Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή προς τον Άρειο Πάγο

Σας στέλνω ένα γράμμα που προτίθεμαι να στείλω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ο ανώτατος Εισαγγελέας).Αν ακόμη καλύτερα θεωρείτε οτι θα ενισχυθεί με συλλογή υπογραφών πολιτών του Βόλου προχωρήστε το και ενημερώστε με να το υπογράψω κι εγώ.




ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
                              

 Κύριε Εισαγγελέα

Στις δύσκολες στιγμές τις οποίες διέρχεται η χώρα και εμείς οι πολίτες το τελευταίο μας καταφύγιο είναι η Δικαιοσύνη.
Είναι ο  θεσμός που πρέπει να λειτουργεί άψογα και να εμπεδώνει στους νομοταγείς πολίτες το περίφημο περί δικαίου αίσθημα την σιγουριά ότι τους προστατεύει από αντιδημοκρατικές, ανήθικες και παράνομες συμπεριφορές.
Είναι το καταφύγιο των πολιτών των απλών ανθρώπων είναι η τελευταία μας γραμμή αμύνης.
Είναι αλήθεια πως ως Έλλην πολίτης και ως νομικός έχω βαθειά πίστη στο ύψιστο λειτούργημα των Ελλήνων δικαστών και στο αδέκαστο της κρίσης τους.
Είναι όμως έτσι? 

Εχθές η πειθαρχική επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών Έλληνες Δικαστές δίκασε υποθέσεις του ΟΦΗ και του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
Στην περίπτωση του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ το μόνο αποδεικτικό υλικό ήταν ηχογραφημένη συνομιλία τρίτων ως προς την εγκαλούμενη ΠΑΕ προσώπων η οποία ανέφερε η προαναφερθείσα ΠΑΕ δωροδόκησε την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ώστε να νικήσει στον μεταξύ τους ποδοσφαιρικό αγώνα της περσινής περιόδου ,ο δε μοναδικός μάρτυς κατηγορίας κατέθεσε ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό.
Αντιθέτως στην περίπτωση του ΟΦΗ υπήρχαν   ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ μετόχου αυτής της ομάδος και του  προέδρου της ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ από τις οποίες προκύπτει  δωροδοκία από τον μέτοχο του ΟΦΗ στον πρόεδρο της ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ για να νικήσει η ομάδα του στον μεταξύ τους αγώνα.
Η απόφαση της προαναφερθείσης επιτροπής ήταν η αθώωση του ΟΦΗ και ο υποβιβασμός του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ.
Αν θεωρείτε ότι οι πιο πάνω αποφάσεις εδραιώνουν το περί δικαίου αίσθημα της Ελληνικής κοινωνίας λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σας.

Στην περίπτωση της ομάδος της πόλης μου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ δεδομένου ότι η  τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για παρόμοιες κατηγορίες ήταν μη αρεστή στον Κύριο Υπουργό Πολιτισμού εκείνος επαναδραστηριοποίησε μια επιτροπή ονόματι ΕΕΑ μετέβαλε την σύνθεση της και ουσιαστικά της επέβαλε την απόφαση της μη αδειοδότησης της ομάδας μας λόγω μετοχολογίου χωρίς να παράσχει το δικαίωμα θεραπείας όπως το παρείχε σε σωρεία άλλων περιπτώσεων και μάλιστα στην ίδια συνεδρίαση της .
Μάλιστα την απόφαση του αυτή ουσιαστικά ο Κύριος Υπουργός την είχε προαναγγείλει μέσω δηλώσεων του στα ΜΜΕ.

Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφει μια Ανώνυμη Εταιρεία απογυμνώνοντας την από τα περιουσιακά της στοιχεία ,αφήνει στον δρόμο τους 120 εργαζομένους σε αυτήν,  σε μια περιοχή όπου η ανεργία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά Πανελλαδικά και οδηγεί τους οπαδούς  σε έκνομες συμπεριφορές δημιουργώντας τεράστια κοινωνική αναταραχή στην πόλη.
Δεν είναι τυχαίο πως οι  ενέργειες αυτές του Κυρίου Υπουργού έχουν στηλιτευτεί και καταδικαστεί από το σύνολο των Βουλευτών του νομού από τους  τοπικούς δημοτικούς άρχοντες και όλους τους φορείς της πόλης μας.

Θερμά σας παρακαλώ Κύριε Εισαγγελέα να ενεργήσετε τάχιστα προς αποκατάσταση τους κύρους των δικαιοδοτικών οργάνων που έχει τρωθεί θανάσιμα καθώς και για την εμπέδωση του κοινού περί δικαίου αισθήματος  όλων των νομοταγών πολιτών της πόλης μας και της χώρας γενικότερα

Με σεβασμό
#.#
Νομικός                 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...