Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ανανέωσα, επειδή ο Ολυμπιακός θα ανέβει!

Ο Θανάσης Πινδώνης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βολιώτικη αθλητική ιστοσελίδα, εμφανίστηκε βέβαιος για την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στη Super League.


Μετά το διάλειμμα από το ελληνικό πρωτάθλημα και το πέρασμα από το Κυπριακό και την Αναγέννηση Δερύνειας το 2011-12, ο Ολυμπιακός Βόλου έφερε τον Θανάση Πινδώνη στο Βόλο, τον πίστεψε και ο ίδιος όχι μόνο δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων της ομάδας, αλλά αποδείχθηκε… λίρα εκατό! Ο Δραμινός ποδοσφαιριστής τερμάτισε τρίτος σκόρερ με έξι τέρματα την περσινή περίοδο.

Θυμηθείτε το βιογραφικό του Πινδώνη...ΕΔΩ!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Πινδώνη στο sport7:

«Πάμε για την άνοδο, θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ, έχουμε όλα τα εφόδια και τα εχέγγυα για να ανέβουμε κατηγορία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Θεωρείς ότι υπάρχει περισσότερη πίεση από πέρυσι, τότε που η ομάδα δημιουργήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα;

«Η πίεση στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα, ο κόσμος θα θέλει πάντα το καλύτερο. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι υψηλές και στόχος είναι η άνοδος. Όλοι μέσα στο μυαλό μας έχουμε ότι θα τα δώσουμε όλα για να ανέβει η ομάδα κατηγορία. Μπορεί πέρυσι η ομάδα να χτίστηκε αργά, αλλά είχαμε στόχο την άνοδο, απλά δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι φέτος που ξεκινήσαμε πιο νωρίς την προετοιμασία, θα μας βοηθήσει να δεθούμε με τα νέα παιδιά και να δουλέψουμε και στο τακτικό κομμάτι».

Το γεγονός ότι εκτός από τον βασικό κορμό, έμεινε και ο προπονητής αποτελεί ατού για την ομάδα;

«Σίγουρα. Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προπονητικές του δυνατότητες. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είναι σωστό που έμεινε, ξέρει κάποια πράγματα: την πόλη,  τον Ολυμπιακό, πως να διαχειριστεί τις καταστάσεις. Με τα παιδιά που μείναμε από πέρυσι και τις φετινές προσθήκες, έχει περισσότερο χρόνο να δουλέψει και να χτίσει την ομάδα».

Ποια στοιχεία θα χαρακτηρίζουν τον νέο Ολυμπιακό; Ποια είναι η φιλοσοφία του;

«Να έχει κατοχή μπάλας, να παίζει ποδόσφαιρο, το οποίο θα βασίζεται σε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Δίνεται βάση στην αμυντική λειτουργία, αλλά και στο επιθετικό κομμάτι.  Υπάρχει προγραμματισμός. Θα υπάρχουν αυτοματισμοί, τίποτα δεν θα είναι στην τύχη. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να παίξουμε και ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Πως είναι η συνεργασία των παικτών με τον τεχνικό διευθυντή Ηλία Σολάκη και τον βοηθό προπονητή Μάνουελ Ρόκα; Μέχρι πρότινος ήσασταν συμπαίκτες…

«Τώρα βρίσκονται σε άλλο πόστο. Έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη, έχουν αλλάξει οι ρόλοι. Έχουν, όμως, προσαρμοστεί πλήρως στο ρόλο τους και εμείς από την πλευρά μας τους βοηθάμε για να είναι ακόμη καλύτερα».

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δυνατή και σταθερή διοίκηση. Είναι ένα πλεονέκτημα αυτό για την ομάδα στην επίτευξη της ανόδου;

«Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να έχει μία ομάδα σταθερή διοίκηση. Έχει περισσότερες δυνατότητες και υπάρχουν σκέψεις μόνο για να παίζεις μπάλα και όχι το τι θα γίνει με το οικονομικό. Διοικητικά είμαστε καλά, υπάρχει ισχυρή διοίκηση και είναι δίπλα μας καθημερινά. Έχει γίνει πολύ καλός προγραμματισμός, φαίνεται και από τη στελέχωση του ρόστερ, που ως ένα σημείο έχει ολοκληρωθεί».

Πως σχολιάζεις την επιστροφή του Ολυμπιακού στη φυσική του έδρα, το ΕΑΚ;

«Προσωπικά, αγωνιστικά κυρίως, το Πανθεσσαλικό μου άρεσε πολύ. Στο ΕΑΚ η ατμόσφαιρα θα είναι πιο δυνατή, καυτή. Οι άνθρωποι του Βόλου το ξέρουν καλύτερα. Θυμάμαι πόσο καυτή έδρα γινόταν, όταν ερχόμουν αντίπαλος. Είχε καλή ακουστική».

Η άποψή σου για το νέο πρωτάθλημα και την ύπαρξη δύο ομίλων;

«Δεν μου αρέσει. Δεν ήθελα δύο ομίλους. Μπορεί να είναι καλό, βέβαια, για την ομάδα, γιατί θα είναι πιο λίγοι αγώνες από πέρυσι. Αλλά από εκεί και πέρα, δεν με απασχολεί και τόσο, γιατί στόχος είναι η άνοδος, είτε υπάρχει ένας είτε δύο όμιλοι».

