Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Μπρέσκα: «Ή άνοδος ή τίποτα...»


Ο Μάριο Μπρέσκα, σε συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως φέτος δεν υπάρχει άλλος στόχος παρά μόνο η άνοδος, ενώ αναφέρθηκε στον Γιώργο Βαζάκα.

Η συνέντευξη στο pamesports:

Μάριο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επικρατήσατε της Γλυφάδας με 4-1. Περίμενες τέτοιο σκορ στο πρώτο σας παιχνίδι;

«Ξέραμε ότι το ματς της πρεμιέρας θα είναι δύσκολο. Πόσο μάλλον όταν γίνεται μπροστά στον κόσμο μας. Πριν την έναρξη του αγώνα δεν περιμέναμε τέτοιο σκορ, ωστόσο στη συνέχεια θα έλεγα ότι ήρθε μάλλον φυσιολογικά. Παίξαμε πολύ καλά, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και αν είχαμε και άλλο χρόνο μπροστά μας θα πετυχαίναμε και άλλα τέρματα».

 Με τι στόχους ξεκινάει φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου;

«Στο μυαλό μας είναι μόνο η άνοδος. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται από την πρώτη αγωνιστική, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και πίσω από τις υποχρεώσεις μας. Φέτος καλούμαστε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με πέρυσι και να επιστρέψουμε στη Σούπερ Λίγκα».

 Εσύ τι στόχους έχεις;

«Θέλω σε κάθε ματς να είμαι όλο και καλύτερος και να βάλω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Αυτή είναι η χαρά μου και η ικανοποίησή μου. Αυτά θέλει και ο κόσμος». 

Αν και το καλοκαίρι ακούστηκαν πολλά μέχρι την ανανέωσή σου, τελικά παρέμεινες στην ομάδα. Τι σε έκανε να πεις το ναι και να ανανεώσεις;

«Το έχω πει ξανά... Στο Βόλο έχω βρει ένα δεύτερο σπίτι και μία δεύτερη οικογένεια. Νιώθω πολύ καλά σε αυτή την πόλη, περνάω πολύ καλά με τους ανθρώπους που γνώρισα εδώ και όλα είναι όπως τα θέλω. Είναι ιδανική πόλη και ιδανική ομάδα για μένα. Ας μη ξεχνάμε και τον κόσμο που μου δείχνει τεράστια αγάπη και προσπαθώ να τους την ανταποδώσω. Έχω δεθεί με όλους εδώ και μου φαίνεται αδιανόητο να φύγω».

Από την περσινή χρονιά τι σου έχει μείνει πιο έντονα στο μυαλό;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη έχει μείνει στη μνήμη μου πολύ έντονα το ματς που χάσαμε από τον Παναιτωλικό. Ήταν το ματς που μας στέρησε την άνοδο. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ζωής μου. Γι΄ αυτό φέτος είναι όλα ή τίποτα. Ή άνοδος ή τίποτα...».

Πάντως η περσινή χρονιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα για την ομάδα...

«Σίγουρα μάθαμε πολλά. Τέρμα όμως τα μαθήματα. Φέτος ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πράξη και να πάρουμε ότι μας αξίζει».

Φέτος η κατηγορία είναι χωρισμένη σε δύο Ομίλους. Πως σου φαίνεται αυτή η κίνηση;

«Είναι κάτι καινούργιο και ελπίζω να λειτουργήσει θετικά. Είναι ένα εγχείρημα και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τα αποτελέσματά του....».

Πέρυσι υπήρχαν 7-8 ομάδες που στόχευαν από την αρχή στην άνοδο Φέτος ποιες βλέπεις να ξεχωρίζουν;

 «Όπως είπες και εσύ πέρυσι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με αρκετά φαβορί. Ωστόσο στο τέλος τα φαβορί έμειναν απέξω και είχαμε πολλές εκπλήξεις. Φέτος θα μιλήσω μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Θέλω να πιστεύω ότι εμείς φέτος θα ξεχωρίσουμε. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, μία σωστή διοίκηση και εξαιρετικό προπονητικό τιμ».

Στην ομάδα παρέμεινε ο Γιώργος Βαζάκας. Θέλω να μου πεις πως είναι η συνεργασία σας μαζί του;

 «Η ομάδα είναι πολύ τυχερή που έχει το Γιώργο Βαζάκα. Είναι ότι καλύτερο για τον Ολυμπιακό Βόλου ο συγκεκριμένος προπονητής Έχω τη χαρά να τον γνωρίζω από τότε που ήμουν στον Πανιώνιο και μετά από τόσα χρόνια οι σχέσεις μας και η συνεργασία μας παραμένουν εξαιρετικές. Είναι ένας προπονητής που ξέρει τι να ζητήσει από τους παίκτες του, ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα και δεν φοβάται την πίεση και τις ευθύνες».

Ο κόσμος φέτος πως αντιμετωπίζει τη νέα σας προσπάθεια για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα;

«Ο κόσμος πάντα ήταν κοντά στην ομάδα. Και δε μιλάμε τώρα για 100 ή 200 φιλάθλους. Μιλάμε για χιλιάδες κόσμου. Ανέκαθεν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ομάδα με πολύ κόσμο στο πλευρό της και χαίρομαι που έχουμε αυτή τη βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό για μας να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο και να τους έχουμε δίπλα μας, είτε εντός είτε και εκτός έδρας. Πέρυσι με την απώλεια της ανόδου ξέρω ότι τους στεναχωρέσαμε. Φέτος όμως θα επανορθώσουμε».

Το άγχος και η πίεση για την άνοδο θα σας επηρεάσουν ή είναι κάτι που μπορείτε να καταπολεμήσετε;

«Μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα πάντα προκειμένου να πάρουμε την άνοδο. Όσοι παίκτες είμαστε τώρα στην ομάδα ξέρουμε που έχουμε έρθει. Κανείς δεν υπέγραψε στον Ολυμπιακό Βόλου, απλά και μόνο για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Όσοι είμαστε εδώ ήρθαμε με σκοπό να ανεβάσουμε την ομάδα. Ξέρουμε τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που μας αναλογούν και έχουμε καταλάβει ότι πρέπει να ανεβούμε».

Που θα κριθεί φέτος η χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Ξεκινάμε με σκοπό να μη χάσουμε βαθμούς, Θα πάμε σε όλα τα παιχνίδια με στόχο τη νίκη. Μέσα στην έδρα μας θέλουμε να είμαστε ανίκητοι και εκτός έδρας να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από κάθε αντίπαλο. Χρειάζεται ηρεμία και υπομονή. Έχουμε πίστη στους εαυτούς μας και φέτος θα τα καταφέρουμε».




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...