Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επιστολή Βούλγαρη σε Πιλάβιο


Ο πρώην Δήμαρχος Βόλου κος Αλέκος Βούλγαρης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βολου.
Διαβάστε την...:
Βόλος 19-4-2012

Προς

Τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΠΟ

κ Σοφοκλή Πιλάβιο

Αγαπητέ πρόεδρε

Όπως γνωρίζετε η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου,η οποία ιδρύθηκε το 1937 και αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Βόλου,αναδείχθηκε στην προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο η πρώτη ομάδα της περιφέρειας με επιτυχημένη μάλιστα παρουσία και στην Ευρώπη.

Και ενώ κέρδισε με την αγωνιστική της παρουσία στα γήπεδα τον θαυμασμό και την εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου της χώρας κάποιοι με πρόσχημα την επέμβαση της δικαιοσύνης για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, στα πλαίσια της εξαγγελθείσας εξυγίανσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, προχώρησαν στη διάλυση του Ολυμπιακού Βόλου.

Είναι τα ίδια πρόσωπα που στέρησαν από τη πόλη μας και τη περιφέρεια Θεσσαλίας,παρά τις διαβεβαιώσεις ανώτερων κυβερνητικών παραγόντων,το μεγάλο αθλητικό γεγονός των μεσογειακών αγώνων του 2013 το οποίο αξιολογήθηκε ως μία ισχυρή παράμετρος για την ανάπτυξη της τοπικής μας κοινωνίας.

Η περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου,όπως έχει εξελιχθεί,θα καταγραφεί στην ιστορία ως μία πρωτoφανής πολιτική παρέμβαση,ενάντια σε αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης,σε ζητήματα που την αρμοδιότητα έχουν αποκλειστικά η ΕΠΟ και η αθλητική δικαιοσύνη,σύμφωνα με το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.Αυτό έχει αποδειχθεί τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη όσο και από την FIFA και UEFAστις οποίες προσέφυγε ο Ολυμπιακός Βόλου μη έχοντας άλλες επιλογές.

Αγαπητέ πρόεδρε

Εσείς γνωρίζετε περισσότερο από οιονδήποτε άλλο ότι οι αγώνες κερδίζονται στα γήπεδα με τον ιδρώτα τη ψυχή και τη καρδιά των παικτών και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων με την παρουσία των εξειδικευμένων νομικών συμβούλων.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει υποστεί μία μεγάλη αδικία η οποία μπορεί να αποκατασταθεί με βάση και το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχει διαμορφωθεί έχοντας υπόψη και τά λάθη και τις αστοχίες του προηγούμενου.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα οι πολιτικές όμως όταν αποτυγχάνουν χαρακτηρίζουν τους πολιτικούς που τις υιοθετούν και τις υλοποιούν.Tην αδικία όμως,όπως λέει ο λαός,δεν τη θέλει ούτε ο Θεός.

Επίσης στη ζωή για να αναγνωρίσεις ένα λάθος και να αποκαταστήσεις μία αδικία χρειάζεται πάνω απόλα λεβεντιά, θάρρος και μεγάλη καρδιά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους μεγάλους ανθρώπους.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για τη προσοχή σας αναμένοντας όπως και όλοι οι πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου.

Με εκτίμηση

Αλέκος Βούλγαρης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...