Τι μέτρησε θετικά στην απόφασή σου να πεις το ναι και να προχωρήσεις στην ανανέωση του συμβολαίου σου έως το 2015;

«Μέτρησε το διοικητικό κομμάτι και το σκεπτικό που έχει η ομάδα: Να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία από τον επόμενο χρόνο. Στόχος είναι να πάει ψηλά. Σίγουρα ρόλο στην επέκταση της συνεργασίας μου έπαιξαν και άλλοι παράγοντες, όπως η  πολύ καλή χρονιά που έκανα πέρυσι, το ότι εγκλιματίστηκα στο Βόλο και γενικότερα μου άρεσε η συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπο μου».

Η περσινή σεζόν ήταν η πιο παραγωγική σου; Οφείλεται στην προσωπική σου εξέλιξη, παίζουν ρόλο οι συμπαίκτες σου ή είναι συνδυασμός και των δύο;

«Πέρυσι, παίζαμε κυρίως με σχήμα που είχε δύο αμυντικά χαφ και ένα 10άρι. Με βόλευε σαν σχήμα, γιατί μπορούσα να προωθούμαι και ταυτόχρονα να ελέγχω και τα αμυντικά μου καθήκοντα».

Τι εντυπώσεις σου άφησε το πέρασμά σου από την Κύπρο;

«Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Εκείνη τη χρονιά έφτασε ο ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕ Λεμεσού ήταν στην Ευρώπη. Γενικά υπήρχε ανταγωνισμός στην κατηγορία. Αποκόμισα εμπειρίες».

Το βήμα στο εξωτερικό θεωρείς ότι το έκανες με το πέρασμά σου από την Κύπρο ή το έχεις ακόμη στο μυαλό σου;

«Πέρυσι πριν έρθω στο Βόλο ήταν να αγωνισθώ σε ομάδα του εξωτερικού.  Δεν έγινε τελικά και κατέληξα στο Βόλο. Σκέψεις υπάρχουν, όμως τη δεδομένη στιγμή με ενδιαφέρει η SuperLeague και το να πρωταγωνιστήσω με τον Ολυμπιακό Βόλου. Να έχω υγεία πάνω από όλα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Η δυσκολότερη στιγμή της ποδοσφαιρικής σου ζωής;

«Υπήρχαν αποφάσεις, που ίσως δεν τις χειρίστηκα σωστά. Ίσως σε ορισμένες ομάδες να σκέφτηκα λάθος. Ήμουν μέλος της Εθνικής Παίδων και Νέων και θα έπρεπε να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να αγωνισθεί στην Α’ Εθνική. Ίσως στο παρελθόν, όταν ήμουν πιο νέος, να μην είχα κάνει τη σωστή κίνηση για να φύγω, παρόλο που είχα προτάσεις».

Η πιο ευχάριστη στιγμή;

«Ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα στην Εθνική και συμμετείχα σε ξένες χώρες, όπως στην Πορτογαλία. Επίσης, όταν κατέκτησα ανόδους με ομάδες, όπως με τη Δόξα Δράμας και την Καβάλα, αλλά και η παραμονή μου φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου. Ήθελα να μείνω και έμεινα».

Ξέρουμε οτι έχεις φιλικές σχέσεις με τον αθλητή του στίβου ΑμεΑ, Γιώργο Καρνιαβούρα. Πόση δύναμη παίρνεις από την παρέα σου με τον Γιώργο;

«Βασικά γνωρίζω την οικογένειά του. Θεωρώ ότι είναι απίστευτοι άνθρωποι, είμαι ευγνώμων που τους έχω γνωρίσει. Ήταν σε οποιαδήποτε στιγμή δίπλα μου, είναι σαν να τους ξέρω πολλά χρόνια. Η οικογένειά του, μου στάθηκε πολύ όλο το χρονικό διάστημα που είμαι εδώ. Τον Γιώργο τον ζω, έχει μία δυσκολία, όμως τον θεωρώ και είναι φυσιολογικός άνθρωπος. Εύχομαι να έρθει η στιγμή που το παιδί θα σηκωθεί και πάλι. Είναι πολύ σημαντικό, έχει σπουδάσει, είναι να πάει στην Εθνική, ασχολείται με τον αθλητισμό».

Έχεις φίλους από την ομάδα;

«Έχω πολλούς φίλους και έκανα φιλίες και με παιδιά που έχουν φύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος που τους γνώρισα πέρυσι, όπως τον Τσιάτσιο, τον Γόγολο. Με όλους τους συμπαίκτες μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Πάω σινεμά, για καφέ, βγαίνω με φίλους. Γενικά μου αρέσει να διασκεδάζω με παρέα και να κάνουμε χαβαλέ. Κάποιες φορές διαβάζω βιβλία, ασχολούμαι και με τον υπολογιστή».

Υπάρχει κάτι που ακολουθείς πιστά από μικρός;

«Βασικά προσπαθώ να είμαι στο δρόμο του Θεού. Όσο μπορώ, όσο και αν λέω ότι προσπαθώ, χρειάζεται αγώνας. Τον ευχαριστώ για αυτά που μου δίνει και τον δοξάζω που με έχει υγιή. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Θεό».


Πηγή : sport7.gr



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...