση και ιδιοκτησία ανέλαβε από τη μέση της χρονιάς και δεν είχε τελικά τη δυνατότητα να κάνει έναν σχεδιασμό όπως αυτή ήθελε.
Αν ήταν έτσι, τότε εμείς απλά ρωτάμε … γιατί δώσανε τέτοιες υποσχέσεις στο κόσμο ;;;   

Φέτος όμως τα πράγματα υποτίθεται ήταν διαφορετικά. Η διοίκηση και ιδιοκτησία της ΠΑΕ είχε τη δυνατότητα να προβεί σε όποιες ενέργειες ήθελε για τον αγωνιστικό σχεδιασμό και μάλιστα με την πλήρη υποστήριξη όλου του κόσμο της ομάδας. 
Οι υποσχέσεις στην αρχή και σε όλη την σεζόν πάλι ήταν πολλές. Μέλη της διοίκησης και της ιδιοκτησίας της ομάδας μιλούσαν πάλι για σίγουρη και εύκολη άνοδο. 
Εκ του αποτελέσματος ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ και πάλι. Φέτος χάθηκε η πιο εύκολη άνοδο που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ.
Οι λόγοι σίγουρα ήταν πολλοί. Μπορεί σε ένα βαθμό η αποτυχία της ανόδου της ομάδας να οφείλεται και στην ατυχία, ή και  κάποιες κακές διαιτησίες και άλλους εξωγενείς παράγοντες, όμως κατά τη γνώμη μας, η βασική αιτία ήταν ο ΚΑΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. 
Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, είναι άλλωστε γνωστά τα λάθη που γίνανε και η ανεπάρκεια που φάνηκε στην πορεία προκειμένου η ομάδα να καταφέρει να μείνει στην κορυφή και κερδίσει την άνοδο. Πολλές αλλαγές προπονητών, κακός σχεδιασμός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και πολλά άλλα τραγικά λάθη. 

Επίσης κάτι που μας αφορά άμεσα και εμάς, ποτέ δεν καταλάβαμε την αναίτια και άδικη επίθεση της ΠΑΕ απέναντι στο σύνδεσμο μας - που αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα οργανωμένων οπαδών της ομάδας  - σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος που δημιούργησε ένα πολύ κακό κλίμα. 

Κλείνοντας το σύντομο απολογισμό της διοίκησης και ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και το τέλος της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, θέλουμε απλά να πούμε ότι ΑΠΕΤΥΧΕ να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου της ομάδας, όπως αυτές είχαν δημιουργηθεί μετά τις υποσχέσεις και τις γεμάτες έπαρση δηλώσεις που κατά καιρούς είχανε γίνει. 

Αυτά όσον αφορά τον απολογισμό ….

Αναφορικά τώρα με την επόμενη ημέρα, να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τη θέση μας.

Εμείς ως οργανωμένοι οπαδοί καταρχήν αποκρούουμε το επιχείρημα που κατά καιρούς ακούγεται από κάποιους προς τους φιλάθλους …..και λέει «πως άμα δεν σας αρέσει η διοίκηση ελάτε να αναλάβετε εσείς…..». 
Αυτό είναι ένα επιχείρημα που το λιγότερο που θα το χαρακτηρίζουμε είναι γραφικό. 

Οι φίλαθλοι και εμείς ως οργανωμένοι οπαδοί δεν διεκδικούμε τέτοιο ρόλο διοίκησης.
Εμείς αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά  είναι να στηρίζουμε και να προστατεύουμε την ομάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και φυσικά όποτε κρίνουμε σωστό να κριτικάρουμε και να παρεμβαίνουμε όταν βλέπουμε κάτι αρνητικό. 
Ακόμα και όταν οι άνθρωποι της νυν διοίκησης  δημοσιοποίησαν το ενδιαφέρον τους τον Γενάρη του 2013 να πάρουν στα χέρια τους της ΠΑΕ από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη κύριο Μποτσιβάλη, με ανακοίνωση μας κρατήσαμε ουδέτερη στάση και υποστηρίξαμε ότι ότι και να γίνει θα πρέπει να έχει ως κριτήριο το καλό της ομάδας και όχι προσωπικές φιλοδοξίες.
Αναφορικά με το τι γίνεται από εδώ και πέρα …
…καταρχήν λυπούμαστε πάρα πολύ που ο κος Καραγιάννης στη συνέντευξη που έδωσε για να δηλώσει την αποχώρηση του ..ξεστόμισε την λέξη «τοπικό». Είναι ντροπή και μόνο να αναφέρεται αυτή η λέξη.
 Μια τέτοια εξέλιξη ούτε σαν σκέψη δεν πρέπει να περνάει από το μυαλό οποιουδήποτε λέει πως αγαπάει τον ολυμπιακό βόλου. 
Αφού όμως θέλουν να αποχωρήσουν και αφού λένε ότι εκτός από ιδιοκτήτες και διοίκηση στην ΠΑΕ είναι και οπαδοί της ομάδας θα πρέπει καταρχήν να διασφαλίσουν την επόμενη μέρα και να διευκολύνουν τον οποίο ενδιαφερόμενο για την ομάδα δημιουργώντας ελκυστικές συνθήκες αγοράς της ομάδας.

Θα πρέπει δηλαδή πρώτα από όλα να καλύψουν όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στην ομάδα και συγκεκριμένα αμοιβές ποδοσφαιριστών και υπάλληλων της ΠΑΕ καθώς και να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος δηλαδή εφορία και ΙΚΑ. Εδώ σημαντικό ρόλο έχει ο ερασιτέχνης που είναι υποχρεωμένος αν παραλάβει τις μετοχές να ξέρει ότι η ομάδα που παραλαμβάνει είναι ΚΑΘΑΡΗ.

Αν αυτά συμβούνε και η ομάδα είναι καθαρή 100% τότε είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν την ΠΑΕ γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι μια ομάδα υγιής οικονομικά…με πολύ κόσμο… μεγάλη ιστορία και σημαντικές προοπτικές για όποιον θέλει να επενδύσει. 

Για την αναζήτηση του υποψηφίου επενδυτή θα πρέπει να συσταθεί μια επιτροπή με μέλη του ερασιτέχνη, παλαίμαχους και γνωστούς φιλάθλους της ομάδας με κύρος, έτσι ώστε να αξιολογήσουν τις προτάσεις και να κρίνουν την καλύτερη λύση. 

Εμείς ως Austrian Boys θα σταθούμε δίπλα και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όπως κάνουμε πάντα.          

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Μπέος όταν πήρε τον λόγο είπε: 

«Θλίβομαι πραγματικά γιατί αν και είμαι Ολυμπιακός Βόλου σίγουρα χρονικά πολλά χρόνια μετά από εσάς, αγάπησα όσο τίποτα άλλο αυτή την ομάδα. Όμως δυστυχώς κάποιοι θεωρούνε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να γίνει θέμα συζήτησης, εκμετάλλευσης και γενικά μια ομάδα ή μια εταιρεία που θα είναι συζήτησης στο πεζοδρόμιο. Προβληματίστηκα για πολλά πράγματα. Θα δώσω συγχαρητήρια στον Χρήστο Τσιτσιρίκο γιατί ήταν μια ομιλία με νόημα κι ενωτική. 

Θα πω ότι όλο αυτό το διάστημα μίλησα με τον Δημήτρη Καραγιάννη, τον Γιώργο Βαρούτσικο και την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. Το 1999 όταν πήρα τον Πανιώνιο μετά από 4-5 μήνες έκανα μια ανοικτή συγκέντρωση και είχαν μαζευτεί 1000 άτομα γιατί υπήρχε γκρίνια, αμφισβήτηση. Τότε τους είπα «Ποιο είστε που θα μου πείτε ποιον θα πάρω, ποιον προπονητή θα πάρω»; Το 2009 γιατί τότε δεν μου λέγαν σε εμένα όλα αυτά; Στο 2008 σε ένα παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω, είχε μέσα 500-600 άτομα σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Αυτοί οι άνθρωποι οι ίδιοι έρχονται σήμερα και βγάζουν ανακοινώσεις, θεωρούν ότι μπορούν να κριτικάρουν ποιος είναι αποτυχημένος, να βρίζουν, να λένε «φύγετε κι ας πάει Α’ Τοπικό η ομάδα». Θα σας πω την κατάληξη με παραδείγματα. Στον Ηρακλή διώξαν αυτοί που βγάζουν επιστολές Μυτιληναίο και Ρέμο. Έχει διαλύσει ο Ηρακλής. Στον Άρη έδιωξαν τον Κοντομηνά. Στον Πανιώνιο που έβγαινε Ευρώπη, ο κ. Τσακίρης έφυγε και ο Πανιώνιος χρωστάει πάνω από 9 εκατομμύρια. 

Κάποιοι λένε ότι δήθεν υπάρχει επενδυτής. Αυτό όμως είναι μια προσβολή απέναντι στο λαό του Βόλου. Τα έσοδα μιας ομάδας Β’ Εθνικής όπως ο Ολυμπιακός δεν υπερβαίνουν τα 500 χιλιάρικα. Ξέρετε κανέναν να βάζει τόσα λεφτά από την τσέπη του; Αποτυχία είναι ότι κινδυνεύσει η ομάδα και όχι μέχρι το 87’ είναι πρώτη. Αντί να ακούσω αυτό που είπε ο Χρήστος Τσιτσιρίγκος να αγκαλιάσουν μια προσπάθεια, βγάλαν ανακοίνωση για αποτυχία. Ποιοι είστε; Εσείς οι 50-60-100 δεν μπορείτε να μηδενίσετε τους χιλιάδες φιλάθλους. Δεν έχετε δικαίωμα να έχετε άποψη, θέλετε να διχάσετε τον κόσμο. Κλαίω μέσα μου για αυτή την ομάδα. Ποιος ευθύνεται για το αν χάθηκαν πέναλτι, ευκαιρίες, αν, αν, αν… Αν ήμουν πρόεδρος εγώ, θα μιλούσατε; Αλλά αν ήμουν πρόεδρος, ο Ολυμπιακός Βόλου θα ήταν από πέρυσι στην Α’ Εθνική. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια ιδέα. Έχετε υποχρέωση να κρατήσετε τη σημαία ψηλά. Από τον κ. Καραγιάνη έχουν πληρωθεί όλες οι δόσεις, μέχρι 30/6 θα εξοφληθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές, το υπαλληλικό προσωπικό, η εφορία, το ΙΚΑ., το άνοιγμα. 

Η κόντρα σας (απευθυνόμενος στους Austrian Boys) ξεκίνησε γιατί θεωρήσατε ότι το γήπεδο σάς ανήκει. Δυστυχώς θυμηθείτε κάποια πράγματα που έχετε πει. Επιμένω ότι αυτή τη στιγμή η πρόσκληση του ερασιτέχνη ήταν πολύ λάθος, υπάρχει η υποχρέωση από τον χειρότερο φίλαθλο μέχρι τον πρώτο πολίτη να βρει τη δύναμη να κοιτάξει μπροστά, που είναι η συσπείρωση. Επειδή στα λόγια είναι όλα ωραία, κάντε μία ομάδα σωτηρίας, όσα μαζέψετε εγώ θα βάλω επί δύο, ως Αχιλλέας Μπέος, όχι ως Δήμαρχος. Να βοηθήσουμε αυτούς που θα επιλέξετε. Οι εκατό μπορούν να διαγράψουν αυτό τον υπέροχο κόσμο; Γνωρίζω την αξία και την ποιότητα αυτού του κόσμου. Όχι δεν μπορούν αυτοί οι 100 είναι η απάντηση. Αλλά διαμορφώνουν μια γκρίνια, μια απαξίωση.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ενωμένοι καταφέραμε πολλά. Να μην απαξιώνετε και απογοητεύετε ανθρώπους που έχουν ματώσει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Κύριε πρόεδρε του ερασιτέχνη, η επόμενη συνάντηση να είναι όχι με φιλάθλους, αλλά με επενδυτές. Πριν δεχθείς οποιονδήποτε παράγοντα, ζήτησε μια εγγυητική από τον υποψήφιο για να μιλήσεις μαζί του. Να μιλήσεις με κάποιον σοβαρό επενδυτή».

Επίσης μίλησε ο κος Καραμίχαλος: «Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί επενδυτής. Δεν χρειάζεται να φέρουμε την καταστροφή. Από την πλευρά των παλαιμάχων, προσωρινά θα μπορέσουμε τρία-τέσσερα άτομα να βοηθήσουμε και να είστε σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός θα βρει το δρόμο του. Τα μεγάλα χρόνια του Ολυμπιακού έβλεπα στα μπουζούκια φωτογραφίες από πάρα πολλούς Ολυμπιακάρες. Θέλω και σήμερα να είναι παρόντες. Συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες μέχρι το τέλος, γιατί το αξίζουν, αν και πολλοί δεν ήταν Βολιώτες»

Στο τέλος της συγκέντρωσης και αφού δεν βρισκόταν κάποιος να προσθέσει κάτι,ο κος Τσεκούρας ανέφερε πως ο Ερασιτέχνης θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με παλαιούς παράγοντες του Ολυμπιακού ώστε η ομάδα να οδηγηθεί με προσωρινή διοίκηση μέχρι την Γ.Σ.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